Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без основен стълб в защитата си "Ботев" ще търси точки за спасението

Снимка: Жоро Александров

Защитникът на Ботев Венци Керчев пропуска дербито на дъното на професионалния футбол, след като състезателните му права бяха спрени за 1 среща. 

В петък врачанският тим гостува на Етър в пореден опит да се оттласне от зоната на изпадащите. Мачът на стадион „Ивайло“ е насрочен от 17.15 часа на 16 април.

Ботев е последен в класирането с 18 точки, а домакините след успеха си в Стара Загора с 2:1 са 11-и с 2 пункта повече. В т.нар. „зона на здрача“ са още Славия и Монтана, които имат по 19 точки.

Преди началото на плейофите на врачани им предстои и гостуване на Славия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стивън Кирилов пропуска мач на "Монтана"

Полузащитникът Стивън Кирилов пропуска домакинската среща на "Монтана" с "Беласица" /Петрич/ в събота. Офанзивният играч ще изтърпи наказание от една среща, заради натрупани жълти картони. Петият Кирилов получи при гостуването на "Бдин" /Видин/, като предишните четири бяха през есента с екипа на "Струмска слава" /Радомир/. Освен лишаването от състезателни..

публикувано на 17.04.24 в 17:13

Изявени видински спортисти бяха наградени от Общината

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  "Община Видин се гордее с Вас, с вашите успехи. Все така достойни спортисти, граждани и прекрасни млади..

публикувано на 17.04.24 в 16:16

БФС посече "Бдин"

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи тежки санкции на последния в класирането на Втора лига "Бдин" Видин след домакинството на "Монтана" от 28 кръг на първенството. Видинският клуб ще трябва да плати глоби в общ размер от 6025 лева. Наказанията от мача срещу "Монтана" са заради бурните реакции към отсъжданията на главния съдия..

публикувано на 17.04.24 в 12:13

Топрефер свири дербито на изпадащите

Най-добрият български рефер свири дербито на дъното в Първа лига в петък. На 19 април от 17.30 часа на стадион „Христо Ботев" един срещу друг излизат предпоследният в елита – Ботев, и последният – Етър. Откриващата среща от 30-ия последен кръг от редовния сезон е от 17.30 часа, а главен съдия в нея ще е Георги Кабаков. Помощник-съдии са Мартин..

публикувано на 17.04.24 в 11:50

Откриха обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала „Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега Общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града „Младост", както и всички останали", каза кметът на Монтана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Тенисисти от Роман представят Северозапада на финали

Възпитаниците на романското СУ „Васил Левски" класираха две свои формации за финалите по тенис на маса от тазгодишното издание на „Ученически игри 2024", похвалиха се от учебното заведение. Селекциите от града край река Искър спечелиха зоналните надпревари в Северозапада срещу опоненти от областите Враца, Монтана и Видин. Юношите от Роман във..

публикувано на 16.04.24 в 09:10