Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият треньор на "Ботев" Враца: Ще даваме път на всички, които са "гладни" за футбол

Снимка: Радио ВИДИН

Даниел Моралес е новият старши-треньор на елитния футболен клуб "Ботев". Бразилецът даде първото си интервю във Враца за сътрудника на Радио ВИДИН Жоро Александров:

Добре дошъл в Ботев /Враца/. Радвам се, че си тук, защото отборът има нужда от промяна. Защо мислиш, че ти си човекът, който може да реализира тази промяна?

Искам първо да ти благодаря за това интервю. Важно е да кажем на всички, които обичат Ботев /Враца/, защо съм тук. Благодарен съм на ръководството на Ботев, че ме потърсиха и ми се довериха да опитам да направя тази промяна.  Хареса ми философията на клуба и желанието да дава път на по-млади футболисти. Този проект ми е на сърцето и затова приех да поема Ботев /Враца/. Моето мнение е, че футболистите трябва да работят малко повече от онова, което дават в момента. А клубът ще дава път на онези, които са гладни за футбол и за успехи играчи да се доказват.

В същото време има спекулации, че финансовото състояние на клуба не е добро. Не те ли е страх?

Аз говорих с ръководството, а кметът обеща, че всичко, което е обещано, ще се плаща. Не съм чул от години някой да не е получил заплатите си в Ботев /Враца/. Вероятно бюджетът не ни позволява заплатите, които се вземат в други отбори. Аз за пари в Ботев няма да говоря, има си ръководство. Тук съм, защото искам да се докажа и да покажа, че футболен град като Враца има място сред най-добрите отбори. Дали ще успея? Времето ще покаже. Аз дойдох вчера, още не съм се запознал с всички футболисти, с условията. Имам право и на „меден месец“ като във всяко семейство. За мен този месец ще е подготовката на отбора, в която трябва да вложим много старание. Искам да съм готов за мачовете.

Какво те привлече във Враца?

Клуб с вековна традиция ми даде шанс да работя, да се докажа.  Ръководството обеща да е зад мен, да ме подкрепя и да ми помогне да реализирам идеите си. Когато играех в Локо /Мездра/ живеех във Враца и знам колко важен е за вас Ботев. Знаете ли колко е важно някой да ти даде възможност да работиш! Досега съм бил помощник на много добри треньори - Стамен Белчев, Стефан Генов, Бруно Акрапович, Любо Пенев... Всички те ми се обадиха и ме подкрепиха за решението. Но когато ти си старши-треньор, когато вземаш решенията и поемаш отговорносттта - е друго. Усетих го на стадио „Олимпико“ в Рим, когато водих ЦСКА. Подобно усещане съм имал само на още един стадион - „Маракана“.

Повече- в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Златните момчета" от Козлодуй с две европейски купи и бронзов медал

Спортен клуб "Златните Момчета" Козлодуй с отлично представяне на европейската купа по кикбокс в Пловдив. В състезанието, което участваха над 2000 спортисти от над 20 държави младите състезатели на треньора Георги Вачев спечелиха две европейски купи и един бронзов медал. Мартин Атанасов се справи с конкуренцията при 52 кг. деца, до 15 г. Той победи в..

публикувано на 23.04.24 в 13:30

"Монтана" и "Берое" излизат отново за титлата по баскетбол при жените

"Монтана" и "Берое" ще определят новия носител на титлата по баскетбол при жените в пети мач. Той е утре, от 18.30, часа в Стара Загора. В зала „Младост" снощи монтанчанки постигнаха успех с 89:88 точки след продължение и така изравниха серията 2:2 победи. До почивката "Монтана" владееше инициативата. С 5 точки преднина се оттеглиха..

публикувано на 23.04.24 в 12:49

"Монтана" остана без треньор, наследникът на Митов ще бъде обявен утре

Николай Митов и Монтана се разделиха по взаимно съгласие. Информацията потвърдиха от ръководството на тима.  С Митов си тръгват и неговия екип - помощник треньорът Радослав Вардаров, на вратарите Емил Михайлов и кондиционният специалист Антонио Кантарев.  Най-вероятно за изненадваща раздяла е повлияла загубата с 1:3 от Беласица /Петрич/, в събота, за..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

Врачанско училище стана зонален първенец

Волейболистите на СУ „Козма Тричков" от Враца спечелиха зоналното първенство в надпреварата „Ученически спортни игри 2024" и ще представят Северозападна България на финалите при юношите от 11 и 12 клас.  Разпределението на медалите ще е между 1 и 5 май в Разград. За последната фаза от надпреварата се класираха 10 отбора от цялата страна. Волейболната..

публикувано на 22.04.24 в 12:52

Иво Балабанов надбяга кениец

Състезателят на СК”Атлет” Мездра и водещ атлет на България в дългите бягания Иво Балабанов спечели състезанието "5K BEROE ROAD RACE" в Стара Загора.  Състезателят ни  успя да изпревари кениеца Алберт Тонуй /14.33 мин./ с шест секунди и да финишира на не особено равнинното 5-километрово трасе за 14:27 минути.  Иво Балабанов все още  държи..

публикувано на 22.04.24 в 12:41

"Монтана" ще разчита на публиката, за да запази шансове за титлата

Монтана и Берое /Стара Загора/ излизат един срещу друг тази вечер в зала „Младост".  Двубоят е под номер 4 в сблъсъка за титлата по баскетбол при жените.  Снощи монтанчанки спечелиха срещата, но Берое имат две победи и при успех днес стават шампиони.  При победата на Монтана момичетата на треньора Преслав Пешев ще играят пети мач в Стара Загора в..

публикувано на 22.04.24 в 12:39

Ботев (Враца) с намерение да се пребори за оставането си в елита

Въпреки че изглежда като невъзможна мисия, врачанският Ботев не се е отказал да се бори за оставането си в родния футболен елит.  Малкото точки в актива не дават предимство на тима на Христо Янев, но наставникът и футболистите му гарантираха, че докато има надежда, те ще се борят. Ботев завърши на 15-о място в редовния сезон на Първа лига с 22 пункта...

публикувано на 22.04.24 в 12:22