Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградиха медицински сестри в Монтана за Международния ден на сестринството

Снимка: МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана

Специалистите по здравни грижи в отделенията на МБАЛ “Д-р Стамен Илиев” АД - Монтана бяха наградени с грамота по повод Международния ден на медицинските сестри - 12 май, съобщиха от лечебното заведение. Със специален плакет бяха наградени три отделения - по инфекциозни болести, по пневмология и фтизиатрия и по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Монтана, които изнесоха най-голямата тежест в битката срещу вируса. Наградите бяха връчени на церемония в конферентната зала на болницата от председателя на Регионалната колегия на Асоциацията Татяна Славкова, изпълнителния директор д-р Тони Тодоров и старшата  сестра Трифонова.


“Пожелавам ви да не изгубите усещането си за уникалност, да продължите с грижи, внимание и състрадание в екип с лекарите да помагате на болните” - се казва в поздравителния адрес от Асоциацията.


Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров заяви, че ръководството на МБАЛ-Монтана дълбоко цени усилията на всички отделения, които се сблъскаха с COVID-19, направиха организация и се справиха безупречно с неочакваното предизвикателство.


“Благодаря ви, че работихте добре и много отговорно” - поднесе поздрави д-р Тодоров.


В отговор на неговите пожелания от името на Инфекциозно отделение старшата сестра му благодари, че като директор е осигурил своевременно всички необходими предпазни средства и допълнителни възнаграждения заради пандемията.


За първи път тази година награди има за всички отделения, според решение на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи/ БАПЗД/, във връзка с усилията и отговорна работа на медицинските сестри в усложнената пандемична обстановка заради COVID-19.

Вижте още

Снимката на 4 август 2021 година

Два гранични пункта, през които се допускат пътници в България - Дунав мост 2 и Връшка чука, са обособени на територията на област Видин в изпълнение на последната заповед на министъра на здравеопазването за временни противоепидемични мерки. Това каза за Радио Видин д-р Антон Петров, директор на Дирекция "Обществено здраве" в РЗИ Видин. Карантината за..

публикувано на 04.08.21 в 18:10

Обсъдиха пожарната обстановка във Видинско

172 пожара  са гасили екипите  на Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) - Видин п рез месеците юни и юли. Повече от половината от тях - 95 са без  преки материални загуби (към които се причисляват пожарите в земеделските земи) .  Най-голям брой пожари без материални загуби са регистрирани в община Видин - 62..

публикувано на 04.08.21 в 17:47

Белгийски и чипровски изпълнители с общ концерт

Концерт с класически изпълнения и стара градска музика ще има тази вечер в Чипровци. От 20 часа на централния площад ще има изпълнение на Брюксел Балкански оркестър от Белгия, Групата на мистър Диагонал, Фолк Бенд Лира от България, със специалното участие на Борислав Гълъбов-гъдулка и Диана Василева-вокал. В музикалното събитие ще участва и групата..

публикувано на 04.08.21 в 17:33

Задържаха мъж за разпространение на порнографски материали с непълнолетни

Мъж от област Враца, разпространявал порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни лица е задържан за 72 часа , съобщават от  прокуратурата. 21-годишният мъж с инициали Е.З. е привлечен към наказателна отговорност за това, че през м. юли 2021 г. разпространил порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16-годишна възраст...

публикувано на 04.08.21 в 16:03

Читалня на открито в Долна Кремена

Започна лятната работа с деца в   НЧ "Просвета 1897" Долна Кремена. Инициативата се нарича  "Читалня на открито", обясни библиотекарят Милка Милева : "И миналата година, и тази поради опасността от COVID провеждаме заниманията пред читалището. Тази година започваме с приказката, но първо новите деца, които са при нас, им..

публикувано на 04.08.21 в 15:30

Засилва се интересът към имунизиране срещу COVID-19 във Видинско

Малко над 10 процента са ваксинираните срещу COVID-19 в Област Видин . Актуална информация даде д-р Пепа Цветанова , от Регионалната здравна инспекция: "Към днешна дата с пълен ваксинационен курс са над 8400 души, което е малко над 10 процента от населението на областта. Нисък резултат разбира се. С общо постаевените дози са над 17 000...

публикувано на 04.08.21 в 14:42

Пешеходец почина след катастрофа в Монтана

61-годишен пешеходец от с. Помеждин, община Георги Дамяново, е починал в болницата в Монтана, след като е бил блъснат от лек автомобил в областния град. Инцидентът е станал вчера към 10:35 ч. на ул. "Индустриална". Пристигналите на място полицаи установили, че 70-годишен водач от с. Горна Лука, община Чипровци, опитвайки се да заобиколи паркиран лек..

публикувано на 04.08.21 в 11:30