Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

87 са новозаразените с коронавирус във Врачанско

Снимка: ЕПА/БГНЕС

8 от новите заразени с коронавирус 87 жители на област Враца са били хоспитализирани през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Три пъти линейки са докарали болни в МБАЛ "Христо Ботев" в областния град, по двама са новите пациенти в Белодробната болница и МБАЛ в Мездра, а по един в общинските болници в Козлодуй и Ботевград. Най-младият от нуждаещите се от лекарска помощ е на 58 г. от Софрониево, а най-възрастните - двама врачани на по 75 г.

53-годишен врачанин е издъхнал с COVID през изминалото денонощие в Първа частна болница във Враца, съобщиха от лечебното заведение. Това е 676-ата жертва от началото на пандемията. 1 834 са активните носители на заразата към този момент по данни на РЗИ. От тях 1 680 са си у дома, а заради здравословното си състояние и нуждата от лекарски грижи 154 са хоспитализирани. 10 125 са излекуваните до този момент от заразата. Към днешна дата заболеваемостта в област Враца е 622.32 на 100 000 при средна за страната 661.07 на сто хиляди.


Вижте още

Снимката на 6 декември 2021 година

Грейнаха светлините на коледната елха и украсата на централния площад във Видин. Дядо Коледа раздаде подаръци за децата. Украсени са също Крайдунавският парк и кръстовищата с кръгово движение в града. На площада са поставени и дървени къщички за коледния базар във Видин. От местната управа във Видин отправиха предизвикателство и към другите общини да..

публикувано на 06.12.21 в 18:10

Грейна коледната елха в Мотана

В Монтана запалиха светлините на Коледната елха. Това направи кметът Златко Живков, който поздрави присъстващите "Това е годината, в която има най-много родени деца през последните години в Монтана... Използвам случая да пожелая на всички весели Коледни и Новогодишни празници, да намерите време да се зарадвате на доброто и да покажете..

публикувано на 06.12.21 в 18:00

Читалището в Белоградчик спечели проект за Национален фестивал

Народно читалище "Развитие- 1893"– Белоградчик, спечели проект Национален фестивал на алтернативното кино "Супер приз"- Белоградчик, финансиран по програма "Любителско изкуство 21" на "Национален фонд Култура”.  Основната цел на проекта е да съхрани и развие традициите в любителското кино и фото изкуство, чрез популяризиране и разширяване на..

публикувано на 06.12.21 в 15:23

WWF алармира: Есетрите са застрашени от изчезване

На Никулден природозащитната организация WWF разказва за изчезващите господари на Дунав– есетрите.  Въпреки забраните за улов, натискът върху последните диви популации на есетри в Европа нараства.  В долното течение на река Дунав, на границата между България и Румъния, са се запазили последните в Европа, размножаващи се в естествена среда,..

публикувано на 06.12.21 в 15:10

Над 6000 ученици в област Монтана се върнаха в клас

Над 60% от учениците в област Монтана се обучават присъствено.  Това прави над 6000 ученици, а броят им ще продължи да се увеличава, тъй като родителите всеки ден дават съгласие за преминаване от онлайн на присъствено обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Монтана Трайка Трайкова . "Присъственото обучение..

публикувано на 06.12.21 в 14:39

Повече персонални идентификационни кодове в НАП Монтана през ноември

100 данъкоплатци и осигурители са посетили офиса на Националната агенция за приходите в Монтана през ноември, за да получат ПИК /персонален идентификационен код/, което е двойно повече в сравнение с октомври.  Почти 2300 клиенти са обслужени в офиса на ведомството в областния град през предпоследния месец на годината, като 4 мин. е било средното..

публикувано на 06.12.21 в 13:36

С литургия и рибен курбан отбелязаха Никулден във Видин

С тържествена Света литургия и раздаване на курбан отбелязаха Никулден във Видинската църква "Свети Николай Чудотворец". Празничната литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския Митрополит Данийл . "Помолихме се за здраве на нас, нашите близки... Помолих се за здраве на целия български народ... Нямам Николай в нашата..

публикувано на 06.12.21 в 13:26
Подкасти от БНР