Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 24 февруари 2021 година

Снимка: Радио Видин

Символична първа копка на нова производствена сграда бе извършена днес, в база на видинска машиностроителна фирма. Инвестицията е за над 3 млн. лева. Новото производство първоначално ще осигури 20 нови работни места, като се предвижда броят им да нарасне до 50.

До две години магистралата Видин- Ботевград трябва да е готова. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес неочаквано инспектира хода на строителните работи.

Ваксини срещу COVID-19 са раздадени на личните лекари във Видин, за да имунизират пациентите, които желаят. За личните лекари няма достатъчно ваксини, за да започнат масово да имунизират, каза д-р Наташа Иванова- заместник председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари за Видин:

Общинското дружество "ДКЦ-1 Лом“ започна безплатна ваксинация срещу COVID-19 за всички, които желаят да им бъде поставена ваксина.

59 са положителните за COVID-19 в област Враца за 23 февруари, сочат данните в Единния информационен портал. 7 души с  положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин за изминалото денонощие, по данни на Регионалната здравна инспекция.

Районната прокуратура е предала на съд мъж на 32 години и 27-годишна жена, заловени във Видин от полицейски патрули да шофират след употреба на наркотични вещества. 

Здравното министерство обяви конкурс за поста на директор на Регионалната здравна инспекция във Враца. 

Историческите музеи в Русе и Лом проучват рибарските общности в местността. Инициативата е на сдружение "Европейски пространства 21" и е подкрепен от Национален фонд "Култура". През март и април резултатите ще бъдат обобщени в изложба и филм, съобщиха от Българо-румънската търговско-промишлена палата.

Над 2 000 семейства от Монтана искат да подменят печките си на твърдо гориво с алтернативни източници на отопление.

Работата с бизнеса, младите хора и общините е водещ акцент в дейността на Областен информационен център- Видин през изминалата 2020 година.

Общинските съветници в Кула гласуваха приемането на бюджета на Общината за 2021 година.

Световният ден на розовата фланелка, против тормоза в училище бе отбелязан в Община Белоградчик.

Центърът за обществена подкрепа в Белоградчик се включи в инициативата Седмица на толерантността във връзка със  Световния ден на розовата фланелка.

С близо 4 хиляди издания е попълнен фондът на регионалната библиотека "Гео Милев" в Монтана през миналата година. Във времето на пандемия и социална изолация, библиотеката са посетили над 15 00 читатели. С 38 % са се увеличили виртуалните потребители, които са ползвали информационните ресурси на библиотеката чрез интернет.

Петокласници от училището по изкуствата "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин присъстваха на концерт на Симфониета Видин с обучителна цел.

Онлайн конкурс посветена на 8 март за рисунка-картичка организира читалище "Светлина" в село Неговановци.
Вижте още

Засилени проверки на храните преди празниците в Монтана

Агенция по безопасност на храните в Монтана извършва засилени проверки по повод предстоящите празници. Обект на контрол е агнешкото месо, яйцата, боята за яйца, козунаците, съобщи директорът на Агенцията по храните в Монтана д-р Герго Гергов. Синият печат върху агнешкото месо означава, че е българско, а червения е за внос. "При..

публикувано на 22.04.21 в 14:37

Среща за развитието на туризма и икономиката във Видин

Насърчаване на сътрудничеството между местните общности и създаването на международна мрежа, в която да се включат е целта на проект "DANUrB+", който бе представен във Видин. С инициативата ще се подпомогне развитието на туризма и на икономиката. Георги Йорданов от Националния туристически клъстер "Българският пътеводител" запозна представители на..

публикувано на 22.04.21 в 13:30

Обработиха срещу кърлежи обществени места във Видин

Дейности по унищожаване на кърлежи е извършена във Видин, съобщават от местната власт. Обработени са зелени площи, паркове, алеи и междублокови пространства. С приоритет са третирани и детските площадки в град Видин, град Дунавци и село Градец. За дезакаризацията са използвани разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и..

публикувано на 22.04.21 в 12:46

Млади математици засадиха дръвчета

Пет дръвчета червен дъб засадиха ученици на Видинската природо-математическа гимназия “Екзарх Антим I" в двора на учебното заведение. Инициативата е на деца от клуб "Екология" с ръководител Цецка Асенова, а повода е Международния ден на Земята, който отбелязваме днес 22 април. Засадените листопадни дръвчета достигат 30-40 м височина и са подходящи за..

публикувано на 22.04.21 в 11:53

Великденска работилница ще твори в домашни условия

За трета поредна година Младежки дом - Монтана организира Великденска работилничка. Желаещите да се включат трябва да творят в домашни условия.  Развихрете вашето въображение и уловете моментите - боядисване на яйца, изработване на великденски украси, декорации, сувенири и картички от своята импровизирана домашна работилничка. Търсим оригинални..

публикувано на 22.04.21 в 11:02
Електронни услуги чрез мобилно устройство

Увеличен интерес към е-услуги от началото на годината

Близо 10 000 са общо заявените електронни услуги от началото на 2021 г., съобщават от Държавна агенция "Електронно управление". Най-често търсената е-услуга е "Регистрация на търсещи работа лица". За първите три месеца на годината тя е заявена 1625 пъти, а от началото на пандемията до сега е използвана 17 894 пъти. Другите често заявявани услуги са..

публикувано на 22.04.21 в 11:01

Пъстра програма за Великден във Видин

По случай Възкресение Христово Общината , съвместно с Видинска света митрополия, организират разнообразна празнична програма. Фестивал в крепостта „Баба Вида“, концерти, театрална постановка, работилници, изложба на видински шевици – това са само част от събитията, включени в нея. Подарък за децата е постановката „Браво, Франклин!“, която..

публикувано на 22.04.21 в 10:56