Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Патриотичен урок във видинската математическа гимназия

4
Снимка: Радио Видин

Патриотичен интерактивен урок "Цената на свободата", посветен на 3 март, се проведе днес в Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. Идеята е на седмокласниците и преподавателя им по български език и литература Катя Попова.


Учениците бяха разделени на три екипа- литератори, художници и музиканти. Децата рецитираха вдъхновено стихотворения на Ботев и Вазов. За емоционалното възприемане на творбите допринесе и подходящата опълченска униформа, предоставена за целта от патриотичен клуб "Бдинци". По време на урока ученическата телевизия на VII клас "Аз, ученикА" показа предаване, посветено на 3 март.

Галерия

Вижте още

В Дреновец изпратиха 13 абитуриенти

В двора на СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Дреновец, 13-те зрелостници от випуск 2021 за последен път чуха училищния звънец и си взеха сбогом с родното училище.  В празничния ден, абитуриентите бяха поздравени от кмета на община Ружинци Александър Александров:  "Пожелах им на добър час, успешно представяне на матурите и успешна реализация в..

публикувано на 14.05.21 в 16:52

СУ "Христо Ботев" - Белоградчик изпрати Випуск 2021

За 22-ма ученици от СУ "Христо Ботев" в Белоградчик днес удари последният училищен звънец. По традиция церемонията по изпращането започна с водосвет, отслужен от отец Рафаил. Той пожела на випускниците: "… Пожелавам на някои от вас, когато завършат своето образование, да намерят вариант и да се върнат тук в нашия край. Не забравяйте, че сте..

публикувано на 14.05.21 в 16:00

Намериха снаряд в покрайнините на Враца

Специализиран екип от 10-ти механизиран батальон-Враца от състава на Бригадното командване, под ръководството на капитан Петър Петров, извършиха разузнаване на корозирал 122 мм артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в покрайнините на грaд Враца. Това съобщиха от Министерството на отбраната. При спазване на мерките за..

публикувано на 14.05.21 в 14:45

Английската гимназия във Видин изпрати своите абитуриенти

Тържествено изпратиха своите четири паралелки випускниците в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин тази година. За седми път беше връчена статуетката "Криле" на училищното настоятелство. Наградата тази година получи Мария Вълчева за успехите си в много ученически конкурси и олимпиади. Председателят на Училищното..

публикувано на 14.05.21 в 14:30

Два класа с ученици от Монтана и Вършец са поставени под карантина

Заради положителни проби за коронавирус на хора от персонала 17 деца от СУ “Иван Вазов” в Монтана и 20 деца от СУ “Иван Вазов” във Вършец са поставени под карантина, съобщават от Регионалната здравна инспекция. В сряда новите случаи на COVID-19 в област Монтана са били 17, а вчера 16. За двата дни са починали 7 души.  Към 14 май с активна..

публикувано на 14.05.21 в 13:55

Училището в Ново село изпрати своите абитуриенти

Осем зрелостници с професия "куриер" изпрати днес СУ "Св. Св. Кирил и Методий“ във видинското Ново село.  Тържеството бе открито в 10 часа с посрещането на абитуриентите и училищното знаме, което бе предадено на новия знаменосец с поръката да пази честта на знамето и училището.  Приветствено слово изнесе  директорът на училището  Ирена..

публикувано на 14.05.21 в 13:11

ПГ "Проф. д-р. Асен Златаров" изпрати Випуск 2021 година

Випуск 2021 година  на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" бе изпратен с  официална церемония в двора на училището. В гимназията днес се дипломират 78 зрелостници, обучавали се в четири професионални паралелки. Приветствено слово произнесе заместник-директорът на гимназията Насенка Димитрова: "Днес е последният ден от вашето детство. От..

публикувано на 14.05.21 в 13:00