Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 750 са активните случаи на COVID-19 в област Враца

Двама души, заразени с коронавирус и хоспитализирани в болници във Врачанско, са загубили битката за живота си през изминалите 24 часа, съобщиха здравните власти. 87-годишен мъж от Бяла Слатина, настанен в местната лечебница и 83-годишна жителка на Малорад, която се е лекувала в Белодробната болница, са поредните жертви на ковид.

Според единния информационен портал в понеделник положителните проби в областта са били 81, а по данни на здравните власти 50 от тях са от Враца. Девет от новозаразените са били хоспитализирани.

В община Борован са установени 5 лица, от които в МБАЛ „Христо Ботев“ –Враца и СБАЛПФЗ -Враца са настанени за лечение двама мъже.  

В община Бяла Слатина са установени 6 лица. 6 са новозаболелите и в община Криводол, като в СБАЛПФЗ – Враца е хоспитализирано едно лице.

По три нови случаи са обявени в общините Козлодуй и Мизия, както и в община Мездра, където и тримата новозаразени са настанени за лечение в болнични заведения. Три са случаите и в община Оряхово, като в УМБАЛ „Александровска“ – София е хоспитализирана 69 г. жена.

В община Хайредин са установени 2 лица.

Активните случаи в областта са 752, от които 116 са хоспитализирани. 


Вижте още

Снимката на 2 март 2021 година

Изложба базар на сладки изделия организираха младите ресторантьори, готвачи и сладкари от клубовете по интереси при Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев"- Видин. Мероприятието е организирано по повод Баба Марта и утрешния национален празник на България. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителна цел.  С добри..

публикувано на 02.03.21 в 18:07

Търсят пари за ремонт на читалищния салон в Руска Бела

Кампания за набиране на средства и материали за извършване на неотложни ремонтни дейности, започнаха в мездренското село Руска Бела. Инициативата е свързана с  рушащия се салон в сградата на читалището и липсата на средства за ремонтирането му . Кампанията е на к метството и местното читалище "Подем- Руска Бела 1928" .  Създаден е Инициативен..

публикувано на 02.03.21 в 16:53

Подредиха изложба посветена на 3 март във Видин

Художествената галерия "Никола Петров" във Видин ще посрещне националния празник 3 март   с тематична експозиция. Тя е озаглавена "Картината е празник" и включва творби от колекцията на галерията, обясни Богдан Александров, уредник в галерията. "Изложбата включва предимно автори от началото и средата до 80-те години. Български художници,..

публикувано на 02.03.21 в 15:57

Концерт на Симфониета Видин се бори за музикално събитие на месец февруари

Концерт на Симфониета Видин, посветен на  265 години от рождението на Моцарт, е номиниран в класацията на Българска национална телевизия - "Вечната музика". Концертът е от 23 февруари,  каза за Радио Видин Таня Симеонова сценарист на единственото предаване в телевизионния ефир за класика и джаз в национална медия: "Започнахме да номинираме в две..

публикувано на 02.03.21 в 15:55

Събирането на местни данъци и такси в Монтана върви добре

С добри темпове върви плащането на данъци и такса смет в община Монтана. Все повече граждани и фирми са платили налозите си, които не са увеличени, припомни кметът Златко Живков: "Искам да благодаря на всички хора, които от 22 януари насам и целия месец февруари активно участват в кампанията и изчистват задълженията си, които имат към Общината..

публикувано на 02.03.21 в 15:35

Благотворителен базар направиха видински ученици

Изложба-базар на сладки изделия организираха младите ресторантьори, готвачи и сладкари от клубовете по интереси при Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" - Видин. Събитието е организирано по повод Баба Марта и утрешния национален празник на България, каза Аксиния Петрова, учител в гимназията: "Ние сме решили да разнообразим малко..

публикувано на 02.03.21 в 14:55

Патриотичен урок във видинската математическа гимназия

Патриотичен интерактивен урок "Цената на свободата", посветен на 3 март, се проведе днес в Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Идеята е на седмокласниците и преподавателя им по български език и литература Катя Попова. Учениците бяха разделени на три екипа- литератори, художници и музиканти.  Децата..

публикувано на 02.03.21 в 14:30