"Дрифт такси" във Видин

Снимка: РАДИО ВИДИН

Автомобилен спортен клуб "Жико-Моторспорт" Видин организира на 5 април  "Дрифт такси". Шоуто е с благотворителна цел, като събраните средствата ще бъдат дарени на ЦДГ "Детелина" в село Синаговци.

"Събитието съвпада с официалното откриване на сезона в автомобилния спорт. За първи път феновете, които дойдат на пистата в парк "Нора Пизанти", ще имат възможността да се качат на състезателен автомобил. Очакваме гости от Монтана, инициативата ще подкрепи и мотоклуб "Норд Уест" Видин. Официалното откриване ще се състои около 11.30 часа на площад "Бдинци", малко по-късно събитията ще се пренесат на пистата в парка. Шоуто няма да има състезателен характер, просто всеки, който има желание и иска да усети пръпката на дрифта, може да се качи на състезателен автомобил. Минималната такса е 10 лева", каза за Радио ВИДИН председателят на АСК "Жико-Моторспорт" Иван Иванов.

И през лятото продължават инициативите на "Жико Моторспорт". На 5 юли автомобилният спортен клуб ще организира традиционното рали "Божурица".

"Първото ни участие за годината в рали-крос шампионата ще е на пистата край монтанското село Мадан на 4 май, а на 28 юни ще направим и поредното издание на рали "Тайм атак",  каза още Иван Иванов.