Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца свикват консултации за РИК

Снимка: Ива Антонова

Областният управител на област Враца Иван Сълов ще проведе консултации за състав на РИК. Срещата с пратеници на парламентарно представените партии е в петък, на 17 септември, съобщиха от областната администрация.

Консултациите се свикват в изпълнение на чл.60, ал.1 от Изборния кодекс, във връзка с решение  на Народното събрание за насрочване на избори за президент и вицепрезидент на Република България, обнародвано в ДВ., бр. №73/03.09. 2021 г.

Консултациите ще се в петък от 10 часа в заседателната зала на Областна администрация – Враца, ет. 6, бул. “Демокрация“№ 1 при спазването на действащите противоепидемични мерки.

Обсъжданията са публични, допълват от администрацията на Сълов. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Във Враца дават под наем открития басейн

Местната управа във Враца ще даде под наем открития плувен басейн , който се намира в спортен комплекс „Христо Ботев“. Предложението за това беше одобрено с внушително мнозинство от 31 от присъстващите 33-има съветници на последното заседание на местния парламент, като само двама се въздържаха. Управителят на общинското предприятие..

публикувано на 28.03.24 в 13:00

Празник на лучника ще се проведе в Горно Пещене

Празник на лучника организират на 31 март във врачанското село Горно Пещене. Домакини на събитието са кметството в селото и НЧ "Селска пробуда", каза за радио Видин Альоша Миладинов , секретар на читалището. "Това е един празник, който мислим да се превърне в традиция за селото. Навсякъде правят най-различни работи, но никой не е споменал за..

публикувано на 28.03.24 в 12:48

С близо 50 души са се увеличили хората с увреждания в община Кула за година

Общинската организация на Съюза на инвалидите в Кула проведе отчетно събрание. Хората с група инвалидност в общината са се увеличили от 484 души на 531 за една година, съобщи  Иванка Костова , председател на организацията. "Северозападният район на България е на първо място по уязвимост по отношение на демографските проблеми,..

публикувано на 28.03.24 в 12:00

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Димово

За днес е насрочено редовно заседание на Общинския съвет в  Димово . Да бъде дадено съгласие на общинската администрация да кандидатства за финансиране от Фонд "Социална закрила за закупуване на неупотребяван пътнически автомобил" е едно от предложенията, които съветниците ще разгледат. Дневният ред включва още приемане на дългосрочна общинска програма..

публикувано на 28.03.24 в 11:54

Оставиха в ареста четирима врачани, обвинени в побой

Троен състав на Окръжен съд – Враца остави за постоянно в ареста четирима души от Враца след побой в центъра на града на 9 март. Така на практика окръжните магистрати потвърдиха определението на колегите си от Районния съд спрямо четиримата обвиняеми, на които е приложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Врачанският окръжен..

публикувано на 28.03.24 в 10:05

Засадиха 200 дръвчета в памет на Кръстьо Пишурка в община Лом

Общо 200 паркови дръвчета бяха засадени в Лом и региона. Инициативата е на фондация “1300 години България” и е по повод 200-годишнината от рождението на големия възрожденец Кръстьо Пишурка. В организацията по засаждането на фиданките се включиха представители на Общинския ученически клуб "Екология и опазване на околната среда", с ръководител..

публикувано на 28.03.24 в 09:59

Видинската болница е акредитирана да обучава по 16 специалности

Видинската МБАЛ "Св. Петка" е одобрена да извършва клинично обучение на студенти по медицина или здравни грижи. Болницата е акредитирана по 16 специалности. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова и добави, че в отделението по неврология вече е постъпил специализант.  "Медицинските специалности, по които сме акредитирани за..

публикувано на 28.03.24 в 09:15