Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вихър победи с 3:2 Пъстрина в битката на село Николово

Снимка: Любо Андреев


Вихър спечели с 3:2 срещу Пъстрина 2012 в дербито на 3-ия кръг на четвърта монтанска футболна дивизия. Така момчетата на Бисер Ефремов взеха битката между двата тима от село Николово. Отборите доиграха мача с по 10 души. Заради ремонта на стадиона в Николово мачът бе на терена с изкуствена настилка в парк „Огоста” в Монтана.

Веселин Троянов изведе напред Пъстрина. В 12-та минута Цветелин Анжелов стреля от пряк свободен удар. С крак вратаря Росен Кирчев – Шамара не изчисти по най-добрия начин и топката попадна в Троянов, който я прати в  мрежата му за 0:1. След пас от ляво на Деян Детелинов Вихър изравни чрез Мартин Пламенов в 18-та минута. Малко след това от фаул Пламенов стреля, но вратаря на Пъстрина Стефан Аврамов – Лидъла плонжира и изби в корнер. Пет минути по-късно защитник на Пъстрина бе фаулиран в наказателното поле на гостите. Футболистите на двата тима се скопчиха. Мартин Симеонов от Вихър и Цветелин Анжелов от Пъстрина бяха укротени от главния съдия Емилиян Тодоров с по един червен картон.

В 42-та минута Троянов се пребори във въздуха с вратаря Кирчев и вкара за 1:2. Той можеше да запише хеттрик в 48-та минута, коато остана сам срещу Кирчев, но Шамара се справи. Деян Детелинов изравни. В 80-та минута Александър Александров – Вош изведе Кристиян Методиев – Пато, който проби по левия фланг и пусна топката в близкия на Аврамов ъгъл и донесе победата на Вихър с 3:2.

Наставникът на вихърци Бисер Ефремов остана доволен от победата в дербито.

"Спечелихме го, така показахме дух, характер и се много радвам така за отбора, че се дигнахме, въпреки негативния резултат. Поздравявам момчетата, също така поздравявам и отбора на Пъстрина, които и те доста усилия хвърлиха и се получи, както винаги доста интересен мач..."

Бисер Ефремов съобщи и целите пред Вихър за новия шампионат.

"Тази година, както винаги амбициите са първо място, да играем, да се забавляваме, да изпитваме удоволствие от футбола. Всички сме покрай футбола, работим покрай футбола, така че просто се надяваме стадиона ще стане в Николово, по нагоре да има другата година."

На 1 януари Александър Александров – Вош ще навърши 50 години. След негова асистенция Кристиян Методиев донесе успеха на Вихър.

"...Значи с възрастта, като виното улегналите хора стават не казвам по-добри, но по-опитни, по-улегнали, така играят с по-голямо спокойствие. Винаги има заряд в дербито, както винаги добър отбор са Пъстрина и Вихър. И тази година ще се фаворити за титлата...."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

По-малко ще са гласуващите в община Кула на 9 юни

Дванадесет са секционните избирателни комисии в община Кула за изборите на 9 юни, с една по-малко в град Кула заради намаляване на населението. Закрива се секционно избирателната комисия в бившата детска градина. Жителите на града ще могат да гласуват машинно и с хартиена бюлетина.  Четири са избирателните секции в Кула. Хората в селата ще..

публикувано на 24.04.24 в 09:00

Жителите в село Динково живеят в постоянен страх

В постоянен страх и стрес живеят хората в село Динково, община Ружинци. Пред екип на радио Видин х ората се оплакват от постоянните и неспиращи набези и кражби на техни съселяни.  Хората  не могат сами да се справят, страхуват се, тъй като повечето от тях живеят сами. Казват, че се обаждат в полицията, но полицаите идват,..

публикувано на 23.04.24 в 16:00

В жилищен блок "Янтра" 2 във Видин искат асфалт пред входа си

Хората от жилищен блок "Янтра" 2 във Видин очакват местната общинска управа да се справи с проблем, който от години няма решение. Искат да бъде асфалтирана улицата пред входа им. Казват, че в дъждовно време там се събира вода и всяко излизане от дома им се превръща в изпитание. Налага се с тухли и камъни да правят пътека, за да могат да..

публикувано на 23.04.24 в 14:13

Пет нови професии за учениците от Врачанско

В 61 паралелки на 33 училища ще се обучават учениците на  територията на област Враца.  1443-ма седмокласници имат възможност да продължат образованието си в учебните заведения в областта.  Регионалното управление на образованието (РУО) - Враца обяви държавен план-прием за 2024/2025 година.  15 са профилираните паралелки, 29 са..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

Видински ученик е най-добрият в България по приложна електроника

Ивайло Георгиев от 11 клас на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" Видин е най-добрият състезател в България по приложна електроника. Той спечели  първото място в индивидуалното класиране  в Националното състезание по приложна електроника "Мога и зная как",  а отборът на  Ивайло и Светослав  Цветков се нарежда  на второ място в страната.  В момента..

публикувано на 23.04.24 в 12:00

Изложба показва архитектурното наследство на Видин

Изложбата „Архитектурното наследство на Видин и областта“ се открива във Видин. Автор на изложбата е архитект Белин Моллов.   В експозицията са включени 45 картини, които изобразяват впечатляващи сгради като Синагогата, катедралния храм "Свети Димитър", джамията на Осман Пазвантооглу, Стамбол капия, Баба Вида,  църквите в Димово, в Ново..

публикувано на 23.04.24 в 09:40

В Монтана отбелязваха Европейския ден за борба с наднорменото тегло

Европейският ден за борба с наднорменото тегло бе отбелязан в Монтана. Инициативата е на Регионалната здравна инспекция и Младежкия дом и е насочена към децата и учениците от града. Лекция, фокусирана върху темата за правилното и здравословно хранене на учениците от 7 до 19-годишна възраст, изнесе Даниела Божинова, която е главен експерт в здравната..

публикувано на 22.04.24 в 17:41