Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Общината в Мездра обяви програмата за празниците

Снимка: Община Мездра

Програмата за коледно-новогодишните празници в Мездра започва на 7 декември, сряда, със запалването на светлините на коледната елха от 17:30 часа на площад "България". Читалищната библиотека на Народно читалище „Просвета 1925“ ще проведе литературно четене "Коледен венец от стихове" на 15 декември, четвъртък, от 17:30 часа. Изложба "Спасените картини" от личната колекция на Евгени Кучков ще бъде открита на 20 декември, вторник, от 16:30 часа, във фоайето на втория етаж в сградата на общинската администрация. Коледен концерт с участието на творчески състави от Народно читалище „Просвета 1925“ и от Сдружение „Новото поколение на талантите“ ще се проведе на 21 декември, сряда, от 17:30 часа в Дома на железничаря. Новата година ще бъде посрещната на  площад „България” на 31 декември, събота, от 23:30 часа. 

БНР подкасти:

Вижте още
Откриване на паметна плоча на командира на VI Бдинска дивизия – генерал Кирил Ботев във Враца.

Снимката на 6 февруари 2023 година

На тържествена церемония заместник-кметът Александър Владимиров и представителят на инициативния комитет Пламен Белински  откриха паметна плоча  на командира на VI Бдинска дивизия – генерал Кирил Ботев във Враца.  Паметният знак бе осветен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Грирогий.  Готов е графикът за новите пенсии...

публикувано на 06.02.23 в 18:10

Тръгнаха автобусите от Оряхово за София и Враца

Общинското дружество „Автотранспорт Оряхово 2022“ стартира с изпълнение на междуградски линии тази сутрин. Кметът Росен Добрев, който е инициатор на създаването на транспортното дружество, и председателят на Общинския съвет Румяна Декова пожелаха на добър път на автобусните линии и пътниците. Около година измина от момента, в който Росен..

публикувано на 06.02.23 в 17:28

Издирват собственика на изгубени пари в Белоградчик

Служители от Районното управление на полицията в Белоградчик издирват собственика на парична сума , изгубена в града. Банкнотите са открити от местен жител в района на ул. „Княз Борис I“, след което мъжът ги е предал в полицията. От Районното управление в Белоградчик се обръщат с апел към гражданите, ако някой е загубил парична сума в района на..

публикувано на 06.02.23 в 16:50

Земеделци се събраха в Монтана заради Стратегическия план

Министерството на земеделието започна национална информационна кампания за Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г. Началото беше дадено в Монтана . Специалисти от Министреството се срещнаха със земеделските стопани от областите Монтана, Видин и Враца. Стратегическият план е в..

публикувано на 06.02.23 в 15:09

Откриха паметна плоча на генерал Кирил Ботев във Враца

На тържествена церемония заместник-кметът Александър Владимиров и представителят на инициативния комитет Пламен Белински откриха паметна плоча на командира на VI Бдинска дивизия – генерал Кирил Ботев във Враца . Паметният знак бе осветен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Грирогий. Представителят на Инициативния комитет за..

публикувано на 06.02.23 в 14:56

Още един камион катастрофира на Е-79 във Врачанско

Още една катастрофа на международен път Е-79 , станала в участъка между Мездра и Враца, затрудни трафика между Видин и София днес. Тир огъна мантинелата край мездренското село Руска Бела и предизвика натрупването на колона от изнервени водачи. Според водача на тежкия камион, влекачът му поднесъл заради заледения асфалт, по който се движел...

публикувано на 06.02.23 в 14:45

Междуселищните автобуси се движат по разписание

Междуселищните автобуси се движат навреме, няма съществени закъснения от разписанията, въпреки зимната обстановка в страната. Това каза Петър Захариев , член на Управителния съвет на Асоциацията на автобусните превозвачи. Той обясни, че вчера само един автобус, движещ се по републиканската пътна мрежа не е успял да осъществи пътуването си:..

публикувано на 06.02.23 в 14:37