Видинско момче участва в клип за популяризиране на приемната грижа

Ненчо Балабанов

Три деца от приемни семейства, са героите във видеото към песента "Ти избираш" на актьора Ненчо Балабанов. Асен от Видинско, Асен от Шумен и Доротея от Плевен, които живеят при приемни родители, ще докажат, че трудното детство не трябва да пречи на реализацията им.

Инициативата е на артиста и Националната асоциация за приемна грижа и има за цел да покаже, че подкрепата към децата,  може да доведе до реална промяна както за децата, така и за цялото общество.

Лентата на музикалното парче "Ти избираш" разказва паралелни истории на бъдещ футболист, актьор и певица, ролята на комедианта се пада на Асен от Видин. 


11-годишният Асен живее почти 5 години в семейството на Сашка Миронова и мечтае да стане археолог. Обича много да чете, предпочита да слуша и съвременни стилове музика, както и повечето младежи днес, казва Сашка. За нея приемната грижа трябва да компенсира всички липси и да се опита да развие заложбите на децата.

Във видеото бъдещият актьор имитира най-популярния образ на Ненчо Балабанов, а по-късно следва тяхната среща, за която приемната майка говори емоционално: 


"Картичката, която му подари, той си я сложи под елхата и каза, че Ненчо ще присъства като гост и на нашата коледна трапеза", допълни Сашка Миронова.

Песента във видеото е по музика и текст на актьора Ненчо Балабанов, който е и продуцент, аранжиментът е на Могамед Алиев -Мага. Посланието на песента носи силен заряд, каза за радио Видин Ненчо Балабанов.

"Реших да им дам криле да сбъднат мечтите си, въпреки че съдбата не е била достатъчно благосклонна към тях, те всички са наши деца, на България"
, каза актьорът.

Малко над 2 000 деца живеят в приемни семейства в страната, по данни от края на 2018-а година, близо 180 от тях са с увреждания, а близо 650 са бебета.

Почти 60 на сто от децата, настанени в тези семейства, продължават живота си в осиновителни семейства.

Във видеото към песента "Ти избираш" участват и джаз певицата Хилда Казасян, както и легендарната девятка на "Левски"- футболистът Георги Иванов -Гонзо.