Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВиК Видин иска ревизиране на решението за бизнес плана

Снимка: Радио Видин


Бизнес планът на "Водоснабдяване и канализация" - Видин, който предвижда повишаване на цената на водата до 5 лева през следващите три години, не е приет заради Общинския съвет, коментира инж. Георги Владов, директор на ВиК-Видин.

"От тук нататък какво следва - това е много интересен въпрос, и главният инициатор, за да не са гласува бизнес плана Митко Велков, би трябвало той да отговори на този въпрос, защото последствията са много тежки. Няма как да се финансира правене на Главен водопровод, реконструкция на колектор, чухте ВиК Видин е бенефициент в този проект. В бизнес плана са включени плащането на съответните дялове, които са дължими. Няма откъде да дойде това плащане без да се пипа в цената на водата. Ние в момента имаме много компоненти в цената на водата, които не са предвидени. Няма да говоря за другите, ще ви кажа само за тока. От 103 лв за мегават час в момента имаме цена от 220 лв на мегават час. Никой не иска да растат цените и ние не искаме да растат цените, но когато се казва, че нещо не одобряваме и гласуваме против - трябва да сме наясно какво гласуваме и как може да стане. Хората трябва да имат вода, трябва да могат да ползват ВиК услугите, и за съжаление в момента друг начин за плащането на разходите на ВиК дружеството, освен през цената на водата няма".

Инж. Владов допълни, че очаква КЕВР да разгледат решението за бизнес плана, след което отново ще бъде внесен за гласуване. 
Вижте още

Започва ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа.  В рамките на проекта ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Дейностите включват цялостна реконструкция на покрива, подмяна на топлоизолацията и дограмата, ремонт на електрически и ВиК инсталации.  Ремонтните дейности..

публикувано на 08.12.21 в 17:19

Ангел Престойски: Над 20 ВиК дружества в страната са заплашени от неплатежоспособност

Заради повишените над три пъти цени на електроенергията около 20 ВиК дружества в страната са заплашени да изпаднат в неплатежоспособност. Това съобщи Ангел Престойски , управител на ВиК- Враца, председател на Съюза на ВиК операторите: "В момента се трупат големи задължения към електроразпределителните дружества. Само за тези..

публикувано на 08.12.21 в 16:41

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Врачанската болница

Петима от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болница

57 са новите заразени с COVID-19 за изминалите 24 часа във Врачанско. Петима от тях са били докарани в болници, като четирима са постъпили в Белодробната болница във Враца - три жени и един мъж, а мъж от Козлодуй е бил хоспитализиран в местната болница. 2353-има са активните носители на вируса към днешна дата, като от тях 181 са в лечебни..

публикувано на 08.12.21 в 15:20

Изложба за 110 години дипломатически отношения между България и Испания откриха в Монтана

Монтана е домакин на изложба "Дипломация през сърцата на два народа. 110 години дипломатически отношения между България и Испания".  Установяването на дипломатическите отношения са от 8 май 1910 г., което дава тласък на връзките между двете страни във всички области.  Във фоайето на Регионална библиотека "Гео Милев" изложбата бе открита от..

публикувано на 08.12.21 в 15:12
Подкасти от БНР