Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почистиха коритото на Лева

Снимка: Жоро Александров

Стотици доброволци се включиха в превърналото се в традиция почистване на коритото на река Лева и прилежащите територии. 

Кметът на Враца Калин Каменов благодари на всички, които са подкрепили инициативата в неделния ден. 

В рамките на доброволческата акция бяха почистени от отпадъци и растителност: коритото на реката, прилежащите площи, велоалеята, както и местата за отдих по пътя за село Згориград и около прохода Вратцата. 

В еко инициативата участваха: граждани, социални работници, врачанските спортни клубове, Сдружение “Заедно за язовир “Дъбника”, младежки работници, служители на местната администрация и екипи на БКС. 

Събраните отпадъци ще бъдат извозени със специализираната техника на общинското предприятие.


Вижте още

Горя бившето училище в белоградчишкото село Граничак

Пожар в сградата на бившето училище в село Граничак са гасили вчера белоградчишките огнеборци. Сигнал е подаден  в 16:31 часа, уточниха от Областната дирекция на МВР Видин.  Екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Белоградчик е потушил огъня, възникнал в една от стаите на сградата. Установено е, че причината е..

публикувано на 30.06.22 в 09:59

Белоградчик отбеляза своя празник

Празника на град Белоградчик - Петровден, започна със Света литургия в храма "Свети Великомъченик Георги Победоносец" от 09:00 часа.  От 11:00 часа в художествената галерия "Вълчо Вълчев" беше открита изложба под наслов "Белоградчик - скалната столица на България". Тя е финалът на обявения месец преди това конкурс за детска рисунка. Организатори на..

публикувано на 30.06.22 в 08:34

"Калето" в Мездра празнува годишнина

Археологически комплекс "Калето" в Мездра става на девет години. Отбелязването на годишнината ще бъде в събота, 2 юли. От 10:30 часа ще стартира празник на изкуствата с представители на Център за подкрепа на личностното развитие и Живописно-поетичен спектакъл „Благодатните творчески енергии на думите и цветовете” на „Клуб по публична реч”, с..

публикувано на 30.06.22 в 07:45

Модернизират жп линията Медковец-Срацимир

Модернизацията на жп линията Видин-София в участъка Медковец-Срацимир е сред трите проекта, които са одобрени за финансиране от Механизма за свързване на Европа 2021-2027 в сектор "Транспорт". Проектът за жп линията Видин-София предвижда изграждане и модернизация на 45 км единична, електрифицирана линия и контактна мрежа. По новия участък..

публикувано на 30.06.22 в 07:36

Унищожени са още три контейнера за смет във Видин

Три контейнера за смет, умишлено подпалени, са унищожени напълно, съобщиха от Община Видин. Съдовете се намират в самия център на Видин, в началото на ул. „Княз Дондуков“. Те са част от новите 1000 контейнера от 1100 л, които Общината постави на територията на града в началото на месец април тази година. Ще се предприемат..

публикувано на 30.06.22 в 07:30

50% ръст на заболеваемостта от COVID-19 в страната

532 са новите случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие. Това са над 12% от направените тестове. В болница са 341 пациенти, от които 30 са в интензивно отделение. 2-ма души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията. Новите случаи в Северозападна България са 27. 17 в област Враца, 7 във Видин и 3 в Монтана. В България вече..

публикувано на 30.06.22 в 07:27
Светлинно шоу край крепостта Баба Вида

Светлинно шоу и нестинарски танци край крепостта Баба Вида (видео + снимки)

Светлинно шоу озари крепостта „Баба Вида“ Светлинно шоу, концерт инар  нестинар ски танци се състояха снощи край крепостта "Баба Вида" във Видин. Проявите са част от програмата за Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни.  Вечерта започна с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и Градския духов оркестър...

публикувано на 30.06.22 в 01:05