Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Снимката на 23 март 2023 година

Снимка: Областна администрация-Видин

50 хиляди бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г., бяха доставени в Областна администрация-Видин с полицейски ескорт. Те са получени от печатницата на Българската народна банка от упълномощени представители на Областна администрация и Районна избирателна комисия - Видин.

153 800 хартиени бюлетини за предстоящите избори за народни представители, предназначени за врачански избирателен район, пристигнаха в областна администрация при засилени мерки за сигурност. 

Бюлетините за извънредните избори на 2 април в Монтана вече са доставени. Камион, под полицейска охрана, свали 118 000 бюлетини.

5218 жители на община Белоградчик имат право да упражнят своя глас на парламентарните избори на 2 април. Те ще дадат вота си в 18 секции на територията на общината, като от тях 8 са в града. Останалите 10 са разположени в селата от общината.

В община Видин назначиха 60 домашни помощници, които да се грижат за хора от най- уязвимите групи. Проектът е за 13 месеца. 

Производители от територията на местни инициативни групи от Северозапада, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 участват в двудневното изложение в Монтана. 

Ръст на образуваните преписки, по които са работили прокурорите във Враца, е бил регистриран през 2022 година.

Агенция „Пътна инфраструктура" стартира обществени поръчки за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и за полагане на хоризонтална маркировка по републиканските пътища.

На днешния 23 март отбелязваме Световния ден на метеорологията

С весело тържество посрещнаха първа пролет в Кула

В неделя, 26 март, три мотоклуба от област Монтана ще направят официално откриване на новия мотосезон- 2023 година. Организатори са „Монтана МС“, „Планински Братя МСС“ и „Игнис рота МСС“. 

Авиационно пръскане срещу ларви на комари ще бъде извършено в землището на община Лом. 

Как да използваме водата - в ежедневието и градинарството, за да не се пилее този ресурс? Обучение чрез нагледно показване на добри практики, идеи, съвети и дискусии ще проведе читалище „Селска пробуда“ във врачанското село Горно Пещене. 

Ученици от врачанската Профилирана природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов“ участваха в международния майсторски клас на Европейската организация за ядрени изследвания ЦЕРН. Те имаха възможността за един ден активно да преживеят как и какво изследват физиците на елементарни частици, както и да защитят научната си работа в дискусия с учени от ЦЕРН, както и с техни връстници, включени в майсторски класове в други европейски страни, съобщават от учебното заведение. В майсторския клас активно се включи Клуб Еразъм + към врачанската гимназия.

„Green is the new black“ ("Зеленото е новото черно" - от англ.) – под това мото ученици от клуба по речи и дебати на английски език на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин планират разнообразни екологични прояви. Почистване на Крайдунавския парк, базар-изложба, дискусия за екологията с гост лектори, излъчване на анимационния филм „The Croods“– това са проявите, които планират да проведат младите хора на 8 април пред Библиопощата.


По публикацията работи: Красимир Каменов
Вижте още

Снимката на 9 юни 2023 година

Церемония по символична "първа копка" за реконструкция на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" се състоя днес, 9 юни, между видинските села Кутово и Сланотрън.  Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе ще бъдат заменени с нови. Върховният административен съд (ВАС) отмени три наложени..

публикувано на 09.06.23 в 18:00

Чести валежи отново в средата на юни

Юни е месецът с най-много валежи в годината. Месечната сума на валежите през юни вече е изпълнена. Дъжд се очаква до края на седмицата, съобщи Леночка Ангелова , началник на Хидрометеорологичната обсерватория в Монтана :  "В началото на второто десетдневие на юни се очаква период с предимно слънчево време и с относително по-малка вероятност за..

публикувано на 09.06.23 в 17:00

Враца ще зарадва децата с празник

За поредна година местната администрация организира празник за най-малките жители на Враца .  Творчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата на празник „Усмивка“ . На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на..

публикувано на 09.06.23 в 16:39
Официалните гости на церемонията направиха символична първа копка на обекта.

С "първа копка" започна подмяна на основния довеждащ водопровод на Видин

Церемония по символична "първа копка" за реконструкция на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" се състоя днес, 9 юни, между видинските села Кутово и Сланотрън . Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе ще бъдат заменени с нови. Това е най-важния инфраструктурен проект във..

публикувано на 09.06.23 в 15:51

Вандали изключиха охранителните камери в парк "Калето" в Монтана

Неизвестни извършители са изключили електрическото захранване на стълбовете в парк "Калето" в Монтана и охранителните камери са спрели. "В градинката на заведението са нанесени щети", каза кметът на Монтана Златко Живков : "Това е една част, която по принцип няма много добра слава заради честите нарушения и противообществени..

публикувано на 09.06.23 в 15:43

Високите води на Дунав благоприятстват корабоплаването

Корабоплаването по река Дунав е нормално, няма критични участъци, които да ограничават газенето на плавателните съдове. Нивото на реката в началото на българския участък значително се е повишило. Това обясни директорът на Дирекция "Речен надзор - Лом" към агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Нивото за сезона е добро, закъснели..

публикувано на 09.06.23 в 14:32

От 10 юни се ограничава движението по път Е-79 между Мездра и Лютидол

От утре,  10 юни,   се ограничава движението в двете посоки по път I-1 (път Е-79 - бел.ред.) между Мездра и Лютидол , съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Временната организация в участъка е за изпълнението на строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път. Те предвиждат разширяване на трасето до четирилентов..

публикувано на 09.06.23 в 14:25