Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 26 януари 2021 година

Снимка: Радио Видин

Извънредната епидемична обстановка се удължава до 30 април. Това стана ясно след заседание на Министерския съвет, което беше предхождано от работно съвещание при премиера Борисов. Министър председателят разпореди на министъра на здравеопазването да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.


Тестват учителите във Видин за антитела. Спокойно върви тестването на учителите за COVID-19 във видинската професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", каза директорът Евлогия Манджукова.


34 са новите положителни проби за коронавирус в Северозапада. 772 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 13 540 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. 26 са положителните проби в област Враца. Новозаразените в Монтанско за същия период са 5. Трима са установените новозаболели във Видинско. 


Приеха увеличение на кметските възнаграждения в община Враца. Разгорещени дебати предизвика предложение, касаещо увеличаването на заплатите на кметовете и кметските наместници, по време на днешното заседание на Общинския съвет във Враца.


Почти 90 милиона лева се очаква да е бюджетът на община Враца за тази година. Точната сума е 89 067 624 лева, което е с близо 13 милиона лева повече от предходната финансова рамка. Очаква се публичното обсъждане на предложения бюджет да се състои на 3 февруари.


9 446 безплатни винетки са раздали социалните във Врачанско за 2020 година, съобщават от Регионалната дирекция социално подпомагане.

 

Номинациите за депутати на партия ГЕРБ в Монтана започнаха. Съгласно указанията на Изпълнителната комисия всяка общинска организация трябва да представи кандидатите си до 8 февруари. Това може да стане по електронен път или на място в централния офис в Монтана.


Общинският съвет в Мездра преразглежда забраната на 5G мрежата. В четвъртък /28 януари/ от 16.00 часа Общински съвет Мездра ще проведе първото си за 2021 година заседание при проект за дневен ред от 18 точки.


Конкурс за управител на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение на белодробни болести в Роман обявяват от Здравното министерство. 


Община Белоградчик публикува на сайта си обява за конкурс за четири длъжности в Центъра за обществена подкрепаВ Центъра има свободно място за един педагог и един специален педагог. Другите две места са за логопед и психолог. 


Тази събота ще се проведе четвъртото издание на Занаятчийския базар във Видин. Новото този път е викторината за деца на тема "Какво знаем за мартеницата?", обясни Албена Стефанова от Сдружение Арт базар. Базара ще се проведе до Исторически музей "Конака", а мартенската кампания започва на 11 февруари и ще продължи до 1 март.


Имунизация през февруари очакват в Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница. Направен е списък на хората от Центровете за настаняване от семеен тип в община Бойница (домуващи и персонал), които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Социалните заведения в общината са четири. В тях са настанени 55 лица с психични разстройства. Разрешение за поставяне на ваксините е поискано и от техни близки, каза кметът на община Бойница Анета Генчева.


"Любов по време на пандемия" е темата на общински конкурс за стихове от младежи, който се организира в Козлодуй. Конкурсът се провежда по повод 14 февруари - Свети Валентин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28