Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

34 нови случая на COVID-19 в Монтанско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За 30 ноември на територията на област Монтана са установени 34 нови случая на COVID-19, които са на 14- дневна домашна изолация. Починали са 6 лица с потвърдена COVID-19 инфекция.

Към 1 декември общо 779 лица са с активна COVID-19 инфекция в област Монтана. От тях 125 са хоспитализирани лица (43 лица в МБАЛ "Св. Н. Чудотворец" - Лом, 44 лица в МБАЛ "Д-р Ст. Илиев"- Монтана, 10 лица в МБАЛ- Берковица, 23 лица в МБАЛ Сити Клиник - Свети Георги-  Монтана, 1 лице в "УМБАЛ - Александровска" - София, 1 лице в "УМБАЛ и спешна медицина "Н. И. Пирогов" - София, 1 лице във "Втора многопрофилна болница за активно лечение - София" и 2 лица в МБАЛ по неврология и психиатрия "Св. Наум"- София).

654 са диагностицирани на домашно лечение, съобщиха от РЗИ в Монтана. За Област Монтана общо диагностицираните лица са 2 295, излекуваните лица са 1 380, починалите лица са 136, а лицата поставени под домашна карантина – 885.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Оставиха в ареста четирима врачани, обвинени в побой

Троен състав на Окръжен съд – Враца остави за постоянно в ареста четирима души от Враца след побой в центъра на града на 9 март. Така на практика окръжните магистрати потвърдиха определението на колегите си от Районния съд спрямо четиримата обвиняеми, на които е приложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Врачанският окръжен..

публикувано на 28.03.24 в 10:05

Засадиха 200 дръвчета в памет на Кръстьо Пишурка в община Лом

Общо 200 паркови дръвчета бяха засадени в Лом и региона. Инициативата е на фондация “1300 години България” и е по повод 200-годишнината от рождението на големия възрожденец Кръстьо Пишурка. В организацията по засаждането на фиданките се включиха представители на Общинския ученически клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител..

публикувано на 28.03.24 в 09:59

Видинската болница е акредитирана да обучава по 16 специалности

Видинската МБАЛ "Св. Петка" е одобрена да извършва клинично обучение на студенти по медицина или здравни грижи. Болницата е акредитирана по 16 специалности. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова и добави, че в отделението по неврология вече е постъпил специализант.  "Медицинските специалности, по които сме акредитирани за..

публикувано на 28.03.24 в 09:15
Мирослав Аспарухов (вдясно) е новият председател на читалищното настоятелство в Мездра.

Читалището в Мездра е с ново ръководство

Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра проведе отчетно-изборно събрание.  С решение на досегашното настоятелство шестима дългогодишни негови членове и членове на преброителната комисия, включително и най-дългогодишният председател в историята на културното средище Валентин Вълчев, които са в пенсионна възраст се оттеглиха от ръководството по..

публикувано на 28.03.24 в 08:30

Община Видин подписа 14 договора с национално финансиране

Кметът на Община Видин Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност почти 40 милиона лева.  Това стана възможно след като в Закона за държавния бюджет за 2024 г. българското правителство прие Инвестиционна програма за общински проекти за финансиране на проекти, определени като приоритетни. През 2023 година Община Видин..

публикувано на 28.03.24 в 08:30

Създават Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик

Общинският съвет  в  Белоградчик  проведе редовното си заседание. Общинските съветници приеха решение за  създаване на Общинско предприятие „БКС-ГРАД” към община Белоградчик.  Каква ще е дейността на предприятието разясни Боян Минков – кмет на Община Белоградчик: „Поддържане чистотата на територията на общината включително зимно..

публикувано на 28.03.24 в 08:05

Снимката на 27 март 2024 година

Видинската МБАЛ "Света Петка" ще стане център за цяла Северозападна България за лечение на мозъчен инсулт с иновативни методи. Признанието за лечебното заведение е благодарение на началника на отделението по неврология д-р Ангел Благоев. Сградата на частна болница, затворена заради източване на държавната, може да се превърне в хоспис във..

публикувано на 27.03.24 в 18:10