Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 21 април 2021 година

Снимка: Радио Видин

Автоматизирана поливна система се изгражда в Крайдунавския парк във Видин. Вече са монтирани и работят 18 разпръсквателни устройства в първия сектор на зелените площи- пред Художествена галерия "Никола Петров".


1800 безработни в Северозапада са започнали работа през март, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Монатана. Това е с близо 650 повече спрямо февруари същата година.


Активният сезон за защита от градушки започва днес на територията на девет области в страната, сред които Видин, Монтана, Враца.


2096 са новите случаи на коронавирус у нас, при направени 13 800 теста. Положителни са малко над 15% от пробите. От трите области в Северозапада най-много са случаите във Враца- 40 за денонощието. 30 са в Монтана, 23 във Видин. 24 души с положителни проби за COVID-19 в област Видин са регистрирани за последното денонощие по данни на Регионална здравна инспекция. Нови 40 случаи на COVID-19 са обявени в Единния информационен портал за област Враца за 20 април.



Стартира четвърта фаза от Националния ваксинационен план срещу Ковид-19, която обхваща възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания. Регионалната здравна инспекция във Видин ще обособи мобилен екип, който да посети на място общинските центрове и да ваксинира желаещите лица, съобщиха от Община Кула.


Само няколко дни след като в община Кула бяха премахнати нерегламентирани сметища и извозени тонове боклук, терените отново са замърсени.


До 30 април директори от трите области Видин, Враца и Монтана могат да подават заявки за свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.


Финалният доклад-отчет за изпълнението на "Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин" за периода 2014-2020 (ИПГВР) ще бъде представен публично, съобщават от пресслужбата на общината.


893 400 лева ще си разпределят 7445 пенсионери от област Монтана. Допълнителната финансова подкрепа е за осигуряване на хранителни продукти.


Превенцията срещу чумата на 20 век- СПИН, беседваха учениците от 10 клас на СУ „Христо Ботев“ в Белоградчик и обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 
Благотворителен базар в подкрепа на фестивала „Рок вълнение“ организират в Лом. Базарът ще е на първи май пред галерията в града.


За Великден, Регионална библиотека „Христо Ботев” е подготвила една разходка из стара Враца чрез специално избрани  21 пролетни и великденски честитки.


В Мездра продължават проявите, посветени на традиционния Маратон на четенето.


Талантливи певици от Обединената школа по изкуствата „Добри Христов“ Монтана спечелиха отличия от третото издание на Онлайн конкурса „Милениум“ в Минск /Беларус/.


24-тия по ред екоконкурс Старопрестолен  Видин ще се проведе утре, когато е Световният ден на Земя.



В столичната болница "Пирогов" е опериран 33-годишен мъж от Видин, погълнал дървено яйце. Малко след полунощ мъжът, който е от Дом за медико-социални грижи, е транспортиран по спешност с чуждото тяло в хранопровода.


Подготвен е проект за решение сградата, в която се помещава видинския филиал на Русенския университет изцяло да бъде предоставена за безвъзмездно управление от висшето учебно заведение. Предстои проектът да бъде внесен за гласуване в Министерския съвет, което се очаква да се случи на следващото му заседание след седмица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39

В Белоградчик ще предоставят безплатни дърва за огрев на приемни родители

Общинският съвет в Белоградчик проведе своето редовно заседание с дневен ред от 20 точки. С ъветници приеха решение относно управление на имоти общинска собственост - отдаване под наем на имоти, приемане на решение относно предоставяне на имоти - полски пътища. В дневния ред бе включено и решение относно избор на одитор за независим одитен ангажимент..

публикувано на 23.04.24 в 15:37

Призови места за млади изпълнители от Враца

Възпитаници на детската школа по изкуствата към НЧ "Развитие 1869" Враца с отлично представяне в поредна престижна надпревара.  Възпитаниците от класа по пиано на Олга Младенова отново спечелиха призови места с изпълненията си в ХVІІІ Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти - Перник 2024 г.  10-годишната..

публикувано на 23.04.24 в 15:12

Първи случай на коклюш във Видинско

Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин. Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" в Регионалната здравна инспекция д-р Пепа Цветанова и добави: "Боледуват и имунизирани. Въпреки че детето е имунизирано сравнително..

публикувано на 23.04.24 в 15:08