Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са около 16,7% от направените 2 971 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Според тях 26 са новите случай в област Враца. Във Видин и Монтана не са регистрирани новозаразени.

Като излекувани в страната са отчетени 385 души, починали са 21. Броят на хоспитализираните е 5 776, от които 456 в интензивни отделения. Ваксини са били поставени на 1 513  души. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 март 2024 година

Финалната фаза на общинския кръг на Ученическите игри по футбол за учебната 2023 - 2024 г. се проведе във Видин днес, 18 март. Победител в групата на юношите (XI-XII клас) стана отборът на  ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", ППМГ "Екзарх Антим I" зае второто място, на трето място се подредиха учениците от СУ "П.Р. Славейков" в града. Заместник-кметът..

публикувано на 18.03.24 в 18:05

Кампания за разделно събиране на отпадъци започна в Монтана

Четиригодишни деца от Монтана дадоха старт на кампания за разделно събиране на отпадъци . 18 март е Световен ден за рециклиране. Малчугани от детска градина в Монтана се включиха в занимателна игра за разделно събиране на отпадъци. В кошчета те поставиха опаковки от хартия, пластмаса и метал. "Събираме хартии и шишета...",..

публикувано на 18.03.24 в 17:43

Жител на мездренско село облагородява населеното място с доброволен труд

В село Ослен Криводол живее работлив човек, който дава сърце и душа за хората, без да търси отплата или финансово възнаграждение.  За него най-голямата награда е радостта в очите на децата, които играят на детската площадка или благодарността на изморените пътници, които ще поседнат на пейките, поставени от него по пътя от гарата до селото (2,5..

публикувано на 18.03.24 в 17:15
Предложението беше гласувано от Общинския съвет във Видин.

Предлагат Община Видин да изтегли нов кредит

Започване на процедура за поемане на нов дългосрочен общински дълг одобриха мнозинството от общинските съветници във Видин . Против предложението се обявиха от групата на ГЕРБ, като позицията изрази общинският съветник Валери Димитров : "В бюджета за 24-а година има заложени в параграфа за санкции почти 2 милиона лева. Мисля че като резерв са..

публикувано на 18.03.24 в 16:13

Ослен Криводол отбеляза Световния ден на рециклирането

Жителите на Ослен Криводол се включват в днешния Световен ден на рециклирането. За втора поредна година кметството и Народно читалище "Развитие 2022" в  мездренското село  участват в надпреварата за "Еко отговорна община на България за 2024 година", организирана от "BG бъди активен". Миналата година Ослен Криводол спечели поощрителна награда за..

публикувано на 18.03.24 в 15:35

Подновяват част от музейния реквизит в Музеен комплекс – Берковица

Екипът на комплекса спечели финансиране с проект "Осъвременяване на част от музейния реквизит в постоянните експозиции на обектите на Музеен комплекс - Берковица " по обявена конкурсна сесия на Министерство на културата през месец декември 2023 година. С предоставените средства е предвидено да се закупят: музейни витрини, подиуми и манекени, рамкиране..

публикувано на 18.03.24 в 11:55
Кирил Кирилов

Кирил Кирилов е новият директор на драматичния театър във Видин

Кирил Кирилов е новият директор на Общински драматичен театър „Владимир Трандафилов“ - Видин , съобщават от културната институция. Той заема поста след спечелен конкурс, обявен от Община Видин.  Актьорът и режисьор Кирил Кирилов завършва „Актьорско майсторство” през 2011 година в Югозападен университет "Неофит Рилски". Ролите, с които се..

публикувано на 18.03.24 в 11:33