Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 26 ноември 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Ледената пързалка във Видин преустановява работа от 28 ноември до 21 декември. Това става след решение на Областния щаб във Видин, с оглед заповедта на здравния министър от 25.11.2020 г., с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки. Централният общински пазар във Видин остава отворен, като се спазват въведените досега противоепидемиологични мерки. Пазарът пред градския стадион "Георги Бенковски" също ще работи, както през последните седмици – от понеделник до петък. 

Системата за ранно предупреждение за замърсяване на въздуха ще има в Монтана. Общинските съветници гласуваха при превишаване в три поредни дни на нивата на фини прахови частици да бъде ограничено движението на автобуси и определени категории товарни автомобили. 

По данни на РЗИ Видин, за изминалото денонощие има регистрирани 26 лица с положителни проби за коронавирус в област Видин - 8 жени и 18 мъже. От тях 16 са изследвани в частни лаборатории и 12 са потърсили лекарска помощ със симптоматика. Регистрирани са и 3 смъртни случая. 

Висок остава броят на новозаразените във Враца. По данни на единния информационен портал новоинфектираните са 89. Под карантина остават 1 499 човека от областта. 

Деца от две детски градини в Монтанско са под карантина като контактни. 64 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция са установени на територията на областта. Поставени под 14-дневна домашна изолация и амбулаторно лечение са 62 от тях, 2 лица са хоспитализирани. Починалите лица с COVID-19 инфекция за 25 ноември са 3. 
Спазват се мерките против зараза с коронавирус в село Дреновец в община Ружинци. Всички са предпазливи и ходят с маски, а в Дома за стари хора има строга карантина, каза кметът на селото Надя Иванова. 

Днес и утре служители на регионалната организация на БЧК във Видин ще продължат да раздават хранителни продукти на нуждаещи се жители на видинска област. В момента се извършва и събиране на остатъчните количества, обясни директорът на БЧК Видин Цветелина Петрова. 

Повече пари за култура поискаха депутати от ВМРО днес при обсъждането на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г. Депутатите защитиха позицията за осигуряване на повече средства за култура и по-високи заплати на заетите в областта на сценичните изкуства, читалищата, музеите, библиотеките и галериите, каза за радио Видин народният представител от ВМРО във Враца Красимир Богданов.

Общинският съвет на Лом ще заседава в условията на усложнена епидемиологична обстановка. По предложение на председателя на местния парламент Христина Христова, насроченото за петък, 27 ноември 2020 г. заседание ще е неприсъствено. 

Актьорите от видинския драматичен театър работят върху нова постановка, каза за радио Видин директорът на институцията Дейвид Славчев. 

Вижте още

В Берковица отличиха младежи, спасили възрастен мъж от студа

От Община Берковица връчиха грамоти за благородна постъпка на четирима младежи, спасили възрастен мъж от измръзване. Кристина, Виктория, Благовест и Георги откриват 83- годишния Григор в безпомощно състояние на пътя. Тъй като не може да посочи адрес, го откарват в полицията. Там разбират кой е възрастният мъж, както и че..

публикувано на 23.01.21 в 08:00

Врачанската болница ще тегли банков кредит

Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца очаква акционерите да разрешат на оперативното ръководство да изтегли банков кредит , с който да погаси част от задълженията си. Форумът е насрочен за края на месеца, когато ще стане ясно дали изпълнителният директор д-р Петър Керемедчиев ще може да кандидатства за заема...

публикувано на 23.01.21 в 08:00

21 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас са 566, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ. Според тях новите случаи в област Враца са 19, в Монтана 2, а във Видин няма. Положителни са 5,78 сто от направените 9786 теста. Чрез PCR са установени 4586 положителни проби, а чрез антигенни тестове - 5200. Починали са..

публикувано на 23.01.21 в 07:49

Снимката на 22 януари 2021 година

Отворени са офертите на кандидатите за изпълнител на строителния надзор при изграждането на 41 км от направлението Видин - Ботевград в участъка от Ружинци до обходния път на Монтана, съобщават от Агенция пътна инфраструктура /АПИ/. Пътят е  приоритетен проект в инвестиционната програма на Пътната агенция и Министерството на регионалното развитие. 38..

публикувано на 22.01.21 в 18:10

Нови изисквания при декларациите за освобождаване от такса смет във Видин

Собствениците на имоти на територията на Община Видин, които няма да се използват през цялата следваща година, могат да поискат освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване д о 31 октомври , съобщават от Общината. От тази година в  декларациите, които собствениците попълват фигурира и  съгласие от собствениците за получаване на..

публикувано на 22.01.21 в 17:03
Снимка: Община Мездра

Трасето за "Крета Рън" е готово за състезанието

Петото планинско бягане "Крета Рън"  ще стартира в неделя от 11:00 часа.  Всичко по организацията на проявата вече е свършено от домакините, съобщи кметският наместник на село Крета Виолета Панова. Трасето е маркирано и почистено от падналите дървета след ледения дъжд преди седмица, за което са помогнали местните жители, които са се включили дейно..

публикувано на 22.01.21 в 16:16

Симфониета-Враца излъчва онлайн утре

Неизлъчван концерт от цикъла “Viva Beethoven“ ще предложи на  почитателите на класическата музика  Симфониета-Враца. Така в рачанските симфоници отбелязват 250-годишнината от рождението на великия немски композитор. Солисти в концертния цикъл са прочути български и чуждестранни музиканти, гостуващи на Симфониетата в годината на..

публикувано на 22.01.21 в 15:34