Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снимката на 17 юни 2021 година

Буря към гр.Видин
Снимка: Радио Видин

Тунел под прохода "Петрохан" ще има, обеща на място министърът на екологията Асен Личев. На място той запозна журналисти с проблема.

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение у нас. Той се срещна със служебният премиер Стефан Янев и президентът Румен Радев.

В ход е полицейска операция за недопускане на управление на моторни превозни средства от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, съобщават от отдел "Пътна полиция" - ГДНП. Акцията ще продължи до 22 юни 2021 г.

Удължават срока за извършване на проверка за административно съответствие на документите, подадени за подмяна на уредите на твърдо гориво (дърва и/или въглища) с алтернативни такива, съобщават на от Община Видин. Причината за това е големият брой получени заявления и необходимото технологично време за тяхната обработка.

С малко над 100 дни е удължена услугата "топъл обяд" в Община Белоградчик, съобщават от местната администрация. В програмата, която започна в края на януари са включени 80 души. Те ще продължат да получават топла храна до 30 септември 2021 г.

Областният управител на Видин Огнян Асенов издаде заповед за забрана ползването на водните площи по цялото поречие на р. Дунав на територията на област Видин. Заповедта е в сила от 17.06.2021 г. до 30.10.2021 г. включително.

Извършен е обход и регистрация на сградите в област Видин, получени са актуални и коректни адресни цифрови данни, които ще подпомогнат провеждането на Преброяване 2021. Това стана ясно на днешното заседание на областната преброителна комисия.

234 ученици се явиха на външно оценяване по чужд език за 7-и и 10-и клас в област Видин. Утре е националното външно оценяване по математика.

Челни места завоюваха ученици от ППМГ "Акад. Иван Ценов" – Враца на националната олимпиада по български език и литература.

Възможностите за съживяване и развитие на туризма и обвързването му с рибарския поминък в Лом бяха обсъдени на информационна среща. Учредяването на Местна инициативна рибарска група– Лом, която да кандидатства с проекти на обща стойност около 4 милиона лева бе сред основните теми на форума.

До 30-и юни всеки здравноосигурен може да попълни регистрационна форма за постоянен избор на общопрактикуващ лекар, като посети директно новоизбрания личен лекар, съобщават от Районна здравноосигурителна каса- Видин.

Фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, имат 5 дни, в които могат да кандидатстват в трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал.

Мобилни кабинети за имунизация на хората във Врачанско срещу COVID-19 са част от новите действия за засилване на ваксинацията, наредени от директора на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров.

7 лица с положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин през последното денонощие по данни на Регионална здравна инспекция - Видин.

Община Видин осигурява безплатен транспорт на Черешова задушница, 19 юни, автобусите по линия №6 ще бъдат по следния маршрут: кв. „Селище” – 120 апартамента – ж.п. гара – музей „Конака” – бл. „Лотос” – бл. „Палма” – бивше военно поделение – бивше кино „Вапцаров” – ГПЧЕ „Йордан Радичков” – нафтопункт (кв. „Калето”) – „Технополис” – „Панония”, бл.10 - „Панония”, бл.4  – „Вида стил” – ж.к. „Вида” – магазин „Лидл” – „Плиска”, бл.6 – бл. „Кокиче” – надлез – Стар гробищен парк – Нов гробищен парк.

Дни преди Черешова задушница в Дунавци почистват гробищните паркове. Над 100 декара е площта, която обхващат.

Монтана посреща четири делегации от побратимените градове за духовния си празник.

И тази година за шест дни Белоградчик ще бъде музикален център на най–изящното изкуство – операта и балета. От 6 август започва летният фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“.

Благотворителен концерт организира вокална група "Шоколадче" на 22 юни в град Лом.

"Заниманията по интереси" се проведоха за трети финален ден в НЧ "Факел-1926" с. Зверино. Участие в заниманията взеха трети клас при СУ "Свети Климент Охридски".

Вижте още

Снимката на 2 август 2021 година

Видинчани не одобряват новите цени на таксиметровите услуги. С 50 стотинки се увеличиха цените на таксиметровите услуги от началото на месец август във Видин.  Нови назначения в Окръжна прокуратура Враца. Окръжната прокуратура във Враца има от днес /2 август/ двама заместник-административни ръководители - Силвия Миленкова и Елена..

обновено на 02.08.21 в 18:42

Над 7-километрова опашка от автомобили на "Дунав мост 2"

Над 7 километра и половина бе опашката от автомобили на "Дунав мост 2" около 17 часа. Почти цял работен ден - толкова е необходимо за преминаването на българо-румънската граница при Видин. Според шофьорите възможните причини за опашката са забраната за пътуване на тирове  през светлата част на деня в Румъния заради горещините и увеличеният..

публикувано на 02.08.21 в 17:55

Войводска вечер във Враца

Четвъртото издание на патриотичния събор "Войводска вечер " ще се проведе в петък, на 6 август. Събитието ще започне в 18 часа край Враца, на обичайното място - до моста за село Згориград.  Гостите на събора могат да видят историческа възстановка на революционна чета от времето на освободителните борби в Македония и Одринско, изпълнена от..

публикувано на 02.08.21 в 17:10

Подготвят новото издание на фолклорния фестивал в Стубел

Тазгодишното издание на събора "Пъстрина пее" ще се състои на 7 август в село Стубел, Община Монтана. Във фестивала ще се включат певчески и танцови формации от Бойчиновци, Ружинци,  Стубел, Славотин, Студено буче. Това каза Емилия Йорданова, кмет на селото домакин и председател на читалището, което организира традиционния събор. Самодейците ще представят..

публикувано на 02.08.21 в 16:37
димово път дъжд буря

Ограничават движението между Димово и Ружинци за час

Днес, от 18:30 ч. до 19:30 ч. , движението при км 52 на път I-1 /Е-79/ Видин-Монтана, в участъка Димово-Ружинци, ще се осъществява в една лента поради отстраняване на паднал товар на пътното платно. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията..

публикувано на 02.08.21 в 16:13

Над 6 километра е опашката на Дунав мост 2 при Видин

Над 6 километра е приблизителната дължина на опашката от товарни автомобили на "Дунав мост 2" при Видин-Калафат в посока Румъния, според мобилното приложение за следене на трафика. Средното време за изчакване е около 6 часа. Трафикът на тежкотоварните автомобили зависи от пропускателната способност на пункта и най-вече от румънската пътна агенция, която..

публикувано на 02.08.21 в 15:22

Панаирни дни в Мизия

Традиционните панаирни дни започнаха в град Мизия и ще продължат до 8 август. Програмата е достатъчно разнообразна за малки и големи, каза за радио Видин Валя Беляшка от Общината: "Следобед ще сложим основите на Занаятчийско село в парковата зона. Във вторник ще започнем деня с Приказна въртележка за децата. На 4 август от 20 часа ще погледнем през..

публикувано на 02.08.21 в 13:43