Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Георги Дамяново с нови 6 почетни граждани

Снимка: Община Георги Дамяново

На 22 септември Георги Дамяново отбелязва празника на общината. На тържествена сесия почетния знак получиха шестима души. Четирима от тях са лекари и наградата им е за  помощта, която оказват на жителите на общината. Двама получиха признанието посмъртно.

Тържествената сесия откри председателят на общинския съвет д-р Мирослав Паньов.

Почетен знак на община Георги Дамяново получи д-р София Ангелова. Тя е родена в Монтана. Има 31 години стаж като  преподавател в Медицинска академия. Седем  пъти е удостоявана със званието "Лекарят, който ме вдъхновява”.

Почетен знак на община Георги Дамяново получиха д-р Мариета Райкова, д-р Николай Марков  и  д-р Мирослав Паньов. Д-р Паньов вече 19 години ежедневно се грижи за населението в 13-те села в Георги Дамяново

 Посмъртно със званието Почетен гражданин на Община Георги Дамяново бе удостоен музикалният педагог и създател на фолклрна формация "Торлашки напеви” Цветан Цветанов за творческия му принос към българския  фолклор и култура, както и за популяризиране на местния фолклор и традиции. Наградата получи неговата съпруга Йорданка Цветанова

С Почетния знак на Община Георги Дамяново е удостоен и д-р Александър Свиларов за цялостен принос в сферата на социалните услуги и здравеопазването на територията на община Георги Дамяново. Кмет в периода 1995/1999 година.

В условията на пандемия от коронавирус, кметът на община Георги Дамяново, Нина Петкова е под домашна карантина, в добро здраве. По нейна инициатива за втора година се присъжда наградата "Почетен знак”


Вижте още

Читалището в Белоградчик спечели проект за Национален фестивал

Народно читалище "Развитие- 1893"– Белоградчик, спечели проект Национален фестивал на алтернативното кино "Супер приз"- Белоградчик, финансиран по програма "Любителско изкуство 21" на "Национален фонд Култура”.  Основната цел на проекта е да съхрани и развие традициите в любителското кино и фото изкуство, чрез популяризиране и разширяване на..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

WWF алармира: Есетрите са застрашени от изчезване

На Никулден природозащитната организация WWF разказва за изчезващите господари на Дунав– есетрите.  Въпреки забраните за улов, натискът върху последните диви популации на есетри в Европа нараства.  В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда,..

публикувано на 06.12.21 в 15:10

Дарителски фонд "За Мездра" ще подкрепя отлични ученици

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките - това е каузата, с която стартира Дарителски фонд "За Мездра" . Той е учреден през месец октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото..

публикувано на 06.12.21 в 15:05

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено.  Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . "Присъственото обучение..

публикувано на 06.12.21 в 14:39

Повече персонални идентификационни кодове в НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през ноември, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече в сравнение с октомври.  Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в областния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било средното..

публикувано на 06.12.21 в 13:36

С литургия и рибен курбан отбелязаха Никулден във Видин

С тържествена Света литургия и раздаване на курбан отбелязаха Никулден във Видинската църква "Свети Николай Чудотворец". Празничната литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Данийл . "Помолихме се за здраве на нас, нашите близки... Помолих се за здраве на целия български народ... Нямам Николай в нашата..

публикувано на 06.12.21 в 13:26

В Западна България дъждът ще преминава в сняг, предупреждават от АПИ

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи с а възможни навявания. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои утре пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да карат с..

публикувано на 06.12.21 в 12:53
Подкасти от БНР