Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разпределиха местата на СИК-овете в община Монтана

Консултации за състава на секционните избирателни комисии се проведоха в Монтана.
Снимка: Община Монтана

Парламентарно представените партии разпределиха квотите за Секционните избирателни комисии на 4 април на територията на община Монтана. ГЕРБ ще е с 240 места, следва БСП със 177, по 79 ще имат Обединени патриоти и "Воля", 13 са за "Демократична България".


Ще има и подвижни секции за хората, които нямат възможност да дойдат до урните, но те предварително трябва да обявят желанието си. 5 избирателни секции са определени за хората със здравословни проблеми. По традиция секции ще бъдат разкрити за пациентите в областната болница в Монтана и настанените в Дома за възрастни хора в село Горна Вереница.


Общо 667 души ще са ангажирани в СИК-вете в община Монтана.

*Снимката е архивна.

Вижте още

На живо с видео стрийм предизборен диспут по Радио ВИДИН.

На живо с видео стрийм предизборен диспут по Радио ВИДИН. Във вторник, 9 март, от 9:10 до 12:00 часа Радио ВИДИН провежда и излъчва предизборен диспут с водачи на листи с кандидати за народни представители от Видин. Дебатът на тема: "Визия за развитието на Северозападна България през следващите 4 години- икономика, инфраструктура, социална политика"...

обновено на 09.03.21 в 11:38

"Републиканци за България" започнаха с водосвет предизборната си кампания във Видин

С водосвет в катедралния храм "Свети великомъченик Димитър Солунски" във Видин започна предизборната кампания на кандидатите за народни представители на Политическа партия "Републиканци за България". "Свещеното писание ни говори, че всяка власт е дадена от Бога", припомни след службата Видинският митрополит Даниил: "Пожелавам ви да се..

обновено на 07.03.21 в 14:33

ГЕРБ откри кампанията си във Видин с водосвет и благословията на митрополит Даниил

С водосвет и благословията на Видинския митрополит Даниил днес ГЕРБ-Видин стартира предизборната си кампания в храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". "Виждаме през управлението на партия ГЕРБ, че тя и нейното ръководство в трудни моменти се вслушват и вземат решения, които в крайна сметка са в съгласие с Божествената воля - начин на управление и..

обновено на 06.03.21 в 14:31

Тарифа и документи за отразяване на предизборна кампания 2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ – 04.04.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР Споразумение за реда и условията за отразяване в програмите на БНР на предизборната кампания за изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Информация за сключените договори

обновено на 05.03.21 в 13:51

ВМРО-Враца: Демографският проблем се нуждае от решение

В листата на ВМРО - Враца, която се оглавява от народния представител Красимир Богданов , са включени дванадесет представители от различни гилдии и професии. "Нашият лист е от изцяло хора от региона. Няма парашутисти , няма изпратени от партийни централи от други места. Един прекрасен баланс между членове на ВМРО и представители на гражданската..

публикувано на 04.03.21 в 11:10
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Северозападът е терен за крайно прагматични подходи към гласуването

По-малко от 24 часа ни делят от официалния старт на предизборната кампания - предвестник на парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април. Тя ще продължи до полунощ на 2 април, става ясно от решението на ЦИК за условията и реда за провеждане, регулиращи кампанията.  Какво показват последните социологически данни в навечерието на..

публикувано на 04.03.21 в 11:00

Кандидатите за народни представители от Враца

Интригуващи се очертават да бъдат парламентарните избори във Врачанско на 4 април. Твърде много апетити има към шестте свободни места в 45-ото Народно събрание, но за това кой да ги представлява в следващия парламент последната дума ще имат избирателите. Преди да започнат всички сметки е редно да напомня, че досега ГЕРБ и БСП имаха по двама..

публикувано на 04.03.21 в 10:50