Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Мездра) стартира зимните си контроли с победа над Искър 1923 (Роман)

Снимка: Община Мездра

Третодивизионният ОФК Локомотив (Мездра) победи с 4:2 лидера в есенното класиране в ОФГ Враца ФК Искър 1923 (Роман) в първата контрола на двата отбора от зимната им подготовка. Проверката се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра. Точни за домакините бяха Валдемар Стоянов, Методи Янков, Светослав Валериев и Антонио Йорданов, а за гостите се разписаха Огнян Табаков и Цветан Лазаров. 

Локомотивци започнаха по-активно мача и създадоха няколко добри възможности за отбелязване на гол. Малшанс пред противниковата врата обаче имаха Милен Василев и Валдемар Стоянов- на три пъти, а веднъж топката облиза напречната греда след пряк свободен удар, изпълнен от Стоянов. При една от тези ситуации перфектно се намеси стражът на "зелено-белите" Венцислав Кръстев. Романчани отговориха с опасен изстрел на Огнян Табаков, париран с вещина от вратаря на домакините Ивайло Сайков. При една от атаките гостите поведоха в резултата. Това стана в 35-ата мин., когато Табаков се измъкна от защитата на "червено-черните" и технично изведе романчани напред - 0:1. Пет минути по-късно Василев намери непокрит в пеналта Валди Стоянов и с удар от движение централният нападател на "железничарите" възстанови равенството - 1:1. Десет минути след почивката Методи Янков нахлу на скорост в наказателното поле на съперника и с мощен шут покачи на 2:1. Пет минути по-сетне Светослав Валериев засече с глава центриране от десния фланг на Иван Аспарухов-младши за 3:1. В 75-ата мин. Цветан Лазаров-Елвиса изненада с техничен изстрел от средна дистанция резервния страж на мездренци Теодор Христов и намали на 3:2. В заключителните минути на двубоя гостите можеха да изравнят, но пропуски направиха Николай Иванов и Цветан Лазаров. Крайното 4:2 оформи новото попълнение в състава на локомотивци Антонио Йорданов минута преди последния съдийски сигнал. 

Съставите на двата отбора: 
ОФК Локомотив (Мездра) - Ивайло Сайков (46 мин. Теодор Христов), Цветко Иванов, Генади Петров, Николай Генов (46 мин. Паоло Петков), Митко Красимиров, Гроздан Илиев, Светослав Валериев, Методи Янков (59 мин. Иван Аспарухов-младши), Милен Василев (59 мин. Никола Цолов), Валдемар Стоянов (кап.) и Антонио Йорданов. 
ФК Искър 1923 (Роман): Венцислав Кръстев, Теодор Иванов, Емил Тодоров, Николай Иванов, Георги Петков, Марио Иванов, Огнян Табаков, Николай Методиев, Цветан Цветанов, Теодор Лазаров и Цветан Лазаров (Владимир Стоянов, Лазар Иванов, Любослав Ангелов, Виктор Стоянов). 

Следващата контрола на Локо (Мездра) e с юношите старша възраст на Витоша (Бистрица) - девети на полусезона в Елитната група U19. Проверката е в събота, 23 януари, от 14:00 часа на изкуствения терен на градския стадион. Същия ден ФК Искър 1923 (Роман) ще „свери часовниците си“ в Монтана с Пъстрина 2012 (Николово). 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шампионът по баскетбол при жените става ясен днес

"Берое" и "Монтана" излизат в пети решителен мач, за да определят новият носител на титлата по баскетбол при жените. Срещата е тази вечер, от 18.30 часа, в зала "Общинска" в Стара Загора. Наставникът на "Монтана" Преслав Пешев се надява на добра игра и успех: "Осем мача през сезона - 4:4, значи шансовете са 50 на 50. Ще дадем със сигурност..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Петър Колев е новият наставник на "Монтана"

Петър Колев пое "Монтана". Специалистът сменя на поста Николай Митов, който пък бе представен, като новият наставник на "Септември"/София/. За последно роденият в Хасково Петър Колев бе начело на "Беласица"/Петрич/ заедно със Светлан Кондев. Двамата отново се събират на стадион "Огоста", а до дни ще станат ясни още двама от екипа му – треньор на..

публикувано на 24.04.24 в 08:13

Шахматен турнир за купата на Община Ружинци организират в Дреновец

Първи шахматен турнир за купата на Община Ружинци ще се проведе в село Дреновец. Организатор е сдружение "Достоен живот 22". Турнирът ще е утре от 14 часа в салона на читалище "Христо Ботев", каза председателят на сдружението Николай Вецов .  "Главен организатор е нашето сдружение "Достоен живот 22" с помощта на Община Ружинци...

публикувано на 23.04.24 в 16:52

"Златните момчета" от Козлодуй с две европейски купи и бронзов медал

Спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй с отлично представяне на европейската купа по кикбокс в Пловдив. В състезанието, което участваха над 2000 спортисти от над 20 държави младите състезатели на треньора Георги Вачев спечелиха две европейски купи и един бронзов медал. Мартин Атанасов се справи с конкуренцията при 52 кг. деца, до 15 г. Той победи в..

публикувано на 23.04.24 в 13:30

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52