Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Въвеждат пропускателен режим в Община Мездра

Снимка: Петко Котларски

Въвеждат противоепидемични мерки в сградата на Общинската администрация в Мездра, съобщиха от пресслужбата на общината.

Със заповед на кмета Иван Аспарухов се ограничава достъпа на външни лица в сградата на Община Мездра, с изключение на Центъра  за услуги и информация на гражданите на партера. В Ритуалната зала са обособени работни места за администрацията, има изнесено работно място и на Отдел "Образование, социални дейности и програми" -

Обособени са места за административно обслужване в Общинска данъчна служба, ет. 3; Дирекция "Бюро по труда" - гр. Мездра, ет. 4 в сградата на Община Мездра; общинска служба "Земеделие" - гр. Мездра, ет. 3 в сградата на Община Мездра; Ще бъде осигурен и ежедневен прием на кмета на общината - индивидуално за граждани без сертификат.. 

На местата, определени за посещения на външни лица, се допускат само граждани и длъжностни лица, които са поставили правилно на лицето си защитна маска. При влизането в сградата тези лица подлежат на задължителна дезинфекция на ръцете чрез поставените диспенсъри с дезинфектант и измерване на телесната температура.

При видими симптоми на неразположение и/или при измерена телесна температура от 37℃ и нагоре, външните лица и служителите няма  да се допускат в сградата на администрацията.

Връзката със служители от Общинската администрация ще се осъществява чрез контактния център на Община Мездра на тел. 0910 920 16. При невъзможност да се осигури връзка, служителите от звено "Сигурност" ще осъществяват съдействие по предоставяне на допълнителен служебен телефон за контакт или съдействие за предаване на информация до търсения служител.

Срещите със служителите се осъществяват само при крайна необходимост, се посочва още в заповедта.Вижте още

Снимката на 8 декември 2021 година

Коледен базар  е разположен на площад "Бдинци" във Видин. Организатори са сдружение "Арт-базар" към занаятчийската камара във Видин.  Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин , за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за..

публикувано на 08.12.21 в 17:58

Започва ремонт на библиотеката във Враца

Сградата на регионалната библиотека във Враца ще бъде обновена, съобщиха от общинската управа.  В рамките на проекта ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на цялата сграда. Дейностите включват цялостна реконструкция на покрива, подмяна на топлоизолацията и дограмата, ремонт на електрически и ВиК инсталации.  Ремонтните дейности..

публикувано на 08.12.21 в 17:19

Ангел Престойски: Над 20 ВиК дружества в страната са заплашени от неплатежоспособност

Заради повишените над три пъти цени на електроенергията около 20 ВиК дружества в страната са заплашени да изпаднат в неплатежоспособност. Това съобщи Ангел Престойски , управител на ВиК- Враца, председател на Съюза на ВиК операторите: "В момента се трупат големи задължения към електроразпределителните дружества. Само за тези..

публикувано на 08.12.21 в 16:41

Община Кула готова за зимния сезон

В община Кула  са взети всички мерки за посрещане на зимния сезон. Снегопочистването е частично делегирано на общинското предприятие, обясни д-р Владимир Владимиров - кмет на общината. "Мога да кажа, че сме готови да посрещнем зимата, от една страна първо е осигурено отоплението на детските и социалните заведения и другите общински..

публикувано на 08.12.21 в 16:14

Облекчават обслужването на безработните в община Ружинци

На работна среща в община Ружинци е коментирано разкриването на Изнесено работно място на "Бюро по труда" в Дреновец. На срещата е присъствал директорът на Дирекция "Бюро по труда" Белоградчик Ангел Георгиев. Новата позиция ще обслужва и селата Тополовец и Динково, съобщи кметът на общината  Александър Александров : "Там където позволяват..

публикувано на 08.12.21 в 15:48

ВиК-Видин очаква заем, за да плати задълженията от над 500 000 лева за ток

Очаква се решение на надзорния съвет на ВиК холдинга за отпускане на заем за дружеството във Видин, за да бъдат изплатени задълженията за електроенергия. В края на миналата седмица от ЕНЕРГО-ПРО предупредиха за преустановяване на снабдяването с електрическа енергия, заради дълг от 515 000 лева, голяма част от който е в просрочие...

публикувано на 08.12.21 в 15:25
Врачанската болница

Петима от новозаразените с COVID-19 във Врачанско са в болница

57 са новите заразени с COVID-19 за изминалите 24 часа във Врачанско. Петима от тях са били докарани в болници, като четирима са постъпили в Белодробната болница във Враца - три жени и един мъж, а мъж от Козлодуй е бил хоспитализиран в местната болница. 2353-има са активните носители на вируса към днешна дата, като от тях 181 са в лечебни..

публикувано на 08.12.21 в 15:20
Подкасти от БНР