Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Състезание по безопасност на движението се проведе в Монтана

Снимка: Община Монтана


За първи път Монтана бе домакин на Национална ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“. Пет отбора от страната спориха за първото място в сградата на Обединения детски комплекс “Ние, врабчетата”. 

Проявата бе открита от кмет на Монтана Златко Живков.

"Искам да поздравя всички преподаватели. Гледайки физиономиите на момчетата и момичета съм убеден, че са много добри, добре подготвени, просто бъдете спокойни".

Директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева връчи зиплом на кмета Живков за принос в развитие на детското творчество.

"Благодаря на всички вас, ученици, състезатели, благодаря на вашите учители, ръководители, на вашите родители. Благодаря на организаторите. От името на Националния дворец на децата с огромна благодарност връчвам този диплом".

Кметът на Монтана бе удостоен с почетен плакет на Съюза на българските автомобилисти от председателя Слави Кръстев.

"Да е здрав и винаги да разчита на младото поколение":.

Златко Живков прие отличията с благодарност

"Благодаря на всички институции, които са тук".

Монтана прие домакинството, след като отборът наVIСУ „Отец Паисий“ от Монтана спечели последното състезание в Смолян. Победител сега стана отборът на Средно училище „Христо Ботев“ Сунгурларе, следван от Второ основно училище „Иван Вазов“ Вълчедръм и Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ Елхово. Средно училище „Христо Ботев“ Септември и Средно училище „Екзарх АнтимI“ Казанлък заеха следващите места.

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ – Монтана 2021г. е част от Националния календар за изяви по интереси на Министерството на образованието и науката. Тя се провежда с подкрепата на Министерство на вътрешните работи, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти,  Национално движение „ Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст, Община Монтана.


Вижте още

Снимката на 4 август 2021 година

Два гранични пункта, през които се допускат пътници в България - Дунав мост 2 и Връшка чука, са обособени на територията на област Видин в изпълнение на последната заповед на министъра на здравеопазването за временни противоепидемични мерки. Това каза за Радио Видин д-р Антон Петров, директор на Дирекция "Обществено здраве" в РЗИ Видин. Карантината за..

публикувано на 04.08.21 в 18:10

Обсъдиха пожарната обстановка във Видинско

172 пожара  са гасили екипите  на Районна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) - Видин п рез месеците юни и юли. Повече от половината от тях - 95 са без  преки материални загуби (към които се причисляват пожарите в земеделските земи) .  Най-голям брой пожари без материални загуби са регистрирани в община Видин - 62..

публикувано на 04.08.21 в 17:47

Белгийски и чипровски изпълнители с общ концерт

Концерт с класически изпълнения и стара градска музика ще има тази вечер в Чипровци. От 20 часа на централния площад ще има изпълнение на Брюксел Балкански оркестър от Белгия, Групата на мистър Диагонал, Фолк Бенд Лира от България, със специалното участие на Борислав Гълъбов-гъдулка и Диана Василева-вокал. В музикалното събитие ще участва и групата..

публикувано на 04.08.21 в 17:33

Задържаха мъж за разпространение на порнографски материали с непълнолетни

Мъж от област Враца, разпространявал порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни лица е задържан за 72 часа , съобщават от  прокуратурата. 21-годишният мъж с инициали Е.З. е привлечен към наказателна отговорност за това, че през м. юли 2021 г. разпространил порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16-годишна възраст...

публикувано на 04.08.21 в 16:03

Читалня на открито в Долна Кремена

Започна лятната работа с деца в   НЧ "Просвета 1897" Долна Кремена. Инициативата се нарича  "Читалня на открито", обясни библиотекарят Милка Милева : "И миналата година, и тази поради опасността от COVID провеждаме заниманията пред читалището. Тази година започваме с приказката, но първо новите деца, които са при нас, им..

публикувано на 04.08.21 в 15:30

Засилва се интересът към имунизиране срещу COVID-19 във Видинско

Малко над 10 процента са ваксинираните срещу COVID-19 в Област Видин . Актуална информация даде д-р Пепа Цветанова , от Регионалната здравна инспекция: "Към днешна дата с пълен ваксинационен курс са над 8400 души, което е малко над 10 процента от населението на областта. Нисък резултат разбира се. С общо постаевените дози са над 17 000...

публикувано на 04.08.21 в 14:42

Пешеходец почина след катастрофа в Монтана

61-годишен пешеходец от с. Помеждин, община Георги Дамяново, е починал в болницата в Монтана, след като е бил блъснат от лек автомобил в областния град. Инцидентът е станал вчера към 10:35 ч. на ул. "Индустриална". Пристигналите на място полицаи установили, че 70-годишен водач от с. Горна Лука, община Чипровци, опитвайки се да заобиколи паркиран лек..

публикувано на 04.08.21 в 11:30