Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Провериха готовността за зимното поддържане на пътища в област Видин

Снимка: Областна администрация- Видин

Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа във Видинска област беше обсъдено в Областна администрация Видин. Представителите на трите пътни дружества, отговорни за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областта, докладваха за създадената организация през зимния сезон. Към настоящия момент фирмите са провели преглед на техниката, осигурени са количества инертни материали и химически вещества на опорните пунктове, както и контрол за осигуряване на нормална проходимост на пътната мрежа, стана ясно на срещата. Няма проблеми с организацията по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа и фирмите са в пълна готовност за предстоящия зимен сезон. В хода на разговорите е обсъден и инструктажът на водачите на специализираните автомобили за зимно поддържане и затварянето на пътните участъци за почистване.

По публикацията работиха: Анжела Каменова, Полина Тодорова
Вижте още

Сменят асансьора в сградата на врачанската библиотека

Започна подмяната на асансьора в сградата на Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца .  Новото съоръжение ще отговаря на изискванията за достъпна среда, съобщиха от Общината. До завършването на монтажните дейности, посетителите на Дирекция “Местни данъци и такси“ могат да използват асансьора на страничния вход на сградата (ул...

публикувано на 01.02.23 в 09:57

Църквата почита свети Трифон

Днес, 1 февруари, Православната църква почита свети мъченик Трифон . По традиция денят е свързан с първата резитба на лозите, откъдето е останало наименованието "Трифон Зарезан".  Традицията, денят на мъченик Трифон през февруари, когато започва годишният цикъл за обработка на лозите, да се свързва с първата им резитба е от времената, когато..

публикувано на 01.02.23 в 09:18

Готвят проекти за Враца със заем от 1 200 000 лева

Община Враца е в процес на подготовка на проекти за обновяване на културни институции, спортна инфраструктура и обществени сгради . Предвидените обекти, за които ще се търси финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост са: Енергийно обновяване на Школа по изкуствата, закрит тенис корт; покрит плувен басейн и стрелбището до волейболната зала,..

публикувано на 01.02.23 в 09:05

Община Кула се отчете за 2022 година

Общо 11 226 657лв. са приходите в община Кула за 2022 година. Това показва годишният отчет на общинската администрация. Разходите са в размер на 7 956 759 лв. Реализирано е превишение на приходите над разходите в размер на 3 269 898 лв.  Изпълнението на собствените приходи за 2022 г. е 1 123 477 лв., при първоначален план 650 000 лв., което се дължи..

публикувано на 01.02.23 в 08:40

Снимката на 31 януари 2023 година

Стогодишният ритуал за прогонване на чумата  се състоя за поредна година във видинския квартал "Нов път". Жителите му отбелязаха Атанасовден (по стар стил), изгониха болестта и прочистиха домовете си. Общо 12 души участваха в ритуала- колкото са и месеците през годината. Започва процедурата за енергийна ефективност на сгради в сферата на..

публикувано на 31.01.23 в 18:10

Фирми от Северозапада се отличиха с одобрени проекти

Фирми от общините Враца и Плевен се отличават в Северозапада по брой одобрени проекти по първата процедура „Технологична модернизация“ от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), съобщават от Министерството на иновациите и растежа (МИР). Компаниите в двата региона имат по 11 проектни предложения, като са следвани от Монтана с 8. Фирмите ще..

публикувано на 31.01.23 в 17:52
Окръжният прокурор Владимир Сираков (вдясно) и началникът на Районно управление на МВР във Враца комисар Димитър Шейнов дадоха брифинг по случая.

Битов скандал е причина за убийството във Враца

Битов скандал е в основата на убийство, което потресе тази нощ Враца. Това съобщиха окръжният прокурор Владимир Сираков и началникът на Районно управление на МВР в града комисар Димитър Шейнов. Сираков заяви, че мъжът, заподозрян за убийството е задържан и предстои да му бъде повдигнато обвинение за престъплението и задържането му за 72..

публикувано на 31.01.23 в 16:09