Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 11 юни 2021 година

Снимка: Радио Видин

Волейболната легенда Владо Николов проведе тренировка във Видин. Бившият капитан на мъжкия национален отбор бе гост на Деня на волейбола, организиран по повод завършването на учебната година и откриването на лятна волейболна школа. 

6 са новите случаи  на COVID-19 в Северозапада. В област Видин са регистрирани 4 положителни проби за коронавирус, а в областите Монтана и Враца по 1.


Имунизационен кабинет извърши ваксиниране срещу COVID-19  в Крайдунавския парк на Видин. 


Над 6000 души са със завършен имунизационен цикъл във Видинско.


Един нов случай на коронавирус е установен за изминалото денонощие във Врачанско.


Започна предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени с Указ на президента Румен Радев на 11 юли.


Заявления за издаване на лични документи могат да се подават и преди изтичане срока на валидността им.


Д-р Орлин Димитров се завърна като директор на Регионалната здравна инспекция във Враца.


Повече потребители в Монтана с възможност за газифициране. През последните два месеца бе изградена нова газопреносна мрежа в град Монтана.


През последните няколко месеца е възстановяване асфалтова настилка на 68 от 204-те  улици, паркинги, и междублокови пространства в Монтана.


Подпалвачи от Мездра остават в ареста.

Условна присъда за мъжа, който запали кола в центъра на Враца.


Състезание по безопасност на движението се проведе в Монтана.


Фонтанът с фигурата на жена в Крайдунавския парк на Видин отново работи.


Първият фестивал на огнените изкуства “Искрите на древния огън” ще се проведе във Враца.


Откриват фолклорния фестивал "Тъпан бие, хоро се вие" във Флорентин.

Читалище "Просвета" Мездра отчете дейността си.

Вижте още

Фестивалът "Хоро се вие край Тимок" ще се проведе за първи път в Брегово

Фолклорният фестивал "Хоро се вие край Тимок" ще се проведе за първи път в Брегово. Поканени са 15 състава за автентичен и обработен фолклор от населени места в община Брегово и други общини на Видинска област. Събитието е част от 4-дневната програма, с която пограничната община ще отбележи празника си - Успение Богородично, честван на 15 август,..

публикувано на 01.08.21 в 15:15
жътва комбаин

С добри добиви завършва жътвата на есенниците във Видинско

С по-добри резултати от миналата година завършва жътвената кампания във Видинска област. Добивите в региона варират от 500 до 700 кг при пшеницата и от 600 до 700 кг от декар при ечемика, обясни председателят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски: "Добивите в регионите са различни, но може да се каже, че са около 500-600..

публикувано на 01.08.21 в 14:05

Над 150 самодейци закриха фестивала "Дунавски вълни“ във Видин

С концерт под надслов "Живите човешки съкровища на региона" завърши фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни" във Видин.  Над 150 самодейци от град Видин и селата Гомотарци, Капитановци, Кутово, Антимово, Дружба, Ясен и Раброво, показаха богатството на българския танцов и песенен фолклор. Във фолклорната вечер се включиха също изпълнители от..

публикувано на 01.08.21 в 13:00

Намаляват гражданските бракове във Врачанско

От националната статистика отчитат намаление на гражданските бракове в област Враца. През миналата година в региона са регистрирани 329 юридически брака – със 122 по-малко спрямо предходната година, сочи доклад на Териториалното статистическо бюро във Враца. От всички регистрирани бракове 60,7% (200) са сред населението в градовете.  Коефициентът..

публикувано на 01.08.21 в 12:15

Фотоизложба за цар Фердинанд откриват в Чипровци

Фотоизложбата "Непознатият Цар" ще бъде открита в Историческия музей в Чипровци. Поводът е 160 години от рождението на цар Фердинанд I Български, обясни директорът на културната институция д-р Анита Комитска: "Изложбата я нарекохме "Непознатият Цар", защото си мисля, че дълго, дълго време в българската историография все още нямаме пълната..

обновено на 01.08.21 в 11:14

Стартира инициативата "Подари ученическа раница на дете в нужда"

Инициативата "Подари ученическа раница на дете в нужда" стартира от днес, 1 август сдружението "Бъди добър! Прави добро!" във Враца. Провежда се за втора поредна година, като идеята е да бъдат подпомогнати деца от социално слаби семейства, обясни Мая Методиева от организацията: "От 12 август докъм 10 септември всеки, който има желание, може да..

обновено на 01.08.21 в 11:13

Доброволци зарибиха язовир Кула

Второ зарибяване за тази година направиха доброволци на язовира в Кула. О коло 4000 маломерни шаранчета бяха пуснати във водоема, обясни доброволният сътрудник към Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Владимир Боев: "Около 80-100 грама са шаранчетата, маломерни за риболов. Затова молбата ни към всички колеги риболовци е..

публикувано на 01.08.21 в 09:05