Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Електронна книга по проект "О.Н.Л.А.Й.Н" създават в Мездра

Снимка: Община Мездра

Развитие на цифровите умения както на учителите, така и на учениците, повишаване нивото на владеене на чужди езици и на работата в екип на участниците в проекта, подобряване на социалните им умения във време на изолация, стимулиране на тяхната креативност и иновации, критично мислене, подходи за решаване на проблеми и вземане на решения, обмен на добри практики и взаимно обучение и др. Това са основните цели на проекта О.Н.Л.А.Й.Н. - Нашата нова учебна иновативна мрежа за образование" ("O.N.L.I.N.E - Our New Learning Innovative Network for Education"), по който работи СУ "Иван Вазов" в Мездра. Днес представители на училищата-партньори от 6 държави, посетиха Община Мездра. 

Всеки партньор по проекта е ангажиран да създаде специфични дейности и семинари по темата, за която отговаря: Безопасност в Интернет (за която отговаря СУ "Иван Вазов"), Уеб дизайн и електронна търговия, Обучение с цифрова фотография, Наследство и Дигитално обучение, Видео технологии и Дигитална педагогика: Учене чрез игри.

Крайният продукт ще бъде електронна книга, която ще включва колекция от дидактически материали, използвани по време на проекта, колекция от видеоклипове, съдържащи резултатите от дейностите, колекция от иновативни планове на уроци и т. н.

Координатор по проекта е Училището по икономика и туризъм от гр. Дарувар, Хърватия, а партньори по него са още: от българска страна - СУ "Иван Вазов" - Мездра, както и Икономически технически институт "Витале Джордано" от гр. Бито̀нто, Италия, Институт за средно образованиe "Висенте Еспинел" от Ма̀лага, Испания (в което са учили световноизвестният художник Пабло Пикасо и носителят на Нобелова награда за медицина, биохимикът Северо Очоа), Училищна група на Франсиско де Холанда от Гимара̀еш, Португалия и Гимназия за обществени науки от гр. Назили, Турция.

В рамките на едноседмичния си престой у нас учителите и учениците от училищата партньори ще посетят IT центъра на "Враца софтуер общество" и ще разгледат някои от най-известните природни и културни забележителности в Северозападна България- Белоградчишките скали, Черепишкия манастир "Успение Богородично", Туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" и др.

Проектът се финансира по програмата на Европейския съюз за подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа "Еразъм+" 2021-2027 г..


Вижте още

Читалището в Белоградчик спечели проект за Национален фестивал

Народно читалище "Развитие- 1893"– Белоградчик, спечели проект Национален фестивал на алтернативното кино "Супер приз"- Белоградчик, финансиран по програма "Любителско изкуство 21" на "Национален фонд Култура”.  Основната цел на проекта е да съхрани и развие традициите в любителското кино и фото изкуство, чрез популяризиране и разширяване на..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

WWF алармира: Есетрите са застрашени от изчезване

На Никулден природозащитната организация WWF разказва за изчезващите господари на Дунав– есетрите.  Въпреки забраните за улов, натискът върху последните диви популации на есетри в Европа нараства.  В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда,..

публикувано на 06.12.21 в 15:10

Дарителски фонд "За Мездра" ще подкрепя отлични ученици

Стипендии за отлични ученици и студенти от Мездра с постижения в сферата на изкуствата или науките - това е каузата, с която стартира Дарителски фонд "За Мездра" . Той е учреден през месец октомври 2021 г. с мисията да подкрепя обществено значими местни каузи в сферата на образованието, културата и опазването на културното и историческото..

публикувано на 06.12.21 в 15:05

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено.  Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . "Присъственото обучение..

публикувано на 06.12.21 в 14:39

Повече персонални идентификационни кодове в НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през ноември, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече в сравнение с октомври.  Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в областния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било средното..

публикувано на 06.12.21 в 13:36

С литургия и рибен курбан отбелязаха Никулден във Видин

С тържествена Света литургия и раздаване на курбан отбелязаха Никулден във Видинската църква "Свети Николай Чудотворец". Празничната литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Данийл . "Помолихме се за здраве на нас, нашите близки... Помолих се за здраве на целия български народ... Нямам Николай в нашата..

публикувано на 06.12.21 в 13:26

В Западна България дъждът ще преминава в сняг, предупреждават от АПИ

През нощта и утре се очаква понижение на температурите и във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. По планинските проходи с а възможни навявания. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои утре пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за движение при зимни условия, да карат с..

публикувано на 06.12.21 в 12:53
Подкасти от БНР