Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вдигат заплатите на селските кметове в община Враца

Снимка: Радио ВИДИН

Заплатите на кметовете на населени места да бъдат увеличени, предлага кметът на Община Враца Калин Каменов. Докладната ще бъде разгледана на следващото заседание на Общинския съвет.

Предвижда се средното увеличение на месечните възнаграждения на селските управници да е със 100 лева, като зависи от броя на населението в селата. Кметствата са разделени в 3 групи: при население под 500 души, например в село Върбица, заплатата на кмета ще е 1 156 лева. Ако населеното място е от 500 до 1 000 жители, какъвто е най-масовият случай и в него попадат 10 от селата от общината, кметът ще получава по 1 177 лева, а над 1 000 жители заплатата става 1 221 лева, ще я взимат в най-големите села от общината - Баница, Девене, Згориград и Лиляче.

Ако предложението бъде одобрено предложението, то ще влезе в сила от 1 януари. 
Вижте още

Враца чества Освобождението

Враца отбеляза 143 години от Освобождението на България. В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев венци и цветя поднесоха: кметът Калин Каменов, регионалният министър Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, председателят на общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник областният управител..

публикувано на 03.03.21 в 14:37

Видинчани се поклониха пред паметта на героите, загинали за свободата на България

Община Видин отбеляза 143-та годишнина от Руско-турската Освободителна война, без да организира обичайните празнично шествие и историческа възстановка, с оглед на епидемичната обстановка. И тази година обаче бе почетена паметта на героите, загинали за свободата на България. Пред паметника на румънските воини в село Иново, паднали в боевете за..

публикувано на 03.03.21 в 14:34

В Монтана отбелязаха 3-ти март

С химна на Република България започна тържеството в Монтана по повод 143 годишнината от освобождението на страната ни. Пред Паметника на загиналите във войните в центъра на града, при спазването на противоепидемичните мерки срещу коронавирус, бяха поднесени цветя и венци от името на областната администрация, община Монтана, политическите..

публикувано на 03.03.21 в 12:42

Одобриха за финансиране 42 проекта от Врачанско

42 са одобрените и класирани проекти от област Враца, които подлежат на финансиране в Националната кампания "За чиста околна среда - 2021“ и обявения от министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема "Обичам природата - и аз участвам”. Бенефициентите са общини,..

публикувано на 03.03.21 в 09:30

Брегово отбелязва 3 март и 143 години от Освобождението на България

В Брегово се готвят да отбележат подобаващо 3-ти март и 143 години от Освобождението на България. Информация за честването представи в аванс за Радио Видин директорът на СУ “Св.Св.Кирил и Методий“, Илияна Кръстева: "Община Брегово, съвместно с училището, детската градина, Центъра за работа с деца, читалище "Развитие" и при любезното съдействие на..

публикувано на 03.03.21 в 09:06

158 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

2403 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 563 теста. Положителните проби са 16,5 процента от всички изследвани през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Във Видин новите случаи са 11, във Враца 98 и в Монтана - 49. Броят на пациентите, които имат нужда от лечение в болница надхвърли 5..

обновено на 03.03.21 в 08:48

"Пробуждане с хоро" събира отново на хоро днес българи от цял свят

Инициативата "Пробуждане с хоро" събира всички българи по света за шеста поредна година да се хванем на хоро. Макар и онлайн, за събитието на Националния празник на България - 3-и март, са заявили участие българи от всички краища по света и у нас. От Северозападна България също са заявили участия с онлайн включвания, сподели Цветомир Николов от..

публикувано на 03.03.21 в 08:25