Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановяват курсовете на БЧК за шофьорски книжки и водни спасители

Снимка: Български червен кръст

От 12.04.2021 г. БЧК възстановява провеждането на курсовете по оказване на Първа долекарска помощ на пострадали при ПТП, курсовете за кандидати за водни спасители и заверката на талоните им съгласно условията, описани в Заповед на министъра на здравеопазването и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Записването за курсовете може да се извърши през Интернет страницата на БЧК: <https://firstaid.redcross.bg/>


Курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК провежда, бяха спрени от 7 април до края на месеца заради COVID мерките. Това за пореден път създаде проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Подобен бе и проблемът с плажните спасители за летния сезон.

Това бе трето затваряне на курсовете на БЧК по време на пандемията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Художничка гостува със самостоятелна изложба живопис в Мездра

По покана на Градската художествена галерия родената в гр. Мездра художничка Ивелина Ивова подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис „Загадъчни пространства“ , съобщават от местната управа. Вернисажа уважиха ценители на изобразителното изкуство, близки и приятели на авторката, която е завършила „Архитектура“ в Университета по..

публикувано на 16.04.24 в 13:00

Над 100 автори участват в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“

Над 100 автори от цялата страна подадоха непубликувани свои творби в Осмия читалищен конкурс „Георги Тодоров“ , организиран от Народно читалище „Просвета 1925“ - гр. Мездра , съобщават от Общината. Конкурсът се провежда от 2016 г. насам* в памет на Георги Тодоров (1928-2001 г.)** - дългогодишен учител по български език и литература в община Мездра,..

публикувано на 16.04.24 в 11:23

Беседа "Агрокултурни полезни и практични съвети" ще се състои във Видин

Беседа за практики в овощарството още се проведе в сряда в читалище "Цвят" във Видин . Секретарят на читалището Любомир Илиев обясни: "Ще организираме беседа с агрокултурни съвети, практични, полезни, които са за резитба и калемене. Наш лектор ще бъде Иван Попов, агроном, който се занимава много сериозно с темата за резитбата и за..

публикувано на 16.04.24 в 10:07

Криминално проявен от Борован отива на съд за домашно насилие

Районната прокуратура във Враца, чрез Териториално отделение – Бяла Слатина, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж от с. Борован заради системен тормоз над роднините си .  Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти...

публикувано на 16.04.24 в 09:54

Във Враца ще обновят сгради за 8 милиона лева

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради , анонсираха от местната управа във Враца . Общината има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност в Регионалната библиотека, покрития плувен басейн, залата за тенис на закрито, както и..

публикувано на 16.04.24 в 09:48

Увеличават се популациите на дивеча в Монтанско

Кафява мечка забелязаха в Балкана над Чипровци. Увеличават се дивите животни на територията на ловно-рибарско сдружение „Огоста" Монтана Да се види мечка, в тази част на Западна Стара планина, в района на Чипровци, е голяма рядкост. Десетилетия ловци не са натъквали.  „Мечката е забелязана при таксацията, съобщи Ася Тодорова , специалист „Ловно..

публикувано на 16.04.24 в 07:50
Изворът в село Градец

Снимката на 15 април 2024 година

Членството на община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно 28 общински съветници на редовна сесия на местния парламент днес .  Кметът Цветан Ценков обясни, че това е възможност за кандидатстване за финансиране пред националните институции. Простреляното с пневматична пушка дете от Враца..

публикувано на 15.04.24 в 18:05