Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С нова листа и нови имена е "Демократична България" на изборите в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Димитър Димитров е експерт по здравеопазване и лекарствена политика и е в листата на "Демократична България" за парламентарните избори на 11 юли за 12 МИР – Монтана. "Роден съм в Монтана, тук съм учил, известно време съм работил тук. Никога не съм се занимавал с политика, но смятам, че е дошъл момента да се опитам и в тази сфера", каза Димитров пред журналисти.


От 2018 г. Димитър Димитров е член на партия "Зелено движение", която е част от обединението ДБ. Мотивиран е от идеите на "Зелено движение" за опазване на най-ценния ресурс на България – хората и природата, зелената. "Като специалист смятам, че в страната трябва да заработят и частните здравноосигуриителни фондове, както и да има по-стриктен контрол в системата”


"В здравеопазването много е важен контролът, всички виждаме какво се случва сега. Прозрачност, проследимост и контрол, трябва и дигитализация. Направиха електронна здравна рецепта, електронно направление, но няма електронно здравно досие. В България са едни от най-евтините лекарства, но ДДС-то е най-голямо... 


За развитието на региона трябва да се наблегне на екологичния туризъм, убеден е Димитров и още


"Екологичният и културният туризъм, в който ние сме уникални- като почнем манастирите, малките градчета, малките хотелчета. Винаги давам пример- една Берковица, която е на 80 км от София, 1 час- планина, сега и минерална вода... не знам защо нищо не се случва..." 


Роденият в Монтана Димитър Димитров е трети в листата на "Демократична България".


Вижте още

Предизборен диспут в Радио ВИДИН

"Визия за развитието на Северозападна България през следващите 4 години - икономика, инфраструктура, социална политика" е темата на безплатния диспут в ефира на Радио ВИДИН в рамките на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Той ще се състои във вторник, 15 юни, от 9:10 до 11:00 часа с водещ Цветомир Цветанов. Заявки..

публикувано на 14.06.21 в 15:26

Започва предизборната кампания за вота на 11 юли

Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени с Указ на президента Румен Радев  на 11 юли . Тя ще продължи до 9 юли, а видинчани очакват да е честна, показа анкета на Радио Видин: "Надяваме се, след тези мерки, които се взеха да има контрол и да бъдат честни изборите, това е надеждата... Ами искам да е по-честна..

публикувано на 11.06.21 в 14:45

Всички избиратели могат да проверят адреса на избирателната си секция в интернет и чрез СМС

Всички български граждани, могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли. Справката може да се направи в сайта на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) на адрес https://www.grao.bg/elections/ , както и със СМС на..

публикувано на 11.06.21 в 11:48

Тарифа и документи за отразяване на предизборната кампания за избор на народно събрание – 11.07.2021

ТАРИФА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ИЗБОР НА НАРОДНО СЪБРАНИЕ – 11.07.2021 В ПРОГРАМИТЕ НА БНР ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ПРОГРАМИТЕ И САЙТОВЕТЕ НА БНР   СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ В ПРОГРАМИТЕ НА БНР ПРАВИЛА ЗА ОТРАЗЯВАНЕ В ПРОГРАМИТЕ НА БНР НА..

обновено на 10.06.21 в 16:09

127 са кандидатите за депутати от Монтана

Всичките 23, допуснати от ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли, партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия в Монтана. 127 са кандидатите за депутати в 46-ото Народно събрание. Мандатите са 5. Пет политически партии и коалиции участват с пълна листа от 10 кандидатдепутати. Ето и всички листи, подредени..

публикувано на 10.06.21 в 08:34

161 са кандидати за депутати във Врачанско, а местата са 6

22 от допуснатите от ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори на 11 юли 23 партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия във Враца. Единствено политическа партия "Подем" няма да участва във вота на врачани. 161 искат да са депутати в 46-ото Народно събрание.  Кандидатите са избрали за „писта“ VІ Многомандатен избирателен..

публикувано на 10.06.21 в 08:14

239 избирателни секции в област Видин

22 партии и коалиции са регистрирани в Районната избирателна комисия във Видин за участие в парламентарните избори, каза председателят на комисията Павел Петков. Срокът за регистрация беше до 17 часа вчера: "Единствено политическа партия "Подем" не е регистрирала листа при нас. Няма регистрирани инициативни комитети и независими кандидати за..

публикувано на 09.06.21 в 17:01