Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 13 април 2021 година

| обновено на 13.04.21 в 17:54
Снимка: Радио ВИДИН

Над 8 километра разноцветни флагчета ще красят видинските паркове и ще създават настроение по празниците. Поставянето на новата пролетна украса стартира тази сутрин от парк "Рова" при Стамбол капия. 

Община Видин представи новата Наредба за организация на движението, която регулира промяна в "Синята зона" на града. Променя се обхватът, за да се съсредоточи в централната част на Видин.

57 катастрофи, 14 от които тежки, са станали през месец март по пътищата във Врачанско, отчетоха от полицията. При сблъсъците е убит един и ранени 16 души.

5317 пенсионери в област Видин ще получат финансова подкрепа в размер на 120 лв  от Агенцията за социално подпомагане. Това важи за хората от третата възраст, които получават пенсия в размер от 300,01 до 369 лв включително

Първа копка за техническа рекултивация на общинското сметище за битови отпадъци направиха в Димово. С това беше даден старт на закриване на общинското сметище, което не отговаря на европейските изисквания.

Започнаха спасителни археологически проучвания на три обекта по трасето на скоростния път Е-79 в отсечката Мездра - Ботевград, който се изгражда в момента. Два от обектите се намират в землището на село Дърманци, а един - в землището на село Лютидол.

В храм "Свети Дух" в Монтана ще хранят учениците, които изучават вероучение, в социална кухня.

Общинският съвет в Ружинци реши да даде съгласие за рекултивиране чрез депониране на земни маси на поземлени имоти, които са общинска собственост. Още 4 решения бяха взети с пълно мнозинство

Залесяване с 60 фиданки липа и 10 планински лимон направиха доброволци от движение "Северозапазване"в град Кула. Планинският лимон е засаден в двора на църквата "Свети Петър и Павел" и в началото на крепостта "Кастра мартис".

3 122 са новите случаи на коронавирус в страната през изминалото денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. В Северозапада най-много са случаите във Враца-67,56 са в Монтана, 28 във Видин

Започна разследване по досъдебно производство за извършен опит за незаконно превеждане на малолетно дете през границата на страната. Престъпното деяние е под надзора на Районна прокуратура - Видин. Днес, 13 април, на ГКПП Дунав мост 2, мъж на 61 години направил опит да преведе през българо-румънската граница 10-годишно момче от Ирак без разрешение на съответните органи на властта
От 19-ти април започва изплащането на годишната финансова подкрепа за хранителни продукти, напомнят от  Дирекция социално подпомагане - Кула. През настоящата година, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300,01 лв. до 369 лв. включително, ще получат еднократно годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез бюджета на Министерството на труда и социалната политика от териториалните поделения на Агенцията за социално подпомагане.
Кампания за почистване на община Мизия инициираха от кметството. Тя е под наслов „Всички заедно за по-чиста община Мизия”. От общината апелират също гражданите, ръководителите на фирми, предприятия и учебни заведения да събират отпадъците в чували, а изрязаните клони от дървета, храсти и лозови насаждения да изнасят на вързопи и да се оставят до контейнерите и кофите за смет. 

На предстоящите великденски празници храм "Свети Дух" в Монтана ще посрещне вярващите с нови стенописи. Храмът е във втория етап на стенописи. Изображенията на светците и библейските сцени са завършени върху северната стена, в момента се работи по южната. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39