Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мартенички за надежда продават в Монтана

7
Благотворителен базар в 4 ОУ "Иван Вазов" Монтана
Снимка: личен архив
"Мартенички за надежда", така са нарекли благотворителната си кампания учители и ученици от 4 ОУ "Иван Вазов" Монтана. Средствата от продадените мартенички ще бъдат за деца, които са останали без родител по време на пандемията. Изработените мартенички, сувенири  и картички вече се продават в двора на училището, обясни директорът Ваня Велизарова:

Благотворителен базар в 4 ОУ"Част от изработените мартеници ще бъдат изпратени на лекарите в Спешните центрове  в град Монтана с пожелания за здраве и надежда за по-добри дни. Друга част ще бъдат раздадени на деца от съседната детска градина , за да блеснат детските очи с радост и настроение. За останалата част от изработените мартеници е организиран благотворителен базар в къщичката за четене, а сега превърнала се в Дом на Баба Марта, в двора на училището. Вярваме, че  не само на Коледа се случват чудесата. Събраните средства ще бъдат дарени на деца от общинските училища в град Монтана, останали без близки след коварната болест. Всеки дари от себе си /учители, родители и деца/ лично време и средства, за да може да се включи в тази кампания... По наше проучване, имаме информация за седем деца, от които две са в нашето училище, които са останали без родител след COVID-19... Базарът е определен до пълна разпродажба. Ние не очакваме голяма сума да се събере, въпросът е, че се възпитава съпричастност у децата и как да ги възпиташ, ако не с личен пример."
Благотворителен базар в 4 ОУБлаготворителен базар в 4 ОУ


"Нека и Баба Марта, българският символ за здраве и сила, събуди нашата съпричастност и доброта! Елате и купете мартеничка, направена за вас с любов и наречена за здраве и късмет!", призовават участниците в кампанията.


Галерия

Вижте още
Мария Гошкина

Момиче от Берковица ще участва в кинопродукция

Мария Гошкина, която е ученичка в 11. клас на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, спечели кастинг за нова кинопродукция и подписа договор  с Агенцията за подбор на кадри.  Младото момиче се състезава със 160 кандидати за роля в кинопродукцията "Истински рими" и е одобрена заедно с  още двама участници, разказа тя за Радио Видин :..

публикувано на 02.03.21 в 14:05

Д-р Недялка Великова: Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата за пациента

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранно откриване на онкологичните заболявания. Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата и повече са възможностите за лечение, каза в предаването "Направление здраве"  д-р Недялка Великова, специалист по лъчелечение, чиито  клинични интереси са в областта на рака на..

публикувано на 02.03.21 в 11:08

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Заведенията за хранене и развлечения отварят от днес

Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. Те могат да работят между 6 и 23 ч. на 50% от капацитета си. Изискванията към обектите, които ще отворят днес, са да използват не повече от половината от капацитета си при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска от персонала. Работата си..

обновено на 01.03.21 в 17:15

Отбелязваме Международния ден на гражданската защита

На 1 март отбелязваме Международния ден на гражданската защита. Навършват се 49 години от създаването, през 1972 година и приемането на устава на Международната организация за гражданска защита.  В България "Гражданска защита" е държавна служба за защита на цивилното население, материалните и културните ценности на страната при бедствия, аварии,..

публикувано на 01.03.21 в 11:00

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

"Неделник" от 28 февруари 2021 година

"Неделник" брой 350 идва при вас с настроение. Можете да научите за подготовката на Миланово Рън с мартеница . Едно събитие, което се случи през днешният ден. Следва една история с Георги Костодинов - Гогата и новата му книга. Гостуват ни и самодейци. Ина Игнатова от Раковица и Мариана Димитрова от Неговановци ни разказват интересни неща...

публикувано на 28.02.21 в 18:46