Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" падна и от "Пирин"

Снимка: fcpirin.com

Пирин победи Ботев с 3:1 в мач от Първа лига и задълбочи кризата при врачани. Успехът помогна на тима от Благоевград да се отлепи от дъното.

Пирин започна по-остро мача и доведе до напрежение в наказателното поле на Ботев в първите 3 минути, но до сериозно положение така и не се стигна. Врачани опитаха да отговорят с хубава атака в 5-ата минута, но Чавдар Ивайлов не успя да достигне до топката при извеждащо подаване от страна на Бабунски.

В 13-ата минута Брахими проби отляво и подаде на Станоев, който стреля директно от дъгата на наказателното поле, но неточно. В следващите минути отново Пирин оказваше по-голям натиск пред вратата на своя съперник, а гостите залагаха повече на контраатака.

В 30-ата минута добро центриране на Хубчев стигна до Костов, който с едно докосване пусна към Брахими. Седмицата на “орлетата” обаче не успя да достигне до кълбото и се свлече в наказателното поле, но сигнал така и не последва. Минута по-късно пък дойде и лошата новина за Ботев, когато Юлиан Ненов трябваше да бъде заменен заради контузия. На негово място влезе Матеус Казини.

В 32-ата минута Стилиян Николов отправи хубав изстрел от около 22-ия метър, но след рикошет топката премина на сантиметри от страничния стълб.

След последвалия ъглов удар топката бе центрирана към точката за изпълнение на дузпа, а оттам отклонена към откъсващия се зад защитата Занев. Гонсало Виейра обаче задържа бившия капитан на ЦСКА - София, което доведе до преразглеждане на ситуацията с ВАР. След консултации главният рефер отсъди наказателен удар, а Красимир Станоев не сбърка и вкара в 36-ата минута.

Само две минути след като направи дузпата, Виейра се превърна в тотален грешник за своя отбор, като бе изгонен. След грубо влизане в краката на свой съперник, португалецът бе санкциониран с втори жълт картон, съответно червен, и остави своя отбор с 10 души на терена.

В продължението на първата част Антонио Георгиев изравни.

Второто полувреме започна с удар на Христофор Хубчев с глава след центриране от корнер, който обаче не доведе до нищо опасно. В 49-ата минута Брахими стреля опасно от малък ъгъл, но Костов изби. В 57-ата минута Станоев центрира от корнер към близката греда, където Занев засече с глава топката опасно и изкара в аут. Там останаха съмнения, че кълбото се е отклонило в ръката на защитник на врачани, но не последва сигнал. В 61-ата минута Спас Георгиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но шутът му излезе в аут. 2 минути по-късно Дяков отправи хубав изстрел от границата на пеналтерията, но и този път неточно. Малко по-късно центрирана топка дойде удобна за Брахими, но алжирецът не успя да засече кълбото от воле.

След натиска, който наложи, отборът на Уорън Фийни успя да излезе напред в резултата в 70-ата минута. Тогава Брахими центрира отляво, опитвайки се да намери свой съотборник в наказателното поле, но топката се отклони в Антонио Георгиев и достигна до Преслав Йорданов. Централният нападател успя максимално да се възползва от ситуацията и вкара от близко разстояние за 2:1.

Щурмът на “орлетата” продължи и те успяха да вкарат почти веднага и трето попадение. Грешка край тъчлинията позволи на голмайстора Йорданов да отнеме и да подаде веднага към Станислав Костов. Бившият нападател на Левски бе останал непокрит, навлезе в наказателното поле и с елегантен шут по земя вкара за 3:1.

До края двубоят се доиграваше.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха обновена спортна площадка в Монтана

Още една спортна площадка ще могат да използват жителите на Монтана за масов спорт. Тя се намира зад зала „Младост". Изградена е преди повече от 10 години с европейски средства. Сега Общината я възстанови и ще може да ползва от всички живеещи в най-големия жилищен квартал в града „Младост", както и всички останали", каза кметът на Монтана..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Тенисисти от Роман представят Северозапада на финали

Възпитаниците на романското СУ „Васил Левски" класираха две свои формации за финалите по тенис на маса от тазгодишното издание на „Ученически игри 2024", похвалиха се от учебното заведение. Селекциите от града край река Искър спечелиха зоналните надпревари в Северозапада срещу опоненти от областите Враца, Монтана и Видин. Юношите от Роман във..

публикувано на 16.04.24 в 09:10

Белоградчик събра българския елит в канадската борба

В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани.  В състезанието участваха най-добрите състезатели на България.  Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова. По..

публикувано на 15.04.24 в 15:04

Малките волейболисти от Монтана спечелиха турнир в Ловеч

Децата на ВК Монтана спечелиха турнира по мини - волейбол в Ловеч.  Момчетата на треньора Цветомир Цветанов записаха 6 победи от 6 мача, всичките с по 2:0 гейма.  Малките монтанци се наложиха над отборите на Осъм /Ловеч/, Раковски /Севлиево/ и Тетевен волей /Тетевен/.  "Искам да поздравя моите момчета за добрата игра. Мисля, че заслужено сме..

публикувано на 15.04.24 в 14:52

Боксьорите от Монтана със злато и бронз от Купа "България"

Златен и бронзов медал спечелиха бокьорите на СК Спарта /Монтана/ на държавното първенство за „Купа България" за ученици 13-14 годишни в Плевен.  Треньорът Доброслав Добрев – Додо разчита на 10 състезателя в 9 различни категории.  Светлин Иванов спечели златен медал в категория до 90 кг.  В първата си среща той победи противник от Благоевград с..

публикувано на 15.04.24 в 14:46

Успешен уикенд за футболистите от школата на Локомотив (Мездра)

Две победи,един равен и една загуба за момчетата от школата на "Локомотив" Мездра този уикенд. Най-малките футболист от Футбол 5  направиха страхотно завръщане срещу доста по-големите си съперници от ФК "Оряхово". След като изоставаха с 5:2, играчите проявиха характер и успяха да изравнят в последното полувреме за крайното 5:5. Попаденията..

публикувано на 15.04.24 в 14:40