Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Награди от международен конкурс за таланти на Обединената школа по изкуствата в Монтана

Снимка: Любо Андреев

За пореден път своето вокално майсторство показаха възпитанички на Обединената школа по изкуствата "Добри Христов", с преподавател Марианна Цолова, участвайки онлайн в престижния 21 Международен конкурс "Musicland" – Македония. 

Мила Емилова спечели златен медал и грамота за отлично представяне. В същия формат заслужено признание за таланта си постигна и друга възпитаничка на школата – Роксана Петрова. Тя се отличи с диплом за впечатляващата си изява във форума и покана за участие, осигуряваща й 25 % отстъпка, в летния Международен фестивал и конкурс "Tallinna gold mix". Двете момичета се състезаваха в музикалните раздели – Филмова категория и Поп песен. Преподавателката на ученичките Марианна Цолова, също получи приз за работата си като член на международно жури. Музикалният формат се проведе за втора поредна година онлайн и в него се включиха вокални дарования на възраст от 6 до 37 годишни. В певческата надпревара се изявиха таланти от цял свят. 

Вижте още

Театърът в Монтана ще гастролира в столицата

На 2 юли Драматичен театър–Монтана ще гостува за пореден път на сцената на Нов театър НДК. Комедията „Да докоснеш небето“ по разказа на Леон Митрани ще събере всички приятели на монтанския драматичен театър. Режисьор на постановката е Альоша Бехар, а в ролите зрителите ще видят актьорите Тихомир Иванов и Стефан Милков. Какво се..

публикувано на 16.06.21 в 15:08

Второ издание на Summer Vibes Festival във Видин

Видин отново ще е домакин на  младежкия Summer Vibes Festival  на  26 и 27 юни край емблематичната крепост "Баба Вида" , съобщиха от Община Видин.  Мисията на Summer Vibes Festival продължава да бъде да измъкне децата от дигиталното пространство, да им покаже един по-здравословен и интересен начин на забавление в реалния свят. Целта е да сe..

обновено на 16.06.21 в 14:52

Над 1200 ученици се явиха на външно оценяване в област Видин

На провелите се днес изпити от Националното външно оценяване по български език и литература за 7 и 10 клас в област Видин се явиха общо над 1200 ученици. Възпитаници на СУ "Цар Симоен Велики" във Видин споделиха, че не са се затруднили много на изпита: "Беше доста лесно... Горе-долу беше лесно, но имаше и неща, които ни притесниха... Вторият модул..

публикувано на 16.06.21 в 14:33

От утре училищата могат да кандидатстват за безплатна почивка по програма "Отново заедно"

Училищата ще имат две възможности да кандидатстват за участие в програмата за безплатни летни пътувания, ако до края на юли т.г. предвидените за целта средства от държавния бюджет не бъдат изчерпани. Това е записано в новата Национална програма „Отново заедно“, която беше приета от Министерския съвет днес. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв...

публикувано на 16.06.21 в 14:13

"Северняци" не спират участията си и през лятото

И след годишния си концерт Фолклорна студия "Северняци" не спира да работи. Танцьорите усилено се подготвят за участие в Националния събор на овцевъдите в България, който се провежда край Лясковец.   "Още през миналата година получихме покана за участие в Събора, конкретно в конкурса "Заблеяло ми агънце", но по-късно отмениха събора, тази..

публикувано на 16.06.21 в 14:00

Атрактивни и поучителни занимания за децата подготвят в Белоградчик

От 1 юли Центърът за обществена подкрепа в Белоградчик организира лятна работа за желаещите деца от града. В продължение на две седмици те ще се занимават по интереси– рисуване, пирографиране, изработване на сапуни, декупаж. Тези дейности децата ще извършват под ръководството на трудотерапевтите от Центъра. Заедно с това ще имат възможност да..

публикувано на 16.06.21 в 13:48

Конкурс за селфи пред "Кастра Мартис" обявиха в Кула

Конкурс "Убаво е в Кула" организира движение "Северозапазване". Участниците трябва до публикуват една снимка- селфи пред крепостта "Кастра Мартис". Целта на конкурса е да популяризира историята на град Кула и възможностите за развитие като туристическа дестинация. "Стартирахме конкурс "Убаво е в Кула". Решихме да популяризираме град Кула..

публикувано на 16.06.21 в 13:41