Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Глоби за изпълнителите на ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

РДНСК спря за кратко строителните и монтажни работи на строежа

Снимка: Радио Видин

Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област, глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Санкциите са след проверка на дирекцията за строителен контрол на 09.07.2021 г. В участъка на територията на Софийска област от км 8+750 до км 33+040, е установено, че строежът се изпълнява без съставен протокол за откриване на строителна площадка и без заверена заповедна книга. Издадена е заповед за спиране на строителните и монтажни работи на строежа до отстраняване на пропуските. На имуществена санкция подлежат възложителят, изпълнителят и строителният надзор.


От РДНСК Софийска област са съставени актове за установяване на административно нарушение срещу строителя - ДЗЗД "МБ ЛОТ – 2 – 2019" ("Европейски пътища" АД и "Водно строителство – Благоевград" АД) и срещу строителния надзор - ДЗЗД "МБ КОНСУЛТ" ("План Инвест Пловдив" ЕООД, "Контпас" ООД, "Ен Ар Консулт" ЕООД, "Строл – 1000" АД). Предстои издаване на акт за установяване на административно нарушение срещу възложителя, който е Агенция "Пътна инфраструктура".


Предстои да бъдат издадени наказателни постановления на възложителя, строителя и строителния надзор с наложени имуществени санкции в размер от 1000 лв. до 10 000 лв. по реда на Закона за административните нарушения и наказания.


След предприети действия от участниците в строителството в РДНСК Софийска област е представена експертиза за извършените до момента строителни и монтажни работи, актове и протоколи и заверена заповедна книга. На свой ред началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед, с която от 26.07.2021г. е разрешено продължаване на строителните и монтажните работи поради отстраняване на установените нарушения.

Вижте още

Третокласник от Мездра с два медала от международни математически състезания

Ученик от Мездра получи наградите си от участие в Международно математическо състезание с почти три месеца закъснение. На 17 юли 2021 година третокласникът от Основно училище "Христо Ботев" -  Мездра Даниел Коловски взе участие в Международното математическо състезание  Word Mathematics Invitational /WMI/, на което спечели сребърен медал, а на 1..

публикувано на 16.10.21 в 15:23

200 души във Враца получават "Топъл обяд"

Удължава се срокът, в който Община Враца ще продължи да предоставя безплатен обяд на 200 потребители. Изпълнението на дейността ще продължи до 10.12.2021 г., а полученото финансиране е в размер на 140 778 лв. В рамките на проекта се приготвя и предоставя топъл обяд на определените целеви групи, като им се предоставя и индивидуално консултиране..

публикувано на 16.10.21 в 10:00

Извършват есенна дезинфекция на водата във Видинско днес и утре

Есенна дезинфекция на водата във Видинско ще бъде извършена днес и утре, съобщават от ВиК Видин.  Водата няма да бъде годна за пиене от 9:00 часа днес  до 17:00 часа утре, 17 октомври,  в следните населени места - гр. Видин и селата: Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава, Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци,..

обновено на 16.10.21 в 09:45

Учениците в Роман вече учат онлайн

Регионалната здравна инспекция във Враца въведе допълнителни противоепидемични мерки в учебните заведения в община Роман, заради повишена заболеваемост сред учениците през последните 14 дни, съобщиха от здравните власти.  Заповедта на директора д-р Орлин Димитров изпрати на дистанционно обучение в електронна среда учениците от пети до..

публикувано на 16.10.21 в 08:15

212 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

3440 са новите случаи на COVID-19 у нас през последното денонощие при направени над 24 700 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са над 13 процента от всички изследвани.  740 пациенти с COVID-19 са постъпили в болници за денонощие. Общият брой на хоспитализираните е 5936. 509 са вече..

публикувано на 16.10.21 в 06:37

Снимката на 15 октомври 2021 година

На  дистанционно обучение  преминава Природо- математическата гимназия във Видин. Решението е взето от Педагогическия съвет на учебното заведение.  Причината-   голям брой заболели ученици, повечето със симптоми на COVID, както и педагогически и непедагогически персонал.  8 хиляди лева са необходими за ремонт на военни паметници във Видинско...

публикувано на 15.10.21 в 18:10

100-годишнина празнува жителка на монтанското село Вирове

Баба Ценка Вачкова от село Вирове ще отбележи утре свой 100-годишен юбилей. Специален гост на празника ще е кметът на Монтана Златко Живков: "Ще бъде в дома й във Вирове, в една ограничена среда, без тържества и без други неща. Нараства все пак дори и борят на столетниците, в сравнение с предходните години." Кметът обясни, че столетницата..

публикувано на 15.10.21 в 17:38