Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 5 май 2021 година

Снимка: Община Враца

Враца има нова атракция, на която се радват жителите на града и гостите. Ефектното видео шоу ще бъде прожектирано всеки ден до 8 май, от 21 часа, в обновеното водно огледало в парка зад паметника на Христо Ботев.

Зелените коридори  в страната за ваксини срещу COVID-19 ще са отворени до 9 май. Информацията за временните имунизационни пунктове е публикувана на сайта на Министерството на здравеопазването.


Удължава се срокът на валидност на свидетелствата за управление на моторни превозни средства, съобщават от Министерството на вътрешните работи.


По данни на Единния информационен портал към полунощ новите случаи на COVID-19 в страната са 367 или под 6% от изследваните проби. Няма нови регистрирани във Видин. Във Враца са 10, 8 в Монтана. 45 души с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин за последните пет дни, съобщават от Регионалната здравна инспекция.


Усилени ремонти се извършват в селата от община Монтана.


Бюрото по труда във Видин приема заявления за обучения на безработни лица за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.


47-те Празници на културата "Мездра - май" започват днес. Началото ще е от 18.15 часа на спортната площадка на училище "Иван Вазов" с  футболен турнир на малки врати.


Туроператорската дейност е най-пострадалият сектор на икономиката в условията на безпрецедентна криза и е единственият, който вече 13 месеца не е в състояние да работи.


Деца и младежи с диабет от Враца получиха сензори за измерване на кръвната захар.


В Козлодуй организират кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци от домакинствата. На 12 май в града ще има мобилен събирателен пункт.


В Кула ще отбележат Деня на храбростта и празник на българската армия, който е утре на Гергьовден. Ще бъде отдадена почит на загиналите за свободата на България. 


Близо 4 800 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в офис на НАП Видин до момента, 82 % от тях по интернет.


В Лом бившето училище в квартал "Момин брод" ще е офис на доброволното формирование за борба с бедствията. Финансирането е по трансгранична програма с Румъния.


За посегателства в зелените площи на Видин съобщават граждани. Вандали късат цветята, които са засадени, унищожават кошчета и паркова мебел, както и съоръжения на детските площадки.


Втората дигитална изложба от поредицата "Архивите на 10/20/30/40/50/60/70 години" представя отдела на Държавния архив във Видин. Посветена е на десетилетието 1970-1979 година.


Публично обсъждане на предложения за Плана за интегрирано развитие на Белоградчик ще се проведе през идната седмица.



5 май се отбелязва като Международен ден на акушерката. По този повод Алиансът на българските акушерки издаде Наръчник за патронажната акушерска грижа, който вече е разпространен в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шофьор е с комоцио след удар в товарен автомобил

Шофьор на лекотоварен автомобил пострада при катастрофа с товарен автомобил в село Мърчево, община Бойчиновци, съобщават от пресцентъра на ОД МВР Монтана. На кръстовището на ул. "Втора" с ул. "Първа" в Мърчево 39-годишен водач от село Владимирово, при управление на лекотоварен автомобил с монтанска регистрация, поради движение с несъобразена..

публикувано на 24.04.24 в 10:40

Гимназисти от Лом спечелиха второ място в национален фестивал по роботика

Десетокласниците Димана Николова и Християн Иванов, деветокласникът Християн Димитров и осмокласникът Александър Светлозаров от отбора по роботика на ПГ „Найден Геров“, заслужиха второ място в Националния етап от Световния фестивал на роботиката FIRST® LEGO® League Challenge, който се проведе в Бургаския свободен университет.  Темата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:35
Бюро по труда Враца

Намалява младежката безработица във Враца и Криводол

257 са младите хора без постоянни доходи в общините Враца и Криводол. По данни на трудовата борса в града под Околчица препитание нямат 166 младежи на възраст под 29 години. В Криводолско в тази категория спадат 91 човека. В сравнение с февруари общият брой на регистрираните безработни младежи е намалял с 22-ама или 8.56%, като намаляването се..

публикувано на 24.04.24 в 09:05

Снимката на 23 април 2024 година

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ е уредена в Културен център "Жул Паскин" във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   Дете на една година е първият случай на коклюш в област Видин.  Детето е от село Чупрене, има трите приема ваксина, необходими за тази възраст, каза директорът на дирекция "Надзор на..

публикувано на 23.04.24 в 18:05

Враца получава 22 млн. лв. за ремонти

Едно от най-големите села на Враца – Згориград, ще има нова канализация и реконструирана водопроводна мрежа. Днес бе подписано споразумението в регионалното министерство, с което се осигуряват 22 милиона лева за реализирането на ключовия проект.  Кметът на община Враца Калин Каменов коментира, че успешното изпълнение на строително-ремонтните..

публикувано на 23.04.24 в 16:59

Рахманинов в програмата на видинската Симфониета

Утре в залата на Симфониета Видин от 19:00 часа в концертна програма под диригентството на Петър Димитров ще гостуват Бойко Цветанов - тенор, Анелия Господинова - пиано и Евгения Ралчева - сопран. Концертът е предизвикателство за нас, каза диригентът Петър Димитров: "За нас този концерт ще бъде екстремно изживяване в много насоки. Първо..

публикувано на 23.04.24 в 17:00

3D великденска украса ще изработват във видинската библиотека

Работилница за изработване на  3D  великденска украса започна във видинската библиотека. Инициативата е включена в програмата за отбелязване на великденските празници и се провежда всеки ден, каза Лидия Векова от отдел "Заемна за възрастни": "По случай предстоящите великденски празници сме обвили традиционни работилници. В периода от 22 до..

публикувано на 23.04.24 в 15:39