Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 2 декември 2020 година

Снимка: Радио ВИДИН

Ледената пързалка възобновява дейността си. Това става от днес – 2 декември, като решението е на Областния временен кризисен щаб за оценка на риска, съобщават от Община Видин.

Материалната база на основно училище "Иван Вазов" ще бъде разширена по проект на Община Видин. 

От днес сдружение "Северозапазване" от Кула стартира кампанията "Подари топъл обяд" за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в града.

Дни преди Никулден Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки във всички обекти, където се предлага риба.

В община Криводол започнаха да набират кандидати за включване в проекта за предоставяне на топъл обяд. 

Зимният сезон временно спира изграждането на подземни мрежи във Враца. С цел осигуряване на безопасни условия за движение на моторните превозни средства и гражданите, за периода до 31 март 2021 година временно се преустановяват: Строителството на подземни мрежи и съоръжения и разкопаването на улични, тротоарни настилки и междублокови пространства. Изключение се допуска при повреди и аварии на съществуващите мрежи, като собственикът им или експлоатационното дружество са длъжни да уведомят местната администрация незабавно; За обекти от национално или общинско значение, след изрично разрешение; Стартиралите дейности към момента следва да бъдат завършени в срок до 7 декември 2020 година. При неспазване на разпоредбите, нарушителите ще бъдат санкционирани по Наредбата за изграждане и възстановяване не елементите на техническата инфраструктура.

Доходите на 53% от българите вече са засегнати заради икономическите последици от кризата с COVID-19, стана ясно от проучване на Кантар, поръчано от Европейския парламент. 

Работодателите спазват мерките за работа в условията на епидемия от коронавирус, сочат данните на Инспекцията по труда в Монтана.

162 са новозаболелите от коронавирус в Северозапада за последното денонощие. 

Почина Венцислав Станев, дългогодишен директор на Средно училище "Цар Симеон Велики" Видин, активен общественик и бивш общински съветник. 

20 души с положителни проби за коронавирус са регистрирани през последното денонощие в област Видин, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Три жени, заразени с коронавирус, са починали във Врачанско през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Митнически служители задържаха 190 литра ракия в товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат, съобщават от Агенция "Митници". 

Микаела Коцева и Лияна Любенова от вокална група "Шоколадче" в град Лом спечелиха съответно първо и  второ място от музикален конкурс в Италия- International Contest "All colours of art".

20 преносими компютри и многофункционални устройства осигури община Враца за дистанционно обучение в четири социални услуги. Закупуването на интерактивните устройства е финансирано от Фонд "Социална закрила", по Целева програма за подпомагане на образователния процес, като средствата са в размер малко над 15 хиляди лева. Техниката ще бъде използвана от учащи деца и младежи, настанени в Центровете от семеен тип №1 и №2, Преходното жилище и Дом за деца, лишени от родителска грижа "Асен Златаров". 

Видинската детска градина "Зорница" спечели първа награда в конкурс, организиран по национална детска програма за балансирано хранене.

Коледни празници в Кула в традиционния смисъл няма да има. 

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати благодарствено писмо до Маргарита Домусчиева за направеното от нея безвъзмездно дарение за подмяна на дограмата на сградата на кметството в село Лик. Това е поредният дарителски жест, който майката на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви прави към своето родно село, откъдето са и нейните родители. Преди няколко години Маргарита Домусчиева дари средства за основен ремонт на един от най-старите православни храмове във Врачанска епархия - църквата "Св. Атанасий Велики". 

Народно читалище "Васил Левски 1899" от белослатинското село Търнак се включи в инициативата "Щедрият Вторник 2020" с дарителска кампания за ремонт на покрива и тавана на театралния салон.

Без сняг ще изпратим настоящата година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28