Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Млади музиканти записаха авторска песен с подкрепата на Младежки център Враца

Снимка: Младежки център Враца


Младежки център Враца подкрепи нова авторска песен, създадена в рамките на конкурс. Автори са младите музиканти от отбор N.G.A., които участват в конкурса със своята инициатива "Заедно". Целта им е както да представят на младежката аудитория песента с работно заглавие "Против", така и да насърчат подобни начинания на други млади творци, обясни менторът на отбора Галин Снежанов:

"Инициативата е различна, но е част от много други младежки инициативи, които се реализират в рамките на един проект, по който работим - "Младежки център Враца - фактор за развитие на Северозапада". В рамките на този проект имаме една дейност - конкурс за набиране на младежки инициативи "Създаваме заедно", и в различните категории, в които младежи от област Враца имаха възможност да предложат своите идеи, те бяха един от малкото отбори, които кандидатстваха с идеи в категория "Визуално изкуство, култура и творчество". Тяхната идея беше една от малкото, които ние финансирахме. Ние най-много се впечатлихме от това, че тяхната идея е не само да създадат една песен, а да направят така, че мястото, където ще запишат своята песен, оборудването за записи го закупиха благодарение на малкото средства, които ние отпускаме - до 1000 лева, тези неща остават в сградата на Младежки център Враца, като идеята им е чрез песента да вдъхновят и други свои връстници да се занимават с изкуство. Песен е изцяло по тяхна идея. Радваме се, че нещо подобно се случва, тъй като малко изпълнители се възползват от подобни възможности."Отбор N.G.A се състои от трима млади музиканти - Атанас Снежанов, Георги Пеев и Николай Йотов. Подкрепят ги Стилян Станев и Мартин Димитров, които безвъзмездно създават видеото към песента "Против", а страхотното звучене е постигнато с помощта на Росен Йосифов. 

"Тази песен е направена за мечтите и за това човек да може, колкото и трудно да му е, той да вижда някаква надежда в тунела и да си казва, че си струва да продължава. В този живот надеждата никога не умира... Аз все още съм сладкар, но искам музиката да се превърне в моя професия. Подготвям и нови парчета, които се надявам слушателите да оценят", каза Атанас Снежанов.

Георги Пеев е стажант лекар, музиката е негово хоби и страст:

"За мен беше голямо удоволствие, когато разбрах, че има такъв проект и съм поканен да бъда част от него, защото съм фен на инициативите на Младежки център Враца - много свеж екип, много приятни хора и много смислени занимания. Тъй като музиката е много голямо мое хоби и страст, и любов, веднага се съгласих да участвам в този проект, да допринеса с каквото мога. Много положителни емоции и удовлетворение в края, защото когато видим, че сме създали нещо такова, а ние сме започнали от нищото, за мен това е нещо стойностни и голямо."

Текстът на песента "Против" е написан от Николай Йотов, музиката създава Атанас Снежанов, Георги Пеев е баскитаристът на групата.


Вижте още

Напред! На земеделието му трябва и наука, и слънце!

Напред- науката е слънце! Днес навсякъде звучи "Всеучилищният химн". А в сферата на земеделието се изисква и наука, и слънце. Затова и в "Земята, която ни храни", говорим за това доколко е важно в селскостопанския сектор да има подготвени кадри.  На днешния ден засвидетелстваме своята любов към учителите. Заради любимата си учителка..

публикувано на 24.05.22 в 16:25

24 май във Видин

 Красиво и празнично Видин отбеляза Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празничната програма започна с  шествие от мажоретния състав на училището по изкуствата, духовия оркестър Видин и множество учители и ученици от всички учебни заведения. Най-отпред,  пред шествието..

публикувано на 24.05.22 в 15:05

Отбелязваме 24 май, защо е важно да сме грамотни

Днес отбелязваме Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На днешната дата 24 май, темата за грамотността е особено актуална. Най-общо казано за грамотен може да се смята човек, който може да чете и пише на ниво, достатъчно за осъществяване на писмена и устна комуникация,..

публикувано на 24.05.22 в 14:40

Видински учители със специални грамоти от своите ученици

Зрелостници от СУ "Свети Свети Кирил и Методий" Видин връчиха грамоти на своите учители , като израз  на признателност. В тях преподавателите са представени през погледа на учениците. Е дин от авторите на текстовете на грамотите е  Валентин Валентинов, който завършва паралелка със специалност "Изобразително изкуство": "Написаното в грамотите е..

публикувано на 24.05.22 в 12:30

Ломските шоколадчетата с нови награди

Вокална група "Шоколадче" Лом се класира на първо място в Националния конкурс с международно участие "Петнадесет лалета" Хисаря,  вокалното трио от Микаела, Рая и Емили също  грабна първото място в съответния раздел с песента "Яворова пролет". Това е любим конкурс за групата, сподели Росица Кръстева, вокален педагог:  "Аз съм щастлива и горда..

публикувано на 24.05.22 в 12:00

В защита на един български учител

Броени часове след като Радио ВИДИН публикува новината за инцидента с ударения ученик в Математическата гимназия във Видин инж. Ивайло Дичев написа имейл до нас.  Работещият като трафик инженер за голяма американска компания мъж преди години е бил ученик на преподавателя Валери Цветков и се обърна към нас, за да подкрепи своя учител ...

обновено на 23.05.22 в 17:37

Професор Виден Табаков и д-р Ганчо Цанов - още двама от емблематичните ученици на видинската гимназия

Продължава съвместната ни инициатива със Средно училище "Цар Симеон Велики" Видин, в която ви представяме видни личности преподавали или учили в гимназията, във връзка със 140-тата годишнина от създаването му и ученици от гимназията подготвят и представят биографиите на знаменити ученици и учители на видинската гимназия. След серията бележити..

публикувано на 23.05.22 в 16:55