С концерт на Симфониета- Видин ще започне фестивалът на изкуствата "Дунавски вълни"

| обновено на 22.07.19 в 10:04
Снимка: Архив: Радио ВИДИН

Във Видин се открива осмото издание на фестивала "Дунавски вълни". Организира се от община Видин. Целта е да се постигане синтез между различни изкуства и да представи възможност за изява както на самодейци, така и на професионалисти при използване на нестандартни пространства за представяне на изкуство.

"Характерното за този фестивал, който се наложи в културната програма на нашата община е, че представлява един синтез от различни изкуства и всеки ден гостите и гражданите на нашия град могат да се докоснат до наистина различно изкуство, до театър, до музика, тази година и до анимация"- каза Силвана Сюлейман, главен експерт в община Видин.

Фестивалът започва с концерт на Симфониета- Видин и гостуващия оперен певец Бойко Цветанов на лятната сцена на средновековния замък "Баба Вида". В програмата   са включени представления на драматичните театри във Видин и Монтана, Държавен куклен театър -Видин, градския духов оркестър,  както и самодейни фолклорни състави. Всички културни събития са безплатни.