Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снимката на 16 юни 2021 година

Снимка: Радио ВИДИН

Над 1200 ученици от област Видин се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература за 7 и 10 клас. Седмокласниците писаха по разказа "Череши" от Захари Карабашлиев, а десетокласниците по поемата на Иван Вазов "Левски". На 18 юни ще се проведе Националното външно оценяване за 7-ми и 10-ти клас по математика.


Областният управител на област Видин Огнян Асенов се срещна с ръководители на териториални звена на централната изпълнителна власт и публични предприятия с държавно участие във връзка с организационно-техническата подготовка на предстоящия парламентарен вот, съобщават от пресцентъра на областната управа.


Сектор "Български документи за самоличност" при Областна дирекция на МВР Враца ще съдейства  на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание.


161 са новите случаи на коронавирус у нас или малко над 1% от направените 13 200 теста за изминалото денонощие, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Новите случаи в северозапада са 10. 


Враца е в зелената зона на заразени с COVID 19.


Мобилен ваксинационен пункт ще бъде разположен на 18 юни 2021г. от 09:00 до 12:00 часа на площад Дико Илиев в гр.Оряхово и от 12:30 до 14:30 часа в с.Селановци пред сградата на кметството.  


Продължава подготовката за преброяване на населението, което ще започне в 00.00 часа на 7 септември и ще приключи в 20 часа на 3 октомври. Около 30 са въпросите в анкетата.  


Авиационно и наземно третиране срещу комари ще се проведе от 17 до 19 юни в община Лом. Пръскането със самолет ще е от 06:00 до 09:00 ч. и ще обхване поречието на река Дунав, в 5-километровата зона южно от брега на реката.


Заради опашка на Дунав мост 2 товарните автомобили се спират още в района на Монтана, съобщи слушателят ни Иван Димитров. Близо 12 километра е опашката от товарни автомобили на изхода от страната по данни на мобилното приложение за трафика през граничното съоръжение.  


Тече подготовката за Белоградчишкия панаир, който ще се проведе  на традиционното му място - Панаирището под площада на Белоградчик в дните от 26 до 29 юни включително.


Набирането на кандидати за театралната школа
към драматичния театър във Враца продължава, съобщават от театъра.


Ученици ще могат да летуват по шест дни в български курорти на издръжка на държавата. Това предвижда програмата "Отново заедно“, която беше одобрена на днешното заседание на служебното правителство. Министерството на образованието и науката ще приема заявки за участие от утре, 17 юни 2021 г., до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият бюджет не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.


Конкурс "Убаво е в Кула" организира движение "Северозапазване". Участниците трябва до публикуват една снимка- селфи пред крепостта "Кастра Мартис". Целта на конкурса е да популяризира историята на град Кула и възможностите за развитие като туристическа дестинация.


На откритата сцена пред "Център за обучение, изкуство и култура”-БиблиоПоща започна срещата с поетите Анелия Гешева, Камелия Кондова, Нинко Кирилов и Петър Чухов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28