Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 000 туристи е посрещнал Вършец през 2020

Снимка: Радио Видин

30 000 туристи са посетили Вършец през 2020 година, стана ясно на проведеното първо заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма на Община Вършец. Дневният ред включваше отчет на Програмата за развитие на туризма за 2020 г., анализ на събрания туристически данък за 2020 г., предложения за проект на Програма за развитие на туризма за 2021 г.

Усилията на Туристическия информационен център през изминалия туристически сезон са били насочени в посока към популяризиране на туристическите атракции, отпечатване на рекламни флаери и сувенири, участия в медийна реклама и туристически списания. Постоянно се обновява и разработва Фейсбук страницата "Туризъм и СПА" със статии и на английски език. Там може да се намери цялата актуална и полезна информация за туристите, както за забележителностите и местата за настаняване, така и предстоящите събития от културния календар.

Разработено бе и приложение за мобилни устройства "Visit Varshets", като част от проект със сръбската община Сокобаня, което също улеснява туристите с информация и възможност за директна комуникация с туристическия бизнес от общината. Община Вършец е представила свой самостоятелен щанд на 37-то издание на Международна туристическа борса "Ваканция и СПА Експо 2020" през февруари 2020 година. За миналата година броят на посетителите е 30 000, а реализираните нощувки - 50 000. Събраният туристически данък е в размер на 39 116 лв. През септември Туристически информационен център - Вършец бе отличен с грамота по случай Световния ден на туризма за "УСТОЙЧИВОСТ В РАБОТАТА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНАТА". Наградата бе връчена от Димитър Маргаритов - председател на Комисията за защита на потребителите.

Поради възникналата епидемична обстановка туристическият сезон във Вършец бе по-кратък, от средата на юли до средата на септември, но въпреки това равносметката е добра. За периода юли - септември цялата настанителна база бе заета на 100%. Освен че Вършец е разпознаваем на картата на балнеоложкия туризъм, една от причините за този интерес е богатата програма за Празника на курорта, минералната вода и Балкана. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05

Нови социални жилища във Видин посрещнаха първите си обитатели

Ключовете на нови социални жилища в комплекс "Христо Ботев"   във Видин връчи кметът Цветан Ценков. 37 апартамента са изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Финансирането е  за над  2 240 000 лв., от които 1 905 000 лв. са безвъзмездната помощ. Новите социални жилища са на мястото на бивша детска ясла, която е преустроена. Кметът Цветан..

публикувано на 15.04.24 в 16:29
Народно читалище

Два литературни конкурса събират творби на ученици от Врачанско

Два литературни конкурса за ученици организира библиотеката при Народно читалище "Развитие-1869" - Враца . Единият е насочен къде деца от трети до шести клас и е по повод 11 май - Ден на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на българските библиотекари, обясни библиотекарят Владислава Иванчева : "Предизвикваме малчуганите от..

публикувано на 15.04.24 в 14:00

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка . Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността...

публикувано на 15.04.24 в 13:00

Стабилизирано е простреляното с пушка дете от Враца

Простреляното с пневматична пушка дете от Враца е оперирано в "Пирогов", лекарите от екипа на проф. Николай Габровски са извадили сачма от мозъка му, съобщиха от Института по спешна помощ. Към момента детето е в стабилно състояние и остава за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата. То е на 1,5 години и беше транспортирано в..

публикувано на 15.04.24 в 11:55

Среща в памет на поетесата Валентина Панова ще се състои във Враца

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869" във Враца и Конфедерация на българските писатели - клон Враца организират литературна среща в памет на Валентина Панова . На събитието ще бъде представена и последната книга на известната врачанска поетеса, обясни библиотекарят Владислава Иванчева :  "В памет на Валентина Панова и представянето..

публикувано на 15.04.24 в 11:47

Махат излезлите от употреба автомобили от улиците в Берковица

Акция за премахване на изоставени автомобили започва от днес в Берковица . Първоначално собствениците ще бъдат предупредени сами да изместят колите. Комисия от експерти, в която влиза и полицай, назначена със заповед на кмета на Берковица Радослав Найденов, започва проверка от днес за излезли от употреба моторни превозни средства на територията на..

публикувано на 15.04.24 в 11:00