Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 23 февруари 2021 година

Снимка: Красимир Каменов

Община Видин се готви за проект за възстановяване на водната транспортна връзка по северната граница на България между Силистра и Видин.

От понеделник работници на фирмата, извършила санирането на жилищен блок 19 в комплекс „Крум Бъчваров“ във Видин ще се върнат, за да отстранят пропуските.

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в община Мездра, по време на проведени консултации при кмета на общината.

4 лица с положителни проби за COVID-19 в област Видин са регистрирани за изминалото денонощие по данни на РЗИ. 81 случаи на новозаболели от COVID-19 в област Враца са обявени в единния информационен портал. В Монтана новозаразените са 23.

И личните лекари в Монтанско вече ваксинират срещу ковид 19.

В Мизия е открит временен имунизационен кабинет. От днес се поставят ваксини срещу COVID-19 на педагогически и непедагогически персонал от училищата и детските градини, както и на желаещите от секционните избирателни комисии.

Представиха работен идеен архитектурен проект на Синагогата. Това стана на проведена днес работна среща в Община Видин с представители на изпълнителя на договора за инженеринг по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект „Културен център „Жул Паскин“ – ДЗЗД „Паскен 2020“.

Отменят инициативата за 3 март Пробуждане с хоро в село Зверино.

15 човека получиха днес трудови договори от кмета на община Видин Цветан Ценков. Те са преминали курс на обучение и ще бъдат ангажирани по проект "Заедно за по-добър живот" до края на 2021 година.

Община Козлодуй премахна всички стари и негодни уреди от детските площадки около жилищните сгради в града. Акцията е извършена съвместно с Общинско предприятие „Комунална дейност”.

Обновен е площада в центъра на село Попица, община Бяла Слатина. Старите плочки са заменени с нови, засадени с дървета са и 2 алеи.

Общинският съвет в Мездра ще гласува бюджета за тази година. Общо 11 точки ще разглеждат общинските съветници на предстоящото февруарско заседание на местния парламент.

"Мартенички за надежда" така са нарекли благотворителната си кампания учители и ученици от 4 ОУ "Иван Вазов" Монтана. Средствата от продадените мартенички ще бъдат за деца, които са останали без родител по време на пандемията.

В навечерието на Международния ден на жената - 8 март, във Враца ще се проведе благотворителен базар „Дари любов“.

Младежи от Вършец даряват абитуриентските си костюми на зрелостници, които са в затруднение.

Деветгодишната Даня от читалище "Постоянство 1927" във видинското село Дружба е сред участниците в конкурс за художествено слово, посветен на Васил Левски. Конкурсът е онлайн.

122 400 къса (6120 кутии) цигари са задържали митнически служители от ГКПП Дунав мост Видин – Калафат при няколко проверки в рамките на изминалата седмица, съобщават от Агенция "Митници".

Голямо количество, близо 18 700 на брой контрабандни текстилни изделия са задържали митнически служители в района на граничния пункт по Дунав мост при Видин - Калафат.Вижте още

Снимката на 2 март 2021 година

Изложба базар на сладки изделия организираха младите ресторантьори, готвачи и сладкари от клубовете по интереси при Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев"- Видин. Мероприятието е организирано по повод Баба Марта и утрешния национален празник на България. Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителна цел.  С добри..

публикувано на 02.03.21 в 18:07

Търсят пари за ремонт на читалищния салон в Руска Бела

Кампания за набиране на средства и материали за извършване на неотложни ремонтни дейности, започнаха в мездренското село Руска Бела. Инициативата е свързана с  рушащия се салон в сградата на читалището и липсата на средства за ремонтирането му . Кампанията е на к метството и местното читалище "Подем- Руска Бела 1928" .  Създаден е Инициативен..

публикувано на 02.03.21 в 16:53

Подредиха изложба посветена на 3 март във Видин

Художествената галерия "Никола Петров" във Видин ще посрещне националния празник 3 март   с тематична експозиция. Тя е озаглавена "Картината е празник" и включва творби от колекцията на галерията, обясни Богдан Александров, уредник в галерията. "Изложбата включва предимно автори от началото и средата до 80-те години. Български художници,..

публикувано на 02.03.21 в 15:57

Концерт на Симфониета Видин се бори за музикално събитие на месец февруари

Концерт на Симфониета Видин, посветен на  265 години от рождението на Моцарт, е номиниран в класацията на Българска национална телевизия - "Вечната музика". Концертът е от 23 февруари,  каза за Радио Видин Таня Симеонова сценарист на единственото предаване в телевизионния ефир за класика и джаз в национална медия: "Започнахме да номинираме в две..

публикувано на 02.03.21 в 15:55

Събирането на местни данъци и такси в Монтана върви добре

С добри темпове върви плащането на данъци и такса смет в община Монтана. Все повече граждани и фирми са платили налозите си, които не са увеличени, припомни кметът Златко Живков: "Искам да благодаря на всички хора, които от 22 януари насам и целия месец февруари активно участват в кампанията и изчистват задълженията си, които имат към Общината..

публикувано на 02.03.21 в 15:35

Благотворителен базар направиха видински ученици

Изложба-базар на сладки изделия организираха младите ресторантьори, готвачи и сладкари от клубовете по интереси при Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" - Видин. Събитието е организирано по повод Баба Марта и утрешния национален празник на България, каза Аксиния Петрова, учител в гимназията: "Ние сме решили да разнообразим малко..

публикувано на 02.03.21 в 14:55

Патриотичен урок във видинската математическа гимназия

Патриотичен интерактивен урок "Цената на свободата", посветен на 3 март, се проведе днес в Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Идеята е на седмокласниците и преподавателя им по български език и литература Катя Попова. Учениците бяха разделени на три екипа- литератори, художници и музиканти.  Децата..

публикувано на 02.03.21 в 14:30