Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 19 януари 2021 година

Снимка: Петър Петров

Все още не могат да бъдат установени точно колко са пораженията от ледолома на "Петрохан". Пораженията са от паднал дъжд, замръзнал върху клоните на дърветата. Проходът продължава да е затворен.


От днес всеки ваксиниран срещу Covid-19 може да получи електронен сертификат. Влизането в системата на електронното медицинско досие става по два начина чрез електронен подпис, а от първи февруари личните лекари ще могат да влизат в профила ни, съобщи здравният министър Костадин Ангелов


Ломската болница „Св. Николай Чудотворец“ има готовност да възвърне ритъма си на работа. От тази седмица са разрешени вече и плановите операции.


На пълен капацитет работят четирите детски ясли в Монтана.


Все още не е започнало издаването на електронни рецепти във Видин. Очаква се да стартира до две седмици, съобщи председателят на фармацевтичната колегия във Видин Николай Тодоров. Само един от фармацевтите във Видин досега е пожелал да бъде ваксиниран, добави още Тодоров.


Групата общински съветници от ПП ВМРО - БНД в Общински съвет - Враца внесе предложения до кмета Калин Каменов, които са  във връзка с предстоящото разглеждане на Проектобюджета на Община Враца за 2021 г., съобщават от пресслужбата на партията. Предложенията са изцяло съобразени със създалата се извънредна обстановка, оказваща влияние върху всички обществени сфери.


450 души в Монтана и селата на общината получават храна от Домашния социален патронаж. 370 са в Монтана и 80 от филиала в Смоляновци.


Общински съветници от ГЕРБ свикаха извънредно заседание на Общинския съвет в Ново село с предложение за освобождаване на настоящия председател Иво Вергилов и процедура за избор на нов председател на Общинския съвет. 


570 са новите случаи на COVID-19 по данни на Единния информационен портал към полунощ за страната. За Видин за денонощието са потвърдени 12 нови случая, 19 са във Враца, 7 в Монтана.

Предложение за издигането на къща за гости за развитие на селски туризъм край Згориград е внесено в Общинския съвет във Враца, като искането е съветниците да одобрят изработването на проект за Подробен устройствен план.


Библиотеката в мездренското читалище с нови инициативи.


Въвежда се еднопосочна организация на движение по ул. "Бдин", съобщават от пресслужбата на Община Видин. Със заповед на кмета Цветан Ценков, считано от 20 януари (сряда) движението по ул. "Бдин" става еднопосочно от кръстовището с ул. "Антон Страшимиров" към кръстовището с ул. "Райна Княгиня".


Нова техника е закупена за нуждите на ОП "Чистота, озеленяване и благоустройство", Видин. Утре на паркинга при жп гара - Видин, кметът на Общината Цветан Ценков ще връчи ключовете на водачите на специализираните машини.


Младежки дом - Враца обяви началото на 21- то издание на националния поетичен конкyрс „Любовта...”, организиран по повод 14 февруари - Денят на влюбените. Крайният срок за предаване на творбите е 11 февруари. 

Вижте още

Снимката на 26 февруари 2021 година

Бюджетът за 2021 година, който е в размер на 52 милиона лева, което е с близо 10 милиона повече от миналогодишния, приеха с 23 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се" общинските съветници във Видин днес.   Приходите с държавен характер са 33 950 879 лв., а приходите с общински характер - 18 763 618 лв. Общинският съвет прие бюджета на Община..

публикувано на 26.02.21 в 17:57

Половин милион лева в инвестиционната програма на ВиК Видин

Инвестиционна програма за 2021 година на "Водоснабдяване и канализация" Видин бе приета от Общото събрание на Асоциацията по ВиК, в която участват общините от областта. Програмата възлиза на 500 000 лева. За да я реализира, водоснабдителното дружество ще кандидатства за кредит пред "Български ВиК холдинг", обясни управителят Георги Владов: "С..

публикувано на 26.02.21 в 15:30

Засилени проверки на шофьори до 3 март

Специализирана полицейска операция по пътна безопасност с акцент контрол на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества и техните аналози стартира от днес, съобщават от полицията във Видин. Акцията ще продължи  до 3 март, а контролните действия на Пътна полиция ще се извършват предимно в сутрешните и вечерни часове. Служителите на..

публикувано на 26.02.21 в 15:02

Лекари в Монтана бяха запознати с лечението на COVID-19 с кръвна плазма

Информация за лечението на пациенти с COVID-19 с реконвалесцентна плазма бе представена пред лекари от областната болницата в Монтана. Презентацията направи д-р Чавдар Ботев, от Сдружение създадено в страната за именно този начин на лечение на коронавирус: "Нашата цел е бавно и постепенно да влезе тази терапия там, където има нужда и..

публикувано на 26.02.21 в 14:45

БЧК Видин организира курс за водни спасители

Областния съвет на Български червен кръст - Видин организира провеждането на курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове. Това съобщи за Радио Видин Галина Йорданова, главен специалист към Секретариата на БЧК - Видин. "Курсът е с продължителност 1 месец. Задължително курсистите трябва да имат навършени 17 години. Записването е до..

публикувано на 26.02.21 в 14:36

Във Враца отбелязват Деня на редките болести

С молебен и водосвет Враца ще отбележи международния ден на хората с редки болести. Инициативата ще се проведе в неделя под мотото "Ние сме много, ние сме силни, ние сме обединени". Тя се организира съвместно с Национален алианс на хора с редки болести и студенти от филиала на Медицински университет - София. Главната цел на кампанията е да..

публикувано на 26.02.21 в 14:30

69 нови с коронавирус в област Враца

По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в област Враца са от града под Околчица. По данни на Eдинния информационен портал в четвъртък са установени 69 положителни теста в региона, 40 от тях са от община Враца, като от тях само двама са настанени в болници.  В община Мездра са регистрирани 6 лица.  Пет от новозаболелите  са  от община..

публикувано на 26.02.21 в 13:19