Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Полицията задържа мъж за грабеж във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Млад мъж, на 20 години, от Новоселци е задържан за извършен грабеж, съобщиха от полицията във Видин. На улица "Екзарх Йосиф I" в областния град той издърпал дамската чанта на видинчанка, в която имало документи, пари и банкови карти. В обитавана от него къща в Новоселци криминалисти открили мобилния телефон на жената и сумата от 790 лева. Чантата с картите и личните вещи намерили захвърлена в двор на предприятие в града. Разследването по случая продължава. 

Вижте още

Турнир по шах проведоха в Мездра

Завърши открит турнир по шах "Купа Мездра 2022". В него взеха участие 13 състезатели. Както обикновено, турнирът премина в дружеска и коректна атмосфера, което не се отрази на изключителната оспорваност на борбата за челните места. В крайното класиране повече от половината състезатели се вместиха в рамките само на 1 точка. С победа, въпреки някои..

публикувано на 04.12.22 в 08:23

Видин и Кула очакват решение за "Бонония" и "Кастра Мартис"

Общините Видин и Кула очакват решение за безвъзмездно предоставяне за управление на античната крепост "Бонония" и римската крепост "Кастра Мартис" за срок от 10 години. Каква е стратегията на Министерството на културата, самостоятелно или с Общините Видин и Кула, за развитие на двете културни ценности и има ли проекти за тяхната..

публикувано на 04.12.22 в 07:50

Почина голям мездренски художник

Считаният за един от най-популярните мездренски художници  Любомир Минковски си отиде от този свят. Той е роден през 1934 година във влашко село /сега Царевец/. През 1959 година завършва Художествената академия София при професор Георги Богданов със специалност "Декоративна и орнаментална живопис". Една година преподава в Института за детски..

публикувано на 03.12.22 в 16:41

Преди Никулден: Цената на килограм шаран стига 10 лева на видинския пазар

И цената на рибата тази година е по-висока от миналогодишната, това показа наша проверка, броени дни преди големия християнски празник Никулден. Богата гама от риби се предлага на видинския пазар, каза за Радио Видин Илиян Маринов , местен търговец на риба: "Толстолоб, шаран, амур, есетра, сом, пъстърва, платика, сьомга, има и дребна дунавска..

публикувано на 03.12.22 в 14:00

Управителят на ломската болница д-р Георги Савков остава на поста си

Общинският съвет в Лом не подкрепи докладната записка на кмета д-р Георги Гаврилов за отстраняването на д-р Георги Савков като управител на МБАЛ "Св.Николай Чудотворец" и смяната му с бившия директор на болницата във Враца д-р Петър Керемидчиев .  С 12 гласа "за", 11 "против" и 2 "въздържали се", общинските съветници оставиха д-р..

публикувано на 03.12.22 в 13:00

Документален филм за доцент Кристиан Таков ще бъде излъчен в читалището в Белоградчик

Документалният филм "Моралът е доброто" , който проследява житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България, ще бъде излъчен в Народно читалище "Развитие 1893 " в Белоградчик.  Това е филм, който пълни киносалоните. Филм, който дава надежди, каза за Радио Видин Валери Цветков..

публикувано на 03.12.22 в 12:20

Във Враца отварят отново детска ясла

Заради повишената раждаемост е твърде вероятно детска ясла, затворена преди години заради липсата на деца, да отвори отново врати. Предположението изрази на последната сесия кметът на Враца Калин Каменов. Градоначалникът посочи детската ясла на Стария пазар, която въпреки че не функционира от години, е в добро състояние, тъй като от местната..

публикувано на 03.12.22 в 10:00