Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

7 от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болници

Снимка: БГНЕС

7 от новите заразени с коронавирус 37 жители на област Враца са били приети в лечебни заведения. Най-възрастна сред тях е 96-годишна жителка на село Мраморен, която е постъпила в МБАЛ "Христо Ботев". Четирима са новите заболели в Белодробната болница във Враца, а по един в Първа частна болница и МБАЛ - Бяла Слатина. Най-младият от тях е на 44 г. от белослатинското село Алтимир, а най-възрастният 84-годишен врачанин.

Сред останалите инфектирани прави впечатления голямата възрастова граница между заразените - от 16-годишен от Големо Бабино, община Криводол и 17-годишна от Михайлово, община Хайредин, до 87-годишен от Малорад, община Борован.

646 са активните носители на вируса към днешна дата във Врачанско, от тях 558 се лекуват в домашни условия, а 88 са хоспитализирани в лечебни заведения.

9 922-ма са излекуваните жители, а 599 жертвите на вируса.

Вижте още

В Девене помогнаха на Йовко, загубил дома си при пожар

Във врачанското село Девене събраха пари, за да осигурят нов дом за Йовко Ценов, чиято къща изгоря при пожар. Инцидентът стана през април, а веднага след случая от кметството в селото обявиха кампания в подкрепа на Йовко. Събрани са близо 6 хиляди лева, с които за него е закупена друга къща в селото, каза кметът Николай Мицов: "Ние..

публикувано на 17.10.21 в 17:10

Вокална група от Мездра е с награда за песен на руски

Вокална група "Детски свят" при Центъра за подкрепа на личностното развитие в Мездра с художествен ръководител Анета Петкова отново завоюва престижно отличие.  При първото си участие във фестивала, посветен на руската песен "Лей се, песен", който се проведе в София, младите таланти от Мездра грабнаха първо място за колективно изпълнение с песента..

публикувано на 17.10.21 в 13:04

Младежка инициатива предвижда зона без пластмаса в Монтана

Сдружение "Обществен съвет по образование – Алтернативна Монтана" спечели финансиране по инициатива на една от големите търговски вериги. Чрез проекта "Активни млади хора за ограничаване потреблението на пластмаса в Монтана" организацията ще се опита да промени нагласите на хората в областния град към потреблението на пластмаса. Основна група..

публикувано на 17.10.21 в 12:08

Утре ще се проведе отложеното заседанието на Общинския съвет във Видин

За утре е отложено редовното заседание на Общинския съвет във Видин, след като в началото на седмицата не се проведе поради липсата на кворум.  23 точки са включени в предварително подготвения дневен ред за заседанието. Сред тях е и предложението за нова наредба за организация на движение. Предлага се и промяна в поименния списък за капиталови..

публикувано на 17.10.21 в 11:02

Във Видин PCR тестовете вече се правят и в събота

Лабораторията за PCR тестове във видинската болница вече работи и в събота, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова: "Въпреки недостига на персонал, успяхме да направим един график, за да подобрим диагностичния процес в събота PCR- лабораторията да работи. Освен  че улеснява нашата диагностика и лечението на..

публикувано на 17.10.21 в 09:17

Полицията във Враца задържа двама за опит за отвличане

В резултат на активни оперативни действия и осъществена координация са установени двама от нападателите на 49-годишен врачанин. Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112. Нападението е извършено вечерта на 20-ти юли на улица "Димитраки Хаджитошев" във Враца. Мъжът бил спрян от..

публикувано на 17.10.21 в 08:30

79 са случаите на COVID-19 в Северозапада за последното денонощие

Близо 16 % са от извършените тестове за коронавирус в страната през последното денонощие са положителни, сочат данните на Единния информационен портал. 38 са във Видин, а за последните 14 дни случаите в региона са повече от 875 на 100 000 души население. С увеличаването на разпространението са повече са и ваксинираните в област Видин. Вече близо 16..

публикувано на 17.10.21 в 07:50