Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Болницата във Враца търси доставчик на електроенергия и храна за болните

Членовете на съвета на директорите на врачанската болница няма да бъдат освободени, въпреки че лечебното заведение продължава да трупа задължения. Това решиха днес на свое Общо събрание акционерите. В работата на форума участваха изпълнителният директор на МБАЛ "Христо Ботев" д-р Петър Керемедчиев, проф. Пламен Димитров и Нели Нешева, които влизат в съвета на директорите.  


Новият директор на РЗИ във Враца д-р Орлин Димитров представляваше държавата, а от името на община Враца в събранието се включи Александър Владимиров.


Д-Р Петър Керемедчиев анонсира, че през следващите дни и седмици чрез обществени поръчки ще се търсят доставчик на електроенергия, на храна за лежащо болните и за няколко имота, които не се използват от лечебното заведение. 


Вижте още

Полицията в Монтана е иззела ръчно свити цигари

Служители на участък "Огоста" при районното управление на полицията в Монтана, са извършили проверка на адрес в село Смоляновци. Установено е, че 71-годишна жена държи в дома си 112 къса ръчно свити цигари, без български акцизен бандерол. Цигарите са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава, образувана е преписка.

публикувано на 29.07.21 в 10:10

Граждани с изявени заслуги ще отличат в Кула

Общинският съвет в Кула реши да награди по случай 19 август- Ден на община Кула, граждани с изявени заслуги. За проявена гражданска доблест и смелост, спасила живота на друго дете от удавяне, с грамота, парична награда и почетната значка - Радосвета Начева на 14 години. Отличени са и две ученички от СУ "Васил Левски"- Кула: Цветина Цанкова и..

публикувано на 29.07.21 в 10:00

68-годишен от Враца е в болница след катастрофа

Лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 37-годишен мъж от град Враца, блъска движещият се по пътното платно мотопед "Пиаджо", управляван от 68-годишен мъж от град Враца. Тежко ранен е водачът на мотопеда- с фрактура на лява тазобедрена става, охлузни рани и мозъчен кръвоизлив. Обслужен е в Центъра за спешна медицинска помощ в града, след..

публикувано на 29.07.21 в 09:30

8 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

216 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие, сочат данните в Единния информационен портал.  Положителни са 1,37% от направените 15 749 теста.  Новите случаи в Северозапада са 8, като най-много са те в област Враца - 5, следвана от монтанско с 2 нови случая и област Видин с 1 новозаразен. Хоспитализирани в страната са 754..

публикувано на 29.07.21 в 06:25

Снимката на 28 юли 2021 година

В следобедните часове температурата във Видин достигна 37 градуса. В 16:30 часа измерената температура в Монтана е била 36 градуса . За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. Доброволци  раздаваха минерална вода на преминаващите пред централния вход на община Видин. Инициативата..

обновено на 28.07.21 в 18:54

Предстои заседание на Общински съвет Мездра

Юлското заседание на Общински съвет- Мездра има в дневния си ред 25 точки,  Ще се обсъдят и евентуално приемат отчетите за дейността и изпълнението на актовете по решение на Общински съвет, вътрешни компенсаторни промени на капиталови разходи за 2021 година, 6- месечен отчет на Актуализираната програма за овладяване популацията на безстопанствени..

публикувано на 29.07.21 в 08:45

36 градуса измериха в Монтана

В 16:30 часа измерената температури в Монтана е била 36 градуса. За час и половина покачването е от половин градус, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Монтана. На този ден е било и още по-горещо. Покачване на температурите ще има утре и в следващите дни. За четвъртък е обявен "оранжев код" за горещо време в Монтана и още 20 области..

публикувано на 28.07.21 в 17:25