Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Последни дни от Маратона на четенето в Мездра

Снимка: Петко Котларски

Детската книга "Две весели приказки" на Рени Митева бе представена пред учениците от 3 "В" клас на Основно училище "Христо Ботев" в Мездра, в рамките на тазгодишния Маратон на четенето, от библиотекарите в местното читалище.  Децата разбраха  кои са другите книги на автора и получиха разяснение на непознатите думи в "Зимна приказка". 


Учениците на Росица Лакова представиха драматизация на "Зимна приказка". Децата подариха по един градински букет на трите участнички в представянето, а авторката Рени Митева, почерпи със сладки мечета децата, с пожелание да им е сладък животът, като на нейната героиня от "Зимна приказка".


Вижте още

Снимката на 22 юни 2021 година

Премиерът Янев обеща средства за Лом. Министър-председателят Стефан Янев се запозна на място с пораженията след проливния дъжд паднал в Лом в събота. Заедно с кмета на града Георги Гаврилов премиерът обходи пострадалите улици и заяви, че ще бъдат отпуснати средства от правителството с използването на всички законови средства. Българска фирма..

публикувано на 22.06.21 в 18:00

Връчиха дипломите на математиците от Враца

Диплома за завършено средно образование получиха тържествено 151 зрелостници от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца, съобщават от учебното заведение. Церемонията са проведе в Градската концертна зала.  77 са випускниците с отлични дипломи. При среден успех на държавните зрелостни изпити по БЕЛ за страната 4,14 - резултатът на ППМГ е 5,01; 5,46 - по..

публикувано на 22.06.21 в 17:03
Районен съд - Мездра

Магистрати от Мездра и Враца с грамоти от главния прокурор

С почетни грамоти и отличие "служебна благодарност" главният прокурор на Република България Иван Гешев награди прокурор Цветомила Пашовска - Николовска от Териториален отдел - Мездра при Районна прокуратура – Враца и следовател Симона Конова от Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура - Враца. Магистратите са отличени за проявен..

публикувано на 22.06.21 в 16:51

С изложба откриват 50- годишния юбилей на Младежкия дом в Монтана

Изложба, подредена в Слънчевата градина, дава начало на честванията, посветени на 50-годишнината на Младежки дом - Монтана, съобщават от културния институт . В експозицията са включени фотоси от изяви на съществуващите формации. В колажите от снимки са танцьорите от ансамбъл "Младост", Dance Machine, клуб "Астра" и Мажоретния състав, певците от..

публикувано на 22.06.21 в 16:45

18 години затвор за убийство в село Гложене

Окръжен съд – Враца постанови ефективна присъда от 18 години "лишаване от свобода" за подсъдимия Г. Г., при първоначален "строг" режим. Той бе признат за виновен в това, че на 8 срещу 9 юли 2019 г. в частен дом в с. Гложене умишлено е умъртвил жената /Д. С./, с която живеел на семейни начала. Престъплението е извършено с особена жестокост, като..

публикувано на 22.06.21 в 16:36

Българска фирма може да произвежда велосипеди съвместно с Индонезия

Посланикът на Индонезия в България Иуан Богананта гостува в Монтана  за празника на града  “Свети Дух”. Делегацията бе посрещната от кмета Златко Живков. Бяха проведени и бизнес срещи, като едно от посещенията бе във фирма за производство на велосипеди. Стана ясно, че посланикът на Индонезия Иуан Богананта е подарил на президента на..

публикувано на 22.06.21 в 16:04

Премиерът Янев обеща средства за Лом

Министър-председателят Стефан Янев се запозна на място с пораженията след проливния дъжд паднал в Лом на 5 юни. Заедно с кмета на града Георги Гаврилов премиерът обходи пострадалите улици и  заяви, че ще бъдат отпуснати средства от правителството с използването на всички законови средства. Средствата  по отношение на градската среда  вероятно..

публикувано на 22.06.21 в 15:55