Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 нови с COVID-19 в област Враца

Снимка: БГНЕС

13 случая на заболели от коронавирус са установени през изминалото денонощие, съобщиха здравните власти във Враца.

В община Бяла Слатина са регистрирани 3 лица, които са на домашно лечение – 52-годишна жена и 43-годишен мъж от гр. Бяла Слатина, както и 37-годишна жена от с. Попица.

В община Враца са установени 8 лица. В Първа частна МБАЛ – Враца е хоспитализиран 73 г. мъж от с. Баница, а в СБАЛПФЗ – Враца е настанена за лечение  жена на 51 г. от гр. Враца. На домашно лечение са 39 г. мъж от с. Лиляче, както и пет лица от гр. Враца – 46 г. жена и четирима мъже, на възраст от 18 г. до 52 г.

По един нов случай е обявен в общините Криводол и Хайредин, като се касае за 30-годишен мъж от с. Ракево и 51-годишен мъж от с. Хайредин.

През изминалото денонощие в МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е починал мъж на 86 г.  от Враца.

В област Враца до момента са регистрирани общо 4693 заболели от COVID-19. От тях, напълно излекувани са 3605, а 196 са починали.  

Активните случаи са 892, като на домашно лечение са 816 лица, а 76 са хоспитализирани.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наближава крайният срок за участие в Националния синодален конкурс

До 15 април е срокът за участие в Националния синодален конкурс. Тази година той е посветен на празника Петдесетница. Организира се от Синодалния културно-просветен отдел. Конкурсът е в три раздела- изобразително изкуство, литература - поезия и проза и фотография и информационни технологии. Конкурсът е от 2014-та година, като първоначално той..

публикувано на 30.03.24 в 10:05

Търсят директор на общинското предприятие "БКС" в Кула

Предстои откриване на процедура за провеждане на конкурс за избор на директор на Общинско предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" в Кула и избор на членове на представители на Общински съвет в комисията за провеждане на конкурса. До 10 страници трябва да представи бъдещият директор, кандидат за такъв, какво е виждането му за работата и..

публикувано на 30.03.24 в 08:58

Проведоха форум за превенция на онкологичните заболявания във Враца

Форум, посветен на превенцията на онкологичните заболявания , се проведе във Враца. Той беше организиран от областна администрация със съдействието на регионалната здравна инспекция и комплексния онкологичен център.  Областният управител Надя Донкинска откри събитието и изрази надежда, че в забързаното ежедневие отделяне на малко внимание за..

публикувано на 30.03.24 в 07:56

Снимката на 29 март 2024 година

Нова дейност, свързана с лечението на  периферната съдова болест, ще се извършва в отделението по кардиология на видинската болница. Това съобщи началникът на отделението д-р Стоян Филипов и поясни, че от всички сърдечно-съдови заболявания периферната съдова болест е на трето място по смъртност след исхемичната болест на сърцето и мозъчно-съдовата..

публикувано на 29.03.24 в 18:00
проф. Светослав Малинов

Проф. Светослав Малинов: Няма конституционна криза

За конституционна криза не може да се говори. Това каза политологът проф. Светослав Малинов в коментар за вътрешнополитическата ситуация в страната: "Просто трябва да се намери кандидат за премиер от посочените и да се продължи напред. Това, че има някакви затруднения президентът и така нататък не означава, че има криза." Едно е да се мерят..

публикувано на 29.03.24 в 16:58

Нова дейност започва в отделението по кардиология във Видин

Нова дейност, свързана с лечението на периферната съдова болест , ще се извършва в отделението по кардиология на видинската болница . Това съобщи началникът на отделението д-р Стоян Филипов и поясни, че от всички сърдечно-съдови заболявания периферната съдова болест е на трето място по смъртност след исхемичната болест на сърцето и мозъчно-съдовата..

публикувано на 29.03.24 в 16:52

Първокласниците в Зверино вече знаят буквите

Днешният слънчев ден беше празничен за учениците от 1-ви клас при СУ “Свети Климент Охридски” в мездренското село Зверино . След месеци на упорит труд дългоочакваният  Празник на буквите  настъпи. Първокласниците изпълниха песни и стихчета, посветени на буквите от нашата азбука. Получи се весел и пъстър празник, като всеки един от учениците показа..

публикувано на 29.03.24 в 16:41