Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 21 април 2021 година

Снимка: Радио Видин

Автоматизирана поливна система се изгражда в Крайдунавския парк във Видин. Вече са монтирани и работят 18 разпръсквателни устройства в първия сектор на зелените площи- пред Художествена галерия "Никола Петров".


1800 безработни в Северозапада са започнали работа през март, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Монатана. Това е с близо 650 повече спрямо февруари същата година.


Активният сезон за защита от градушки започва днес на територията на девет области в страната, сред които Видин, Монтана, Враца.


2096 са новите случаи на коронавирус у нас, при направени 13 800 теста. Положителни са малко над 15% от пробите. От трите области в Северозапада най-много са случаите във Враца- 40 за денонощието. 30 са в Монтана, 23 във Видин. 24 души с положителни проби за COVID-19 в област Видин са регистрирани за последното денонощие по данни на Регионална здравна инспекция. Нови 40 случаи на COVID-19 са обявени в Единния информационен портал за област Враца за 20 април.Стартира четвърта фаза от Националния ваксинационен план срещу Ковид-19, която обхваща възрастни хора на и над 65-годишна възраст и лица с придружаващи хронични заболявания. Регионалната здравна инспекция във Видин ще обособи мобилен екип, който да посети на място общинските центрове и да ваксинира желаещите лица, съобщиха от Община Кула.


Само няколко дни след като в община Кула бяха премахнати нерегламентирани сметища и извозени тонове боклук, терените отново са замърсени.


До 30 април директори от трите области Видин, Враца и Монтана могат да подават заявки за свободни позиции в своите училища, за да присъединят към екипите си нови мотивирани учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.


Финалният доклад-отчет за изпълнението на "Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Видин" за периода 2014-2020 (ИПГВР) ще бъде представен публично, съобщават от пресслужбата на общината.


893 400 лева ще си разпределят 7445 пенсионери от област Монтана. Допълнителната финансова подкрепа е за осигуряване на хранителни продукти.


Превенцията срещу чумата на 20 век- СПИН, беседваха учениците от 10 клас на СУ „Христо Ботев“ в Белоградчик и обществените възпитатели от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 
Благотворителен базар в подкрепа на фестивала „Рок вълнение“ организират в Лом. Базарът ще е на първи май пред галерията в града.


За Великден, Регионална библиотека „Христо Ботев” е подготвила една разходка из стара Враца чрез специално избрани  21 пролетни и великденски честитки.


В Мездра продължават проявите, посветени на традиционния Маратон на четенето.


Талантливи певици от Обединената школа по изкуствата „Добри Христов“ Монтана спечелиха отличия от третото издание на Онлайн конкурса „Милениум“ в Минск /Беларус/.


24-тия по ред екоконкурс Старопрестолен  Видин ще се проведе утре, когато е Световният ден на Земя.В столичната болница "Пирогов" е опериран 33-годишен мъж от Видин, погълнал дървено яйце. Малко след полунощ мъжът, който е от Дом за медико-социални грижи, е транспортиран по спешност с чуждото тяло в хранопровода.


Подготвен е проект за решение сградата, в която се помещава видинския филиал на Русенския университет изцяло да бъде предоставена за безвъзмездно управление от висшето учебно заведение. Предстои проектът да бъде внесен за гласуване в Министерския съвет, което се очаква да се случи на следващото му заседание след седмица.

Вижте още

Топъл обяд до края на септември ще продължат да получават 150 души от Лом

Кметът на общината Георги Гаврилов  подписа с  Агенция "Социално подпомагане" анекс към договора за удължаване на срока до 30.09.2021 г. по проект "Осигуряване на топъл обяд в град Лом". Условието за получаване на услугата е хората да са без или с ниски доходи под линията на бедност. Топъл обяд могат да получават и крайно нуждаещи се, които нямат..

публикувано на 15.05.21 в 17:30

Нов формат на фестивала на спомените "Козе мляко"

Тази година културното събитие, което се провежда в село Горна бела речка, община Вършец, навършва 18 години. По повод пълнолетието фестивалът се отваря за промени и нов облик.  Ще има повече събития в по-голям период от време, а не само около 24 май. През втората половина на май екип артисти от България, Франция и Хърватска, в рамките на..

публикувано на 15.05.21 в 17:22

Вандали облепят пътните знаци в Берковица

Пътните знаци, които бяха поставени само преди половин месец във връзка с въведения нов генерален план за организация на движението в централната градска част, масово са облепени със стикери на различни футболни и спортни отбори, политически символи и реклами. "Подобно поведение е незаконно и опасно. Освен че нарушават естетическата..

публикувано на 15.05.21 в 17:20

Четирима от новозаразените с коронавирус във Врачанско са в болница

Коронавирусната инфекция взе още един човешки живот, а според информация от РЗИ- Враца, през вчерашния ден е починал мъж на 69 години от козлодуйското село Бутан. Той е бил лекуван в местната болница. С това броя на жертвите на опасната зараза в областта вече достигна 539. 5 са новозаразените от областта, като четирима от тях са настанени в лечебни..

публикувано на 15.05.21 в 15:41

Почина Младен /Дени/ Каменов- първият избран демократично кмет на Видин

След дълга борба с онкологично заболяване днес почина Младен /Дени/ Каменов- първият избран демократично кмет на Видин след промените през 1989 г. Той е роден през 1944 г. във Видин. Работи като инженер във Видин 24 години, след което за периода 1991-1995 г. е кмет на Общината. От 1996 г. до пенсионирането си през 2004 г. е консултант и обучаващ на..

публикувано на 15.05.21 в 14:50

Изпратиха абитуриентите от училището в Зверино

11 дванадесетокласници от СУ "Свети Климент Охридси" в село Зверино, община Мездра, бяха изпратени тържествено.  Шестима абитуриенти, членували в Клуб "БМЧК Зверино", бяха наградени със званието "Млад отличник на БЧК". Всички си обещаха никога да не забравят своето училище и своя клас.

публикувано на 15.05.21 в 14:15

Блъснаха дете на пешеходна пътека във Враца

Опитен шофьор блъсна и рани леко 12-годишно момиче на пешеходна пътека във Враца, съобщиха от полицията . Е.П. е била прегледана от екип от центъра за спешна медицинска помощ, а след като лекарите установили охлузвания по главата, я освободили. Инцидентът е станал вчера малко след 17.30 часа. Според полицията, виновен за инцидента е 60-годишният шофьор..

публикувано на 15.05.21 в 09:53